Welcome to EAP forums
 Το eap-forums δημιουργήθηκε από φοιτητές του ΕΑΠ και δεν αποτελεί μέρος της επίσημης ιστοσελίδας του πανεπιστημίου.  

Κεντρικό μενού
Αρχική Σελίδα


Άρθρα
Κατηγορίες
Αρχείο
Υποβολή
Αναζήτηση


Ομάδες Συζητήσεων
Κεντρική Forum
Εγγραφή Χρήστη


Χρήσιμα
Σύνδεσμοι
Downloads


Στατιστικά
Ιστοσελίδας
Τop 10
Ψηφοφορίες


Επικοινωνία

  
Ίδρυση Πανελλήνιου Συλλόγου Ευρωπαιολόγων

Δημοσιεύθηκε από miaow : 18 Wednesday July @ 09:03:57 CDT

ΕΑΠΟι καιροί ωρίμασαν και εμείς, απόφοιτοι πλέον του Ευρωπαϊκού Πολιτισμού, αισθανθήκαμε την ανάγκη να ιδρύσουμε το Σύλλογό μας, ώστε να προωθήσουμε οργανωμένα τα κοινά μας συμφέροντα και ενδιαφέροντα, καλύπτοντας το κενό που υπήρχε στο χώρο. Παρατίθεται η Ιδρυτική Διακήρυξη του Συλλόγου.

ΙΔΡΥΤΙΚΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ

Είμαστε απόφοιτοι του Προγράμματος Σπουδών «Ευρωπαϊκός Πολιτισμός» της Σχολής Ανθρωπιστικών Σπουδών του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου. Στο τέλος μιας πολύχρονης πορείας στο χώρο της μάθησης, η οποία χαράχτηκε από επίπονη και βαθιά μελέτη που συνοδευόταν από διαρκή, συνεχή και απαιτητικότατη αξιολόγησή μας τόσο σε συμβατικό επίπεδο (γραπτές εξετάσεις) όσο και σε επίπεδο κανονισμού σπουδών του ΕΑΠ (σύμφωνα με τον οποίο προκειμένου να διασφαλίσουμε τη συμμετοχή μας σε αυτές τις εξετάσεις οφείλαμε να παραδώσουμε τουλάχιστον τρεις γραπτές εργασίες ανά Θεματική Ενότητα και να συγκεντρώσουμε μια βαθμολογία βάσης), κατακτήσαμε το πτυχίο μας. Ταυτόχρονα όμως καταλήξαμε σε ορισμένες διαπιστώσεις:

1) Ενώ τυπικά το ΕΑΠ αποτελεί το 19ο δημόσιο ελληνικό ΑΕΙ με όσα αυτό συνεπάγεται, στην πράξη είναι διαμορφωμένες κάποιες διαφοροποιήσεις. Εκείνη που μας αφορά ιδιαίτερα ως αποφοίτους είναι μια διαφαινόμενη κοινωνική διάκρισή μας σε πτυχιούχους δεύτερης κατηγορίας και μια γενικότερη αίσθηση κοινωνικής απαξίωσης του τρόπου πραγμάτωσης των σπουδών μας, δηλαδή την εξ αποστάσεως εκπαίδευση. Η νοοτροπία αυτή είναι βαθύτατα άδικη, εντελώς απαράδεκτη και θεωρούμε ότι οφείλεται στην έλλειψη πληροφόρησης της κοινής γνώμης.
2) Ακόμα περισσότερο αδικημένοι από τη γενικότερη αυτή νοοτροπία που διατρέχει την ελληνική κοινωνία θεωρούμε ότι είμαστε εμείς, οι πτυχιούχοι του Ευρωπαϊκού Πολιτισμού, οι οποίοι βρισκόμαστε «απολογούμενοι» στη βασική ερώτηση τι έχουμε σπουδάσει, τι τέλος πάντων είμαστε. Ενώ δηλαδή κάποιος που σπούδασε οικονομικές επιστήμες λόγου χάρη ονομάζεται οικονομολόγος, εμείς, οι οποίοι εμβαθύναμε σε μια ολόπλευρη μελέτη της έννοιας της Ευρώπης και του πολιτισμού της, αν απαντήσουμε ότι είμαστε «ευρωπαιολόγοι» αντιμετωπιζόμαστε με καχυποψία. Από την άλλη δεν έχουμε απολύτως κανένα επαγγελματικό δικαίωμα που να συνάδει με το περιεχόμενο, το επίπεδο και το βάθος των σπουδών μας. Την απαράδεκτη αυτή κατάσταση την αποδίδουμε κυρίως στο γεγονός ότι το Πρόγραμμα Σπουδών μας αποτελεί παγκόσμια πρωτοτυπία του ΕΑΠ και κατά συνέπεια δεν είναι ακόμα γνωστό το περιεχόμενό του και δεν απολαμβάνει την ανάλογη κοινωνική καταξίωση.

Αποφασίσαμε λοιπόν να ιδρύσουμε ένα συλλογικό όργανο μέσα από το οποίο θα δραστηριοποιηθούμε στην κατεύθυνση της δημιουργίας μιας δυναμικής με κύριους στόχους καταρχήν να αντιστρέψουμε την κυρίαρχη νοοτροπία που περιγράψαμε πιο πάνω και να αποκαταστήσουμε το κύρος του πτυχίου μας στο επίπεδο που του αρμόζει. Να θεμελιώσουμε, να κατοχυρώσουμε και να διευρύνουμε τα επαγγελματικά μας δικαιώματα. Να είμαστε σε συνεχή επαφή με το αντικείμενο των σπουδών μας και μεταξύ μας με τη διοργάνωση διαφόρων εκδηλώσεων. Να συνεργαστούμε δημιουργικά με άλλους συλλογικούς φορείς προκειμένου να προωθήσουμε τους πιο πάνω στόχους.

Καλούμε όλους τους απόφοιτους του ΕΠΟ πανελλαδικά να εγγραφούν μαζικά στο Σύλλογό μας ώστε να ακουστεί δυνατά η φωνή μας.



 
Σύνδεση
username

password

Εάν δεν έχετε ακόμα λογαριασμό, μπορείτε να ανοίξετε ένα.

Ως εγγεγραμμένος έχετε κάποιες επιπλέον δυνατότητες όπως συμμετοχή στις συζητήσεις και δημοσίευση άρθρων.

Σχετικοί Σύνδεσμοι
Δημοφιλέστερη δημοσίευση για τη θεματική ενότητα: ΕΑΠ:
Το ΕΑΠ χαρακτηρίζεται ως Ταξικό Πανεπιστήμιο


Κατάταξη της δημοσίευσης
Μέση Βαθμολογία: 4.41
Αριθμός Ψήφων: 29


Ψηφίστε τη δημοσίευση:

Εξαιρετική
Πολύ Καλή
Καλή
Μέτρια
Κακή


Επιλογές

 Εκτύπωση σελίδας Εκτύπωση σελίδας

 Στείλτε τη δημοσίευση σε ένα φίλο Στείλτε τη δημοσίευση σε ένα φίλο


θεματική ενότητα

ΕΑΠ

κανονισμοί/όροι χρήσης | διαφημιστείτε στο eap-forums.gr


Web site engine code is Copyright © 2003 by PHP-Nuke. All Rights Reserved. PHP-Nuke is Free Software released under the GNU/GPL license.
Εμφάνιση Σελίδας σε: 0.031 Δευτερόλεπτα