Welcome to EAP forums
 Το eap-forums δημιουργήθηκε από φοιτητές του ΕΑΠ και δεν αποτελεί μέρος της επίσημης ιστοσελίδας του πανεπιστημίου.  

Κεντρικό μενού
Αρχική Σελίδα


Άρθρα
Κατηγορίες
Αρχείο
Υποβολή
Αναζήτηση


Ομάδες Συζητήσεων
Κεντρική Forum
Εγγραφή Χρήστη


Χρήσιμα
Σύνδεσμοι
Downloads


Στατιστικά
Ιστοσελίδας
Τop 10
Ψηφοφορίες


Επικοινωνία

Διαφήμιση

  
Περιοδικό Μουσειολογία

Δημοσιεύθηκε από konosk : 31 Monday January @ 10:14:45 CST

Προτεινόμενο SiteΣτην Ελλάδα γενικότερα τα ηλεκτρονικά περιοδικά είναι σπάνια και ως προς τον αριθμό και ως προς την ποιότητα της έκδοσης. Πολύ περισσότερο τα περιοδικά που έρχονται ως αποτέλεσμα πανεπιστημιακής ερευνας και μπορούν να στέκουν ως online εκδόσεις. Ας δούμε, λοιπόν, ένα από αυτά τα περιοδικά που κατά την άποψή μου μπορούν να συμβάλλουν στην έρευνα των φοιτητών και των μεταπτυχιακών του πολιτισμού, Ελληνικού και Ευρωπαϊκού, και ενδιαφέρουν όσους από τους φοιτητές της Πληροφορικής επιθυμούν να ασχοληθούν με την Πολιτισμική Τεχνολογία


Ο ετήσιος τόμος της Μουσειολογίας εκδίδεται σε δύο τεύχη, τα οποία θα κυκλοφορούν σε περιβάλλον διαδικτύου τον Μάρτιο και τον Σεπτέμβριο κάθε έτους. Οι γλώσσες του περιοδικού θα είναι: η ελληνική, η αγγλική, η γαλλική, η γερμανική, η ιταλική, η ρωσική, η πορτογαλική και η πολωνική. Κάθε άρθρο θα συνοδεύεται από περίληψη στην αγγλική ή τη γαλλική γλώσσα.Η Μουσειολογία επιδιώκει:


1. Να καλύψει ένα κενό στην ελληνική μουσειολογική και πολιτιστική κοινότητα προσφέροντας ένα πεδίο ανταλλαγής απόψεων, ιδεών, θέσεων, ρήσεων και αντιρρήσεων.

2. Να αποτελέσει ένα διεθνές forum συζήτησης για τη μουσειολογία.

3. Να συμβάλει στην οικοδόμηση της ευρωπαϊκής μουσειολογικής παράδοσης, καθώς θα αποτελεί ένα ευρωπαϊκό πεδίο συζήτησης και ανταλλαγής απόψεων με αφετηρία τις πολλές ευρωπαϊκές γλώσσες στις οποίες θα εκδίδεται.

4. Να αποτελέσει πεδίο συνάντησης του ακαδημαϊκού λόγου και της θεωρίας με τη μουσειακή εφαρμογή και την πρακτική εμπειρία.

5. Να καθιερώσει τη διεπιστημονική συνεργασία που θα οδηγήσει στην ουσιαστικότερη μουσειακή εφαρμογή.Η Μουσειολογία σύμφωνα με τους εκδότες της επιθυμεί να συμβάλει:


Στην ενημέρωση των φοιτητών και των Ελλήνων επιστημόνων, ερευνητών και ανθρώπων του χώρου των μουσείων για διεθνή ζητήματα και προβληματισμούς.
Στην προβολή και συζήτηση εκθέσεων, εκπαιδευτικών προγραμμάτων, μουσείων, κάθε πρωτοποριακής και πρωτότυπης δουλειάς στο χώρο των μουσείων, των χώρων τέχνης, του πολιτισμού γενικότερα.

Στην αποτίμηση των εφαρμογών και στη συστηματοποίηση των εμπειρικών δεδομένων έτσι ώστε να προκύψει η σύγχρονη ελληνική μουσειολογική παράδοση.
Στον επιτυχημένο συνδυασμό του πολιτισμού με την τεχνολογία και στην προβολή και προώθηση αυτής της συνεργασίας.Η Μουσειολογία επίσης σύμφωνα με τους εκδότες της απευθύνεται:


1. Στους εργαζόμενους σε μουσεία, πινακοθήκες, αίθουσες τέχνης, πολιτιστικούς φορείς, καθώς και σε όσους επιθυμούν να εργαστούν σε τέτοιους οργανισμούς.

2. Στην ελληνική επιστημονική κοινότητα που έχει ως αντικείμενό της τον πολιτισμό σε όλες του τις εκφάνσεις.

3. Στους φοιτητές των πανεπιστημιακών τμημάτων που σχετίζονται με τις ανθρωπιστικές σπουδές και τον πολιτισμό.

4. Στην ευρωπαϊκή και τη διεθνή επιστημονική κοινότητα που μελετά τα μουσεία και τον πολιτισμό.

5. Σε αρχαιολόγους, ιστορικούς τέχνης, συντηρητές, ειδικούς σε θέματα τεκμηρίωσης, πολιτισμικής πληροφορικής, καλλιτέχνες, εκπαιδευτικούς, αρχιτέκτονες, και όσους άλλους εμπλέκονται άμεσα ή έμμεσα με θέματα πολιτιστικής κληρονομιάς.


Η ύλη της Μουσειολογίας οργανώνεται σε δύο ενότητες: Η α΄ ενότητα περιλαμβάνει άρθρα Ελλήνων και ξένων επιστημόνων από το χώρο της μουσειολογίας, της ιστορίας, της κοινωνικής ανθρωπολογίας, των φυσικών επιστημών, της τεχνολογίας, των παιδαγωγικών, τα οποία θα διατυπώνουν θέσεις, προβληματισμούς, αναζητήσεις, απόψεις, ιδέες, εφαρμογές που σχετίζονται με το επιστημονικό αντικείμενο της μουσειλογίας. Η β΄ενότητα περιλαμβάνει παρουσιάσεις εκθέσεων, βιβλίων, μουσείων, προγραμμάτων, websites, συνεδρίων, εκπαιδευτικών προγραμμάτων, ή οποιασδήποτε άλλης εφαρμογής που σχετίζεται με το αντικείμενο του περιοδικού.Θεματικά πεδία που ενδιαφέρουν τη Μουσειολογία


Σύγχρονη μουσειολογία

Εφαρμοσμένη μουσειολογία

Μουσείο και Νέες τεχνολογίες

Μουσειοπαιδαγωγική: μουσείο και επικοινωνία, εκπαιδευτικές δραστηριότητες, κ.λπ.

Μουσειογραφία: αρχιτεκτονική και μουσείο ¨ Οργάνωση και διοίκηση πολιτιστικών οργανισμών.

Διαχείριση συλλογώνΛεπτομέρειες και το 1ο τεύχος του περιοδικού για το 2004 εδώ


 
Σύνδεση
username

password

Εάν δεν έχετε ακόμα λογαριασμό, μπορείτε να ανοίξετε ένα.

Ως εγγεγραμμένος έχετε κάποιες επιπλέον δυνατότητες όπως συμμετοχή στις συζητήσεις και δημοσίευση άρθρων.

Σχετικοί Σύνδεσμοι
Δημοφιλέστερη δημοσίευση για τη θεματική ενότητα: Προτεινόμενο Site:
e-υλικό


Κατάταξη της δημοσίευσης
Μέση Βαθμολογία: 5
Αριθμός Ψήφων: 22


Ψηφίστε τη δημοσίευση:

Εξαιρετική
Πολύ Καλή
Καλή
Μέτρια
Κακή


Επιλογές

 Εκτύπωση σελίδας Εκτύπωση σελίδας

 Στείλτε τη δημοσίευση σε ένα φίλο Στείλτε τη δημοσίευση σε ένα φίλο


θεματική ενότητα

Προτεινόμενο Site

κανονισμοί/όροι χρήσης | διαφημιστείτε στο eap-forums.gr


Web site engine code is Copyright © 2003 by PHP-Nuke. All Rights Reserved. PHP-Nuke is Free Software released under the GNU/GPL license.
Εμφάνιση Σελίδας σε: 0.040 Δευτερόλεπτα