Welcome to EAP forums
 Το eap-forums δημιουργήθηκε από φοιτητές του ΕΑΠ και δεν αποτελεί μέρος της επίσημης ιστοσελίδας του πανεπιστημίου.  

Κεντρικό μενού
Αρχική Σελίδα


Άρθρα
Κατηγορίες
Αρχείο
Υποβολή
Αναζήτηση


Ομάδες Συζητήσεων
Κεντρική Forum
Εγγραφή Χρήστη


Χρήσιμα
Σύνδεσμοι
Downloads


Στατιστικά
Ιστοσελίδας
Τop 10
Ψηφοφορίες


Επικοινωνία

Διαφήμιση

  
Νέα επιστολή διεκδικήσεων

Δημοσιεύθηκε από Mec : 12 Sunday February @ 08:56:21 CST

ΕΑΠΔημιουργήθηκε μια νέα επιστολή διεκδικήσεων, με θέματα που απασχολούν τους περισσότερους προπτυχιακούς φοιτητές του ΕΑΠ. Έχει ανοιχτεί και σχετική συζήτηση στις Γενικές συζητήσεις με το ίδιο θέμα.

Ομάδα Φοιτητών ΕΑΠΠρος
τον Πρόεδρο της Δ.Ε. του ΕΑΠ
κ. Π.Δ. Σιαφαρίκα
Σαχτούρη 16 & Αγ. Ανδρέου
Πάτρα 26222
Αθήνα 10.01.2006


Αξιότιμε κύριε Πρόεδρε,
Σε συνέχεια της από 12.04.2005 επιστολής διαμαρτυρίας των φοιτητών του ΕΑΠ και μετά την συνάντηση που είχαμε μαζί σας στις 23.07.2005, κατά την οποία δεσμευτήκατε να συζητήσετε διεξοδικά μαζί μας, αρχικά για όσα θέματα παρέμειναν άλυτα και γενικότερα για τα σοβαρά ζητήματα που απασχολούν τους φοιτητές του ΕΑΠ, θα επιθυμούσαμε να μας ορίσετε μια νέα συνάντηση.
Σας γνωστοποιούμε ότι τα θέματα τα οποία θα τεθούν προς συζήτηση είναι τα εξής:

1) Μείωση του υπερβολικού ποσού των € 700, το οποίο καταβάλλεται ως οικονομική συμμετοχή των φοιτητών στις δαπάνες επικοινωνίας και επαναπροσδιορισμός του, ανάλογα με τις αυξήσεις της κυβερνητικής εισοδηματικής πολιτικής. Παγίωση του ποσού που θα προκύψει για τουλάχιστον έξι (6) χρόνια. Η μείωση αυτή επιβάλλεται για τους εξής λόγους: α) οι κατά καιρούς αυξήσεις από τα € 440 έως τα 600€, υπερβαίνουν ήδη, κατά πολύ, οποιαδήποτε τιμαριθμική αναπροσαρμογή και την κυβερνητική εισοδηματική πολιτική, β) η μεταφορά αρκετών φοιτητών σε αίθουσες του δημοσίου, μείωσε κατά πολύ το κόστος επικοινωνίας και γ) θεωρούμε πολύ σημαντικό να διαφυλαχθεί ο δημόσιος χαρακτήρας του ΕΑΠ εξασφαλίζοντάς παράλληλα την ανταγωνιστικότητα του, έναντι των ξένων ιδιωτικών Πανεπιστημίων, που προβλέπεται να ιδρυθούν στη χώρα μας.
Επίσης, κάθε νέα αύξηση, που θα επιβληθεί, μετά το πιο πάνω χρονικό διάστημα, να προσδιορίζεται με βάση τα επίσημα ποσοστά της εκάστοτε κυβερνητικής εισοδηματικής πολιτικής.
Στα πλαίσια αυτά να παρέχεται η δυνατότητα χρονικού διακανονισμού της οικονομικής αυτής απαίτησης του Πανεπιστημίου, για όσους φοιτητές το επιθυμούν.

2)Να δοθεί άμεση λύση για το θέμα της φοροαπαλλαγής των φοιτητών, από το ποσό συμμετοχής, σύμφωνα και με την α/01.08.2005 παρέμβαση του Συνηγόρου του Πολίτη.

3) Να τερματιστεί η έμμεση αύξηση του ποσού συμμετοχής, που σχεδόν επιβάλλεται στους φοιτητές με την υποχρεωτική αγορά βιβλιογραφίας για την εκπόνηση των εργασιών. Όσα βιβλία κρίνονται απαραίτητα θα πρέπει να παρέχονται από το Πανεπιστήμιο.
Πιο συγκεκριμένα, οι φοιτητές του τμήματος Αρχαιολογίας του ΕΛΠ, υποχρεώθηκαν να αγοράσουν το βιβλίο Renfrew C. & Bahn P., Aρχαιολογία, μτφρ. Ιουλία Καραλή – Γιαννακοπούλου, εκδ. Ινστιτούτο του βιβλίου – Α. Καρδαμίτσα, Αθήνα 2001, το οποίο κρίθηκε απαραίτητο για την εκπόνηση της πρώτης εργασίας. Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι το εν λόγω σύγγραμμα κοστίζει 41,80 € και αφορούσε αποκλειστικά την πρώτη εργασία. Στην ΕΠΟ 20, το εγχειρίδιο παραπέμπει στο βιβλίο των Honour H., Fleming J., Ιστορία της Τέχνης, το οποίο δεν παρέχεται από το ΕΑΠ. Στις συγκεκριμένες περιπτώσεις, τα εν λόγω βοηθήματα θα έπρεπε να παρέχονται από το Πανεπιστήμιο.
Επίσης, παρακαλούμε για την άμεση υποστήριξη των σπουδών με οπτικοακουστικά μέσα, πράγμα το οποίο, αν και προβλέπεται στο καταστατικό του Πανεπιστημίου (σελ 13), δεν έχει τηρηθεί μέχρι στιγμής.
Στα πλαίσια αυτά, να προωθηθεί πλαίσιο συμφωνίας διαδανεισμού βιβλίων, από βιβλιοθήκες άλλων ανώτατων εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων της χώρας, πράγμα το οποίο, αντίθετα με όσα μας βεβαιώσατε, δεν ισχύει. Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι το Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο δεν έχει Κεντρική Βιβλιοθήκη, απ΄ όπου, σύμφωνα με τις δηλώσεις σας, θα μπορούσαν να δανειστούν βιβλία οι φοιτητές του ΕΑΠ.

4) Να συμπεριληφθούν οι απόφοιτοι όλων των προπτυχιακών προγραμμάτων του ΕΑΠ στους διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ για θέσεις εκπαιδευτικών στη Μέση Εκπαίδευση.
Οποιαδήποτε καθυστέρηση στον τομέα αυτό θα είναι ιδιαίτερα επιβλαβής για το κύρος του Πανεπιστημίου καθώς τα πτυχία του 19ου Πανεπιστημίου της χώρας θα είναι τα μοναδικά χωρίς ουσιαστικό αντίκρυσμα στην αγορά εργασίας. Το αίτημα αυτό γίνεται ιδιαίτερα επιτακτικό τώρα που υπάρχουν πλέον απόφοιτοι των σχολών του, αλλά και νέοι φοιτητές που επιλέγουν το Ανοικτό Πανεπιστήμιο, υπομένοντας τη δυσβάστακτη οικονομική συμμετοχή που απαιτεί, προσδοκώντας ακριβώς την δεύτερη ευκαιρία τόσο στη γνώση όσο και στην εργασία, που αυτό υπόσχεται. Να σημειωθεί εδώ ότι η δυνατότητα πρόσληψής μας στην Μέση Εκπαίδευση ισχύει για αρκετές πλέον σχολές των συμβατικών Πανεπιστημίων, ανεξάρτητα από το αν στο πρόγραμμα σπουδών τους περιλαμβάνονται μαθήματα παιδαγωγικών (π.χ. Γεωπονικές και Νομικές Σχολές ή ακόμη και το Τμήμα Πληροφορικής ή Διοίκησης Επιχειρήσεων του ΕΑΠ) και ανεξάρτητα από την γενικότητα του γνωστικού τους αντικειμένου.
5) Δυνατότητα επιλογής γνωσιολογικής κατεύθυνσης στο τελευταίο έτος σπουδών και περαιτέρω εξειδίκευση σε αντίστοιχα μεταπτυχιακά προγράμματα Σπουδών για τους φοιτητές του ΕΑΠ. Αυτό προϋποθέτει επέκταση των μεταπτυχιακών προγραμμάτων του ΕΑΠ και σύνδεσή τους με τα προπτυχιακά προγράμματα σπουδών που παρέχει. Ας σημειωθεί ότι αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει μεταπτυχιακό πρόγραμμα στο ΕΑΠ, που να επιτρέπει την εξειδίκευση των αποφοίτων της Σχολής Ανθρωπιστικών Σπουδών. Στα προγράμματα αυτά να γίνονται δεκτοί κατά προτεραιότητα, οι απόφοιτοι του ΕΑΠ, όπως ακριβώς συμβαίνει και στα υπόλοιπα Πανεπιστήμια της χώρας.

6) Να γίνει παρέμβαση στο Υπουργείο Εσωτερικών, για τροποποίηση του Νόμου για τις φοιτητικές άδειες, οι οποίες, τις περισσότερες φορές, δεν δίνονται στους φοιτητές του ΕΑΠ. Στην τροποποίηση αυτή να ληφθεί υπόψη ότι κάθε διδακτική ενότητα, ισοδυναμεί με τρία εξαμηνιαία μαθήματα συμβατικών Πανεπιστημίων. Δυστυχώς, η γραμματεία του ΕΑΠ, μέχρι σήμερα, συναινεί στον ήδη υπάρχοντα Νόμο για χορήγηση δύο ημερών άδειας για κάθε ενότητα, εκτός από τα Σαββατοκύριακα!

6) Δεδομένου ότι, η φοιτητική ταυτότητα που μας παρέχεται από το Πανεπιστήμιο, δεν ισχύει για όλα τα μέσα μαζικής μεταφοράς, ζητάμε την επέκτασή της, με προτεραιότητα για τους φοιτητές, οι οποίοι αναγκάζονται να μετακινηθούν από την επαρχία (ή και το εξωτερικό) προς τα αστικά κέντρα, προκειμένου να παρακολουθήσουν τις ΟΣΣ.

7) Δεδομένης της ιδιαιτερότητας της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης και του ήδη υψηλού ποσού συμμετοχής στις δαπάνες επικοινωνίας, που καλούμαστε να πληρώνουμε, αιτούμαστε να προωθήσετε άμεσα την επίτευξη ειδικής συμφωνίας, για δωρεάν πρόσβαση στο διαδίκτυο.

Ευελπιστούμε στη θετική στάση και στο ενδιαφέρον σας για την επίλυση των σοβαρότατων προβλημάτων που παρέμειναν άλυτα, από την αρχή της λειτουργίας του ΕΑΠ και συνεχίζονται έως σήμερα, με δυσμενείς συνέπειες για τους φοιτητές αλλά και για το ίδιο το Πανεπιστήμιο.

Η επιτροπή των φοιτητών
Σιαπάτη Ευφροσύνη τηλ. : 210 – 7796352
Κομνηνού Φωτεινή τηλ.: 210 – 7713127
Καλογερόπουλος Κων/νος τηλ.:210–3807180
Συριανού Μαριάννα τηλ.: 210 – 5277520
Βεριώνης Δημήτρης τηλ.: 210 – 7657113
Μπρέγιαννη Κατερίνα τηλ.: 210 - 6743996


Αναπληρωματικοί:

Γκίνη Ζωή τηλ.: 210 – 9690368
Νταλαπέρας Αλέξανδρος τηλ.: 6979981932
Κουτσοθανάση Λουκία τηλ.: 22940-86057


 
Σύνδεση
username

password

Εάν δεν έχετε ακόμα λογαριασμό, μπορείτε να ανοίξετε ένα.

Ως εγγεγραμμένος έχετε κάποιες επιπλέον δυνατότητες όπως συμμετοχή στις συζητήσεις και δημοσίευση άρθρων.

Σχετικοί Σύνδεσμοι
Δημοφιλέστερη δημοσίευση για τη θεματική ενότητα: ΕΑΠ:
Το ΕΑΠ χαρακτηρίζεται ως Ταξικό Πανεπιστήμιο


Κατάταξη της δημοσίευσης
Μέση Βαθμολογία: 4.76
Αριθμός Ψήφων: 21


Ψηφίστε τη δημοσίευση:

Εξαιρετική
Πολύ Καλή
Καλή
Μέτρια
Κακή


Επιλογές

 Εκτύπωση σελίδας Εκτύπωση σελίδας

 Στείλτε τη δημοσίευση σε ένα φίλο Στείλτε τη δημοσίευση σε ένα φίλο


θεματική ενότητα

ΕΑΠ

κανονισμοί/όροι χρήσης | διαφημιστείτε στο eap-forums.gr


Web site engine code is Copyright © 2003 by PHP-Nuke. All Rights Reserved. PHP-Nuke is Free Software released under the GNU/GPL license.
Εμφάνιση Σελίδας σε: 0.032 Δευτερόλεπτα