Welcome to EAP forums
 Το eap-forums δημιουργήθηκε από φοιτητές του ΕΑΠ και δεν αποτελεί μέρος της επίσημης ιστοσελίδας του πανεπιστημίου.  

Κεντρικό μενού
Αρχική Σελίδα


Άρθρα
Κατηγορίες
Αρχείο
Υποβολή
Αναζήτηση


Ομάδες Συζητήσεων
Κεντρική Forum
Εγγραφή Χρήστη


Χρήσιμα
Σύνδεσμοι
Downloads


Στατιστικά
Ιστοσελίδας
Τop 10
Ψηφοφορίες


Επικοινωνία

  
e-υλικό

Δημοσιεύθηκε από konosk : 31 Sunday October @ 10:13:55 CST

Προτεινόμενο SiteΕπισκέφθηκα αρκετές φορές στο παρελθόν τη συγκεκριμένη ηλεκτρονική διεύθυνση, αλλά ομολογουμένως δεν είχα βρει τα ερείσματα εκείνα που θα με έπειθαν να δημοσιεύσω κάτι για αυτόν τον δικτυακό τόπο. Τυχαία επανήλθα στον τόπο του εγκλήματος και ομολογώ ότι εντυπωσιάστηκα, παρόλη την ήδη εγκαθιδρυμένη –αν και όχι αδικαιολόγητη- καχυποψία μου για τους αποκαλούμενους επίσημους φορείς.


Η συγκεκριμένη εκπαιδευτική πύλη, σε αντίθεση με άλλες ανούσιες παραγωγές, έχει αποκτήσει αρκετό περιεχόμενο. Και θα μου πείτε τι μας ενδιαφέρει το περιεχόμενο; Λοιπόν, κατά καιρούς έχουν εκφραστεί παράπονα από συναδέλφους όλων σχεδόν των σχολών για την έλλειψη υποστηρικτικής διδασκαλίας, καθώς πολλοί από εμάς απέχουμε ήδη παρασάγγας από εκείνη την ευδόκιμο μέρα που τελειώσαμε το λύκειο -ή το γυμνάσιο ημείς οι γηραιότεροι. Η άποψή μου είναι, λοιπόν, πως πλέον η συγκεκριμένη πύλη μπορεί να προσφέρει υποστηρικτικό υλικό για μαθήματα όπως:- Φιλολογικά Μαθήματα

- Μαθηματικά

- Φυσικές Επιστήμες

- Ξένες Γλώσσες

- Πληροφορική

- Μουσική

- Εκπαιδευτική τηλεόραση


Φυσικά, η μουσική και η εκπαιδευτική τηλεόραση δεν είναι πιθανώς μέσα στους στόχους μας, αλλά είναι μέσα στους στόχους μας οι σύνδεσμοι που παραθέτουν οι δημιουργοί της πύλης ταξινομημένοι επίσης σε κατηγορίες άμεσα και εύκολα προσβάσιμες. Τα μεγάλα αρχεία ιδίως εκείνα που αφορούν σε βασικά εργαστήρια φυσικής, χημείας κ.λπ. συνήθως είναι συμπιεσμένα σε .zip format και συνεπώς εύκολα διαχειρίσιμα στον υπολογιστή σας.Εκτός των παραπάνω υπάρχουν ειδικά άρθρα –και αυτό μου προκάλεσε επίσης εντύπωση- καθώς και σύνδεσμοι για τη διαχείριση της διδασκαλίας των επιστημών ιδιαίτερα στους τομείς των φυσικών επιστημών, της πληροφορικής και των αποκαλούμενων φιλολογικών μαθημάτων, στα οποία συμπεριλαμβάνεται και η ιστορία.

Παράδειγμα:


1.

Διδακτική της Πληροφορικής

Η βαθιά γνώση αυτού του περιεχομένου είναι το σημαντικότερο εφόδιο ενός ανθρώπου που συμμετέχει ή επιθυμεί να συμμετάσχει στο σχεδιασμό, την ανάπτυξη και εφαρμογή διδακτικών δραστηριοτήτων με αντικείμενο την επιστήμη της Πληροφορικής. Η γνώση ωστόσο του περιεχομένου δεν είναι από μόνη της αρκετή για να κάνει κάποιον ικανό εκπαιδευτικό. Γι αυτό απαιτείται η προσέγγιση μια σειράς πρόσθετων γνώσεων και δεξιοτήτων στις οποίες πρόκειται να εστιαστούμε κατά τη διάρκεια του μαθήματος.2.

Σύντομη Ιστορία της Πληροφορικής


Μετάφραση στα Ελληνικά της σελίδας: http://math.uwaterloo.ca/~shallit/Courses/134/history.html
Γραμμένη από τον Jeffrey Shallit για το μάθημα CS 134 του Πανεπιστημίου του Waterloo το καλοκαίρι του 1995. Μια μετάφραση της σελίδας αυτής στα Γαλλικά έχει γίνει από την Anne Dicky του Πανεπιστημίου του Bordeaux.3.

Aρχαίοι υπολογιστές, από απλά ρολόγια ως τον Αστρολάβο των Αντικυθήρων


Ο άνθρωπος της αρχαιότητας έχοντας ανάγκες αντίστοιχα με τις σημερινές έπρεπε να μπορεί να μετράει και να υπολογίζει διάφορα μεγέθη. Για να το κάνει ευκολότερα χρησιμοποίησε διαφόρων ειδών υπολογιστές. (Χρησιμοποιούμε εδώ την ευρύτερη έννοια της λέξεως υπολογιστές, σαν τα εργαλεία που χρησίμευαν για τον ακριβέστερο υπολογισμό μεγεθών.) Θα συναντήσουμε σε αυτή την κατηγορία από μεθόδους μέτρησης της ώρας μέχρι ψηφιακό υπολογιστή.κ.λπ. κ.λπ. για να μη σας κουράζω άλλο. Όλα αυτά στη διεύθυνση www.e-yliko.gr. Η άποψή μου είναι ότι αξίζει τη διερεύνησή μας.

 
Σύνδεση
username

password

Εάν δεν έχετε ακόμα λογαριασμό, μπορείτε να ανοίξετε ένα.

Ως εγγεγραμμένος έχετε κάποιες επιπλέον δυνατότητες όπως συμμετοχή στις συζητήσεις και δημοσίευση άρθρων.

Σχετικοί Σύνδεσμοι
Δημοφιλέστερη δημοσίευση για τη θεματική ενότητα: Προτεινόμενο Site:
e-υλικό


Κατάταξη της δημοσίευσης
Μέση Βαθμολογία: 4.70
Αριθμός Ψήφων: 47


Ψηφίστε τη δημοσίευση:

Εξαιρετική
Πολύ Καλή
Καλή
Μέτρια
Κακή


Επιλογές

 Εκτύπωση σελίδας Εκτύπωση σελίδας

 Στείλτε τη δημοσίευση σε ένα φίλο Στείλτε τη δημοσίευση σε ένα φίλο


θεματική ενότητα

Προτεινόμενο Site

κανονισμοί/όροι χρήσης | διαφημιστείτε στο eap-forums.gr


Web site engine code is Copyright © 2003 by PHP-Nuke. All Rights Reserved. PHP-Nuke is Free Software released under the GNU/GPL license.
Εμφάνιση Σελίδας σε: 0.039 Δευτερόλεπτα