Welcome to EAP forums
 Το eap-forums δημιουργήθηκε από φοιτητές του ΕΑΠ και δεν αποτελεί μέρος της επίσημης ιστοσελίδας του πανεπιστημίου.  

Κεντρικό μενού
Αρχική Σελίδα


Άρθρα
Κατηγορίες
Αρχείο
Υποβολή
Αναζήτηση


Ομάδες Συζητήσεων
Κεντρική Forum
Εγγραφή Χρήστη


Χρήσιμα
Σύνδεσμοι
Downloads


Στατιστικά
Ιστοσελίδας
Τop 10
Ψηφοφορίες


Επικοινωνία

Διαφήμιση

  
Το Open University επιλέγει το Moodle για την κατασκευή συστήματος e-learning

Δημοσιεύθηκε από Anonymous : 13 Sunday November @ 21:35:10 CST

ΝέαΤο γραφείο Learning and Teaching του Βρετανικού Open University ξεκίνησε ένα νέο πρόγραμμα το οποίο αναμένετε να κοστίσει περίπου 5 εκατομμύρια λίρες και αφορά την κατασκευή ενός online συστήματος εκμάθησης για τους φοιτητές του.

Το σύστημα αναμένετε να ξεκινήσει τον Μάϊο του 2006 ενώ θα είναι πλήρως λειτουργικό τον Φεβρουάριο του 2007 όπου και θα ξεκινήσουν οι τότε νέες ενότητες του Πανεπιστημίου. Η παραπάνω εφαρμογή θα είναι η μεγαλύτερη στον πλανήτη που χρησιμοποιεί το Moodle το οποίο είναι μια δωρεάν Open Source εφαρμογή διαχείρισης περιεχομένου με σκοπό το e-learning.

Αυτήν την στιγμή το Open University χρησιμοποιεί ένα πλήθος εφαρμογών σε ένα δίκτυο που έχει πρόσβαση στα δικά του προγράμματα σπουδών, δίνοντας την δυνατότητα διάδραστικότητας μεταξύ καθηγητών-φοιτητών και φοιτητών-φοιτητών, δυνατότητα χρήσης βιβλιοθήκης, ανάθεση εργασιών και διαχείριση της διοικητικής γραφειοκρατίας. Το νέο πρόγραμμα που θα ενσωματώνει το Moodle θα εξασφαλίσει ότι θα είναι περισσότερο φιλικό με τον χρήστη, ενώ ταυτόχρονα θα διαθέτουν πλέον όλες οι διαδικασίες μια πιο γνώριμη και κοινή όψη για καλύτερα αποτελέσματα

Το παραπάνω πρόγραμμα θα έχει κέρδος και για την Open Source κοινότητα αφού ο υπεύθυνος του συγκεκριμένου προγράμματος δηλώνει ότι πέραν του κέρδους που θα αποκομίσουν οι φοιτητές του Open University από την νέα e-learning εφαρμογή, οι νεοτερισμοί που θα εξελιχθούν κατά την διάρκεια του προγράμματος θα γίνουν διαθέσιμοι στην κοινότητα του Moodle. Με αυτό φαίνετε να συμφωνούν και τα μέλη της κοινότητας του Moodle αφού ο Martin Dougiamas επικεφαλής της κοινότητας Moodle και από τους βασικούς developer στην εξέλιξη του, ανακοίνωσαν ότι είναι περήφανοι, βεβαίως, για την επιλογή του Moodle από το Open University αφού προφανώς αναγνωρίζετε η αξία του Open Source γενικότερα και συνεχίζουν αναφέροντας ότι αυτό το πρόγραμμα και το κύρος του Open University θα φέρουν μεγάλη ώθηση στην πλατφόρμα Moodle τα επόμενα χρόνια.

Τελειώνοντας ο Vice-Chancellor του τμήματος Learning and Teaching Dr Paul Clark αναφέρει ότι “Tο Open University ήταν πάντα ο επικεφαλής σε θέματα τεχνολογίας e-learning και αυτή η νέα φοιτητο-κεντρική τεχνολογία είναι το επόμενο λογικό βήμα. Το Open University έχει τον μεγαλύτερο βαθμό ικανοποίησης από τους φοιτητές με βάση την National Student Satisfaction Survey στην Αγγλία, Ουαλία και Βόρεια Ιρλανδία και με αυτό το νέο περιβάλλον που θα δημιουργήσουμε εξασφαλίζουμε ότι οι φοιτητές που επιλέγουν το Open University συνεχίζουν να λαμβάνουν μια παραδειγματική εκπαίδευση”

Ανακοίνωση του Moodle: http://moodle.org/mod/forum/discuss.php?d=34002
Website: http://www.open.ac.uk/pdg/lto/

Επικοινωνία για τον Τύπο
Louis De La Forêt L.delaforet@open.ac.uk +(44) 1908 653256

Ακαδημαϊκές πληροφορίες
Niall Sclater VLE Programme Director n.l.sclater @open.ac.uk +(44) 1908 653256
Dean Taylor VLE Programme Manager d.k.taylor:open.ac. uk +(44) 1908 655518 
Σύνδεση
username

password

Εάν δεν έχετε ακόμα λογαριασμό, μπορείτε να ανοίξετε ένα.

Ως εγγεγραμμένος έχετε κάποιες επιπλέον δυνατότητες όπως συμμετοχή στις συζητήσεις και δημοσίευση άρθρων.

Σχετικοί Σύνδεσμοι
Δημοφιλέστερη δημοσίευση για τη θεματική ενότητα: Νέα:
Δωρεάν Μαθήματα Αγγλικών!!!


Κατάταξη της δημοσίευσης
Μέση Βαθμολογία: 3.66
Αριθμός Ψήφων: 3


Ψηφίστε τη δημοσίευση:

Εξαιρετική
Πολύ Καλή
Καλή
Μέτρια
Κακή


Επιλογές

 Εκτύπωση σελίδας Εκτύπωση σελίδας

 Στείλτε τη δημοσίευση σε ένα φίλο Στείλτε τη δημοσίευση σε ένα φίλο


κανονισμοί/όροι χρήσης | διαφημιστείτε στο eap-forums.gr


Web site engine code is Copyright © 2003 by PHP-Nuke. All Rights Reserved. PHP-Nuke is Free Software released under the GNU/GPL license.
Εμφάνιση Σελίδας σε: 0.041 Δευτερόλεπτα