Welcome to EAP forums
 Το eap-forums δημιουργήθηκε από φοιτητές του ΕΑΠ και δεν αποτελεί μέρος της επίσημης ιστοσελίδας του πανεπιστημίου.  

Κεντρικό μενού
Αρχική Σελίδα


Άρθρα
Κατηγορίες
Αρχείο
Υποβολή
Αναζήτηση


Ομάδες Συζητήσεων
Κεντρική Forum
Εγγραφή Χρήστη


Χρήσιμα
Σύνδεσμοι
Downloads


Στατιστικά
Ιστοσελίδας
Τop 10
Ψηφοφορίες


Επικοινωνία

Διαφήμιση

  
Υπέρογκες αυξήσεις στη dial-up σύνδεση...

Δημοσιεύθηκε από Nautilus : 17 Thursday November @ 13:51:48 CST

ΝέαΑρκετά ακριβότερα θα κοστίζει από τον επόμενο μήνα η πρόσβαση στο Διαδίκτυο μέσω του Ενιαίου Πανελλαδικού Αριθμού Κλήσης (συνδέσεις dial-up). Η χρέωση αυξάνεται κατά 75% στα 0,6 ευρώ ανά ώρα, από 0,34 ευρώ σήμερα, ενώ καταργείται η νυχτερινή έκπτωση.
Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΟΤΕ, οι φθηνότερες χρεώσεις που ίσχυαν μέχρι τώρα για κλήσεις από τις 10 το βράδυ μέχρι τις 8 το δεν θα εφαρμόζονται πλέον, με αποτέλεσμα να αυξάνεται ακόμα περισσότερο το κόστος για όσους χρησιμοποιούν το Διαδίκτυο το βράδυ από το σπίτι.

Από τις 6 Δεκεμβρίου η κλήση για πρόσβαση στο διαδίκτυο μέσω ΕΠΑΚ θα χρεώνεται 0,01 ευρώ ανά λεπτό για κλήσεις με διάρκεια μεγαλύτερη των 156 δευτερολέπτων. Δηλαδή μετά την παρέλευση του χρόνου αυτού, η σύνδεση στο Internet θα χρεώνεται περίπου μια μονάδα (0,026 ευρώ) ανά περίπου 2,5 λεπτά. Μέχρι τώρα η χρέωση ήταν μια μονάδα κάθε 4,5 λεπτά περίπου ή για την ακρίβεια μια μονάδα κάθε 266 δευτερόλεπτα.

Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι για μια ώρα σύνδεσης ο συνδρομητής θα χρεώνεται τώρα 23 μονάδες, ενώ πρώτα χρεωνόταν 13 μονάδες.

Οι νέες τιμές ισχύουν για όλες τις μέρες και ώρες της εβδομάδος και εφόσον η τηλεφωνική σύνδεση του καλούντος τον ΕΠΑΚ και ο κόμβος του παρόχου είναι στον ίδιο νομό. Για κλήσεις διάρκειας μέχρι και 156 δευτερόλεπτα, η χρέωση είναι 0,026 ευρώ ανά κλήση.

Ο ΟΤΕ προσπαθεί να αιτιολογήσει τις αυξήσεις με το επιχείρημα ότι οι τιμές που ισχύουν σήμερα είναι σταθερές από το 1999 και παραμένουν κατά 40% κάτω του κόστους.

Ο οργανισμός μάλιστα υποστηρίζει ότι η αύξηση αυτή θα συμβάλει στη διάδοση του ευρυζωνικού (γρήγορου) Διαδικτύου, καθώς οι συστηματικοί χρήστες θα επιλέγουν πλέον συνδέσεις ADSL. Πάντως η τεχνολογία ADSL διατίθεται αυτή τη στιγμή μόνο στα μεγάλα αστικά κέντρα και δεν καλύπτει όλη την ελληνική επικράτεια.

Στην ανακοίνωση του ΟΤΕ διευκρινίζεται επίσης ότι στις λίγες περιπτώσεις (λιγότερο από 1% των κλήσεων) όπου η τηλεφωνική σύνδεση του καλούντος και ο κόμβος του παρόχου βρίσκονται σε διαφορετικούς νομούς, οι τιμές καθορίζονται με βάση την ώρα και την απόσταση. Για κλήσεις από τις 08:00 έως τις 20:00 καθημερινά, οι τιμές καθορίζονται σε 0,026 ευρώ ανά λεπτό για απόσταση μέχρι 45 χλμ. από τον κόμβο του παρόχου και 0,062 ευρώ ανά λεπτό (με ρυθμό χρέωσης 0,026 ευρώ ανά 25,16 δευτερόλεπτα) για απόσταση πάνω από 45 χλμ.. Από τις 20:00 έως τις 08:00 καθημερινά, οι νέες τιμές καθορίζονται στο 0,01 ευρώ ανά λεπτό για κλήσεις με διάρκεια μεγαλύτερη των 156 δευτερολέπτων και 0,026 ευρώ ανά κλήση για κλήσεις διάρκειας μέχρι και 156 δευτερόλεπτα.

Οι χρεώσεις του Διαδικτύου στην Ελλάδα παραμένουν αναλογικά οι υψηλότερες στην Ευρωπαϊκή Ένωση των «15».

ΠΗΓΗ: http://www.in.gr

Τώρα τί να λέμε για πηγή... έχει προκληθεί τρομερός θόρυβος. Προσωπικά ενώ χρόνια τώρα οι χρεώσεις (ανεξάρτητα τη σύνδεση) είναι υπέρογκες πρώτη φορά βλέπω τέτοιο ενδιαφέρον από τον τύπο αλλά και από γνωστά sites...


Δείτε ενδεικτικά:

http://digital.tovima.gr/

χαρακτηριστική (και πρωτότυπη) είναι επίσης η αντίδραση των παρακάτω:

http://www.techteam.gr

http://www.eexi.gr/


 
Σύνδεση
username

password

Εάν δεν έχετε ακόμα λογαριασμό, μπορείτε να ανοίξετε ένα.

Ως εγγεγραμμένος έχετε κάποιες επιπλέον δυνατότητες όπως συμμετοχή στις συζητήσεις και δημοσίευση άρθρων.

Σχετικοί Σύνδεσμοι
Δημοφιλέστερη δημοσίευση για τη θεματική ενότητα: Νέα:
Δωρεάν Μαθήματα Αγγλικών!!!


Κατάταξη της δημοσίευσης
Μέση Βαθμολογία: 2.5
Αριθμός Ψήφων: 2


Ψηφίστε τη δημοσίευση:

Εξαιρετική
Πολύ Καλή
Καλή
Μέτρια
Κακή


Επιλογές

 Εκτύπωση σελίδας Εκτύπωση σελίδας

 Στείλτε τη δημοσίευση σε ένα φίλο Στείλτε τη δημοσίευση σε ένα φίλο


θεματική ενότητα

Νέα

κανονισμοί/όροι χρήσης | διαφημιστείτε στο eap-forums.gr


Web site engine code is Copyright © 2003 by PHP-Nuke. All Rights Reserved. PHP-Nuke is Free Software released under the GNU/GPL license.
Εμφάνιση Σελίδας σε: 0.031 Δευτερόλεπτα