Welcome to EAP forums
 Το eap-forums δημιουργήθηκε από φοιτητές του ΕΑΠ και δεν αποτελεί μέρος της επίσημης ιστοσελίδας του πανεπιστημίου.  

  
Ομάδες Συζητήσεων :: Επισκόπηση Θ.Ενότητας - (Ι.Δ.ΕΚ.Ε.) και οι "Ιστορικοί-Πολιτισμιολόγοι"
 SearchΑναζήτηση   Πολιτική ΦόρουμΠολιτική Φόρουμ   Συχνές ΕρωτήσειςΣυχνές Ερωτήσεις   Ομάδες ΜελώνΟμάδες Μελών   ΠροφίλΠροφίλ   Συνδεθείτε, για να ελέγξετε την αλληλογραφία σαςΣυνδεθείτε, για να ελέγξετε την αλληλογραφία σας   ΣύνδεσηΣύνδεση 

(Ι.Δ.ΕΚ.Ε.) και οι "Ιστορικοί-Πολιτισμιολόγοι"
Μετάβαση στη σελίδα 1, 2  Επόμενη
 
Δημοσίευση νέας  Θ.Ενότητας   Απάντηση στη Θ.Ενότητα    Ομάδες Συζητήσεων Αρχική σελίδα -> ΕΑΠ
Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας :: Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας  
Συγγραφέας Μήνυμα
despell
Χρήστης
Χρήστης


Ένταξη: Oct 07, 2005
Δημοσιεύσεις: 118
Τόπος: Θεσσαλονίκη

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τρι Ιούλ 25, 2006 1:08 pm    Θέμα δημοσίευσης: (Ι.Δ.ΕΚ.Ε.) και οι "Ιστορικοί-Πολιτισμιολόγοι" Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Δεν θέλω να σας κουράσω αλλά αναρωτιέμαι πως πέρσι τέτοιο καιρό το Ινστιτούτο Διαρκούς Εκπαίδευσης Ενηλίκων (Ι.Δ.ΕΚ.Ε.), πραγματοποιούσε προκήρυξη για εκπαιδευτές στα ΚΕΕ (Κέντρο Εκπαίδευσης Ενηλίκων) και δεχόταν και τους πτυχιούχους του Ελληνικού και Ευρωπαϊκού Πολιτισμού και φέτος η Κοσμήτορας μας γνωμοδότησε ότι η «φύση» (όπως λέμε η γυναικεία «φύση» …) του ΠΣ δεν το επιτρέπει.
Αν και νομίζω ότι αυτό που αναρτώ έχει ξαναμπεί στο φόρουμ έχει ενδιαφέρον να δούμε πως πολλοί από τους κωδικούς των εκπαιδευτικών προγραμμάτων επεξηγούνται (βλέπε κόκκινα γράμματα).
Το κακό είναι ότι φέτος δεν έχουν προκηρυχτεί τέτοιες θέσεις για να βλέπαμε αν άλλαξε κάτι. Ο διαγωνισμός που έληξε στις 28/2/2006 αφορούσε στελέχη των ΚΕΕ.
Δείτε: http://www.ideke.edu.gr/kee2005/default.aspΗ Γενική Γραμματεία Εκπαίδευσης Ενηλίκων (Γ.Γ.Ε.Ε.) του Υπουργείου Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων είναι ο εθνικός επιτελικός φορέας ο οποίος συγκροτεί δομές και σχεδιάζει, συντονίζει και υποστηρίζει προγράμματα και δράσεις στον τομέα της διά βίου μάθησης.
Σε εφαρμογή αυτής της στρατηγικής ιδρύονται Κέντρα Εκπαίδευσης Ενηλίκων (Κ.Ε.Ε.). H λειτουργία των Κ.Ε.Ε. υποστηρίζεται και προωθείται από το Ινστιτούτο Διαρκούς Εκπαίδευσης Ενηλίκων (Ι.Δ.ΕΚ.Ε.), το οποίο είναι Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου υπαγόμενο στη Γενική Γραμματεία Εκπαίδευσης Ενηλίκων.
Το έργο «Κέντρα Εκπαίδευσης Ενηλίκων» εντάσσεται στο Ε.Π.Ε.Α.E.Κ.II του Υπουργείου Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων (Μέτρο 1.1, Ενέργεια 1.1.2) και συγχρηματοδοτείται από το Ε.Κ.Τ. και το Ε.Τ.Π.Α. κατά 75%.
Τα Κ.Ε.Ε.συνιστούν μια καινοτομία στο πεδίο της διά βίου μάθησης και της ισότητας των ευκαιριών στην εκπαίδευση. Αποτελούν το συντονιστικό φορέα σε επίπεδο νομού για την ανάπτυξη των προγραμμάτων, τη συνεργασία με τοπικούς φορείς αλλά και τη σύνδεσή τους με τον κεντρικό φορέα υλοποίησης.
Τα εκπαιδευτικά προγράμματα των Κ.Ε.Ε. απευθύνονται σε όλους τους ενήλικες της χώρας. Πρωταρχικός στόχος τους είναι η απόκτηση νέων βασικών δεξιοτήτων και η αναβάθμιση των ήδη υπαρχουσών.
Το Σεπτέμβριο του 2003 ιδρύθηκαν και λειτουργούν Κ.Ε.Ε. στους νομούς: Αττικής (Ηλιούπολη), Μεσσηνίας, Αρκαδίας, Σερρών, Φλώρινας, Πέλλας, Ροδόπης, Θεσπρωτίας, Δωδεκανήσου και Λέσβου.
Το Σεπτέμβριο του 2004 ιδρύθηκαν και λειτουργούν Κ.Ε.Ε. στους νομούς: Έβρου (Ορεστιάδα), Πιερίας, Κοζάνης (Πτολεμαϊδα), Γρεβενών, Μαγνησίας, Τρικάλων, Αιτωλ-νίας, Βοιωτίας (Ορχομενός), Φθιώτιδας, Αττικής (Αθήνα, Παιανία, Πειραιά), Κορινθίας, Λασιθίου.
Το Σεπτέμβριο του 2005 ιδρύθηκαν και λειτουργούν Κ.Ε.Ε. στους νομούς: Ηλείας, Θεσσαλονίκης (Επανομή), Λάρισας, Καρδίτσας, Δράμας, Καστοριάς, Αργολίδας, Αττικής (Αιγάλεω), Λακωνίας, Χαλκιδικής, Ιωαννίνων, Ευρυτανίας, Ξάνθης, Χίου, Ρεθύμνου, Κέρκυρας, Κεφαλονιάς & Ιθάκης, Άρτας, Ημαθίας.
Τέλος από το Σεπτέμβριο του 2006 ιδρύθηκαν και λειτουργούν Κ.Ε.Ε. στους νομούς: Καβάλας, Κιλκίς, Πρέβεζας, Λευκάδας, Αχαϊας, Χανίων, Ηρακλείου, Κυκλάδων, Φωκίδας, Ευβοίας, Θεσσαλονίκης (Πολύχνη), Δυτικής Αττικής (Μέγαρα) και Αττικής (Χαλάνδρι).
Περιγραφή Λειτουργίας
Οι γενικοί στόχοι των Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων των Κ.Ε.Ε.
Επιμέρους στόχοι των Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων των Κ.Ε.Ε.
Θεματικές περιοχές Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων των Κ.Ε.Ε.
Συμμετέχοντες στα Εκπαιδευτικά προγράμματα των Κ.Ε.Ε.
Διά βίου μάθηση
Βασικές δεξιότητες και νέες βασικές δεξιότητες
Θεματικά πεδία Προγραμμάτων των Κ.Ε.Ε.
Παιδαγωγικά χαρακτηριστικά των εκπαιδευτικών προγραμμάτων
ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ
Τα Κ.Ε.Ε. δεν αναπτύσσουν δράσεις μόνο στην έδρα τους αλλά τις επεκτείνουν σε κάθε περιοχή του νομού που υπάρχει ενδιαφέρον και ανάγκη ενηλίκων για μάθηση.
Η εκπαιδευτική λειτουργία των Κ.Ε.Ε. πραγματοποιείται σε δύο περιόδους:
Α΄ περίοδος από Σεπτέμβριο μέχρι Ιανουάριο
Β΄ περίοδος από Φεβρουάριο μέχρι Ιούνιο
(Υπάρχει η δυνατότητα λειτουργίας τμημάτων και κατά τη θερινή περίοδο)
Για την αποτελεσματικότερη λειτουργία των Κ.Ε.Ε. προωθείται η δικτυακή οργάνωσή τους, η οποία θα επιτρέπει την ανταλλαγή εμπειριών, διαδικασιών, μεθοδολογιών και εκπαιδευτικών υλικών.
Η λειτουργία των Κ.Ε.Ε. υποστηρίζεται από έμπειρα και εξειδικευμένα στελέχη. Ο Υπεύθυνος Εκπαίδευσης και ο Σύμβουλος Εκπαίδευσης των Κ.Ε.Ε. οργανώνουν, συντονίζουν και παρακολουθούν τη λειτουργία των προγραμμάτων σε κάθε περιοχή, με τη βοήθεια γραμματειακής στήριξης.
Στα Κ.Ε.Ε. διδάσκουν εκπαιδευτές διαφόρων ειδικοτήτων, οι οποίοι προηγουμένως έχουν επιμορφωθεί ως προς τη μεθοδολογία της Εκπαίδευσης Ενηλίκων, καθώς και ως προς τα εκπαιδευτικά υλικά των Κ.Ε.Ε.
ΟΙ ΓΕΝΙΚΟΙ ΣΤΟΧΟΙ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΤΩΝ ΚΕΕ
η ανάπτυξη της ενεργούς ιδιότητας του πολίτη
η δημιουργία θετικής στάσης ως προς τη μάθηση
η ενίσχυση των ίσων ευκαιριών πρόσβασης στην εκπαίδευση
η απόκτηση της ικανότητας για προσαρμογή στις γνωστικές απαιτήσεις ενός συνεχώς εξελισσόμενου κοινωνικού και οικονομικού χώρου δράσης των ενηλίκων πολιτών
η σύνδεση ή επανασύνδεση με την εκπαιδευτική διαδικασία ενηλίκων που για οποιονδήποτε λόγο δεν ολοκλήρωσαν την υποχρεωτική εκπαίδευση
η ενίσχυση των δυνατοτήτων πρόσβασης στην αγορά εργασίας, καθώς και της επαγγελματικής εξέλιξης
η συμμετοχή στην «κοινωνία της γνώσης και της πληροφορίας» και η πρόσβαση στις νέες εργασιακές, οικονομικές, κοινωνικές και πολιτιστικές ευκαιρίες
η βελτίωση της προσωπικής, οικογενειακής, κοινωνικής και επαγγελματικής ζωής των γυναικών
η δημιουργία ενός περιβάλλοντος μάθησης για γονείς και παιδιά
η δημιουργική αξιοποίηση του ελεύθερου χρόνου
η αναβάθμιση των συνθηκών εκπαίδευσης, εργασίας και κοινωνικής κατάστασης των Τσιγγάνων και άλλων ευάλωτων ομάδων του πληθυσμού
η υποστήριξη των φυλακισμένων με στόχο την ομαλή επανένταξή τους στην κοινωνία.
ΕΠΙΜΕΡΟΥΣ ΣΤΟΧΟΙ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΤΩΝ ΚΕΕ
η κατάκτηση δεξιοτήτων γραπτής και προφορικής επικοινωνίας, αναζήτησης πληροφορίας, διευκόλυνσης συναλλαγών και υπολογισμών, ενεργητικής συμμετοχής (γραμματισμός – αριθμητισμός)
η εξοικείωση και χρήση με τις νέες τεχνολογίες της πληροφορίας και της επικοινωνίας
η ανάπτυξη κοινωνικών δεξιοτήτων
η παροχή κατάλληλων γνώσεων στους γονείς ώστε να υποστηρίζουν τη συμμετοχή των παιδιών τους στην μαθησιακή διαδικασία.
ΘΕΜΑΤΙΚΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΤΩΝ ΚΕΕ
χώρος εργασίας
δημόσιες υπηρεσίες
δικαιώματα του πολίτη
δικαιώματα του εργαζόμενου
οικογένεια
τοπική κοινωνία
ελεύθερος χρόνος
πολιτισμός
νέες τεχνολογίες
ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΕΣ ΣΤΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΤΩΝ ΚΕΕ
Στα προγράμματα των Κ.Ε.Ε. μπορούν να συμμετάσχουν όλοι οι ενήλικες, άνεργοι και εργαζόμενοι, ανεξάρτητα από φύλο, ηλικία, εκπαιδευτικό επίπεδο, καταγωγή, θρησκεία κ.λπ. Μοναδική προϋπόθεση για την παρακολούθηση των προγραμμάτων είναι η αναγνώριση και η αποδοχή από τους συμμετέχοντες ό,τι η μάθηση είναι μια συνεχής διαδικασία που θα τους στηρίζει στην αντιμετώπιση καθημερινών αναγκών και προβλημάτων.

ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗ
Η διά βίου μάθηση δεν αποτελεί έναν ιδιαίτερο τύπο εκπαίδευσης, αλλά ένα σύνολο αρχών που θα πρέπει να εφαρμόζονται σε όλες τις μορφές της εκπαίδευσης.
Καλύπτει τη μάθηση από την προσχολική ηλικία έως τη χρονική περίοδο μετά τη συνταξιοδότηση, καθώς και όλο το φάσμα των τυπικών και άτυπων μορφών μάθησης.
Ως διά βίου μάθηση νοείται κάθε δραστηριότητα μάθησης στην οποία συμμετέχουν οι ενήλικες σε όλη τη διάρκεια της ζωής τους, με στόχο τη βελτίωση των γνώσεων, των δεξιοτήτων, των ικανοτήτων και των επαγγελματικών προοπτικών, την ατομική και κοινωνική τους εξέλιξη, αλλά και τη δημιουργική αξιοποίηση του ελεύθερου χρόνου τους.
ΒΑΣΙΚΕΣ ΔΕΞΙΟΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΝΕΕΣ ΒΑΣΙΚΕΣ ΔΕΞΙΟΤΗΤΕΣ
Βασικές δεξιότητες
Η ανάγνωση, η γραφή και η αριθμητική αποτελούν, σε όλες τις σύγχρονες κοινωνίες, τις βασικές δεξιότητες που οφείλει να κατέχει ένα άτομο προκειμένου να ενταχθεί με επιτυχία σε όλο το φάσμα της κοινωνικής ζωής. Για το λόγο αυτό οι συγκεκριμένες δεξιότητες αποτελούν αντικείμενο διδασκαλίας σε όλα τα τυπικά εκπαιδευτικά συστήματα.
Νέες βασικές δεξιότητες
Οι τεχνολογικές, οικονομικές και κοινωνικές αλλαγές των τελευταίων ετών έχουν τροποποιήσει τις ανάγκες για τις ελάχιστες βασικές γνώσεις που πρέπει να κατέχει ο καθένας προκειμένου να συμμετέχει ενεργά στην κοινωνική ζωή.
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, μετά το Συμβούλιο της Λισσαβόνας (2000), ορίζει ως νέες βασικές δεξιότητες που απαιτούνται για τη συμμετοχή στην κοινωνία και στην οικονομία της γνώσης, τις δεξιότητες οι οποίες σχετίζονται με την πληροφορική, τις ξένες γλώσσες, την τεχνολογία, την επιχειρηματικότητα, καθώς και τις κοινωνικές δεξιότητες, τις οποίες το άτομο πρέπει να κατέχει ώστε να μπορεί αντεπεξέρχεται σε προβλήματα και καταστάσεις της καθημερινής ζωής (επικοινωνία, συναλλαγές, συνεργασίες, ανάληψη πρωτοβουλιών, συμμετοχή, κ.α.).

ΘΕΜΑΤΙΚΑ ΠΕΔΙΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΚΕΕ
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ - ΙΣΤΟΡΙΑ, ΕΥΡΩΠΑΪΚΕΣ ΓΛΩΣΣΕΣ - ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ, ΒΑΣΙΚΕΣ ΓΝΩΣΕΙΣ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΩΝ - ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗΣ, ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ - ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ, ΕΝΕΡΓΟΣ ΠΟΛΙΤΗΣ: ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ - ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ - ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΟΥ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΤΕΧΝΕΣ - ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΕΛΕΥΘΕΡΟΥ ΧΡΟΝΟΥ, ΕΙΔΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ (ειδικές ομάδες πληθυσμού)

ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ
Τα εκπαιδευτικά προγράμματα των Κ.Ε.Ε. ακολουθούν τις αρχές της Εκπαίδευσης Ενηλίκων, σύμφωνα με τις οποίες οι εκπαιδευόμενοι αποτελούν το επίκεντρο της εκπαιδευτικής διαδικασίας. Οι ανάγκες, οι ρυθμοί μάθησης και τα εμπειρικά τους δεδομένα αποτελούν αναπόσπαστο στοιχείο της εκπαίδευσης. Η ενεργοποίηση, η εμπλοκή και η συμμετοχή τους, γίνονται βασικές παράμετροι αποτελεσματικής μάθησης.
Η αμφίδρομη σχέση εκπαιδευτών – εκπαιδευομένων, εμπεριέχει διάλογο, επεξεργασία, εμπλουτισμό απόψεων, ανταλλαγή εμπειριών. Έτσι, η Εκπαίδευση Ενηλίκων σε κάθε περίπτωση:
• προωθεί την προσωπική ανάπτυξη των ατόμων
• υποστηρίζει τη βελτίωση της επαγγελματικής ζωής
• ανοίγει νέους δρόμους για συνεχή μάθηση
• βελτιώνει το επίπεδο γνώσεων και ικανοτήτων του πληθυσμού για οικονομική, τεχνολογική, πολιτιστική και κοινωνική ανάπτυξη
• ενισχύει την ενεργό συμμετοχή σε όλες τις δραστηριότητες της ζωής
• καλλιεργεί την ιδέα της δημοκρατίας και του σεβασμού των ανθρωπίνων δικαιωμάτων
ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΕΣ/ΤΡΙΕΣ
04.08.2005
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ
ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΕΝΗΛΙΚΩΝ
ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΔΙΑΡΚΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΕΝΗΛΙΚΩΝ
ΑΘΗΝΑ 4/7/2005
ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΕΣ/ΤΡΙΕΣ ΤΩΝ «ΚΕΝΤΡΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΕΝΗΛΙΚΩΝ»
ΤΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΔΙΑΡΚΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΕΝΗΛΙΚΩΝ (Ι.Δ.ΕΚ.Ε.), ΥΠΑΓΕΤΑΙ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΕΝΗΛΙΚΩΝ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΕΘΝΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΥΛΟΠΟΙΕΙ ΤΟ ΈΡΓΟ «ΚΕΝΤΡΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΕΝΗΛΙΚΩΝ (Κ.Ε.Ε.) ΙΙ», ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΕΝΤΑΣΣΕΤΑΙ ΣΤΟ ΕΠΕΑΕΚ ΙΙ ΤΟΥ ΥΠΕΠΘ, ΜΕΤΡΟ 1.1., ΕΝΕΡΓΕΙΑ 1.1.2Β. ΚΑΙ ΣΥΓΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙΤΑΙ ΚΑΤΑ 75% ΑΠΟ ΤΟ Ε.Κ.Τ.
ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΑΥΤΟ ΠΡΟΚΗΡΥΣΣΟΝΤΑΙ ΘΕΣΕΙΣ ΩΡΟΜΙΣΘΙΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΩΝ - ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΡΙΩΝ ΓΙΑ ΤΑ ΚΕΝΤΡΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΕΝΗΛΙΚΩΝ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΠΕΡΙΟΧΕΣ:

ΑΘΗΝΑΣ, ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ, ΑΝ. ΑΤΤΙΚΗΣ (ΠΑΙΑΝΙΑ), ΠΕΙΡΑΙΑ, ΑΡΚΑΔΙΑΣ, ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ (ΡΟΔΟΣ), ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ, ΛΕΣΒΟΥ, ΡΟΔΟΠHΣ, ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ, ΠΕΛΛΑΣ, ΣΕΡΡΩΝ, ΦΛΩΡΙΝΑΣ, ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ (ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ – ΑΓΡΙΝΙΟ), ΒΟΙΩΤΙΑΣ, ΓΡΕΒΕΝΩΝ, ΕΒΡΟΥ (ΟΡΕΣΤΙΑΔΑ), ΚΟΖΑΝΗΣ (ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑ), ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ (ΛΕΧΑΙΟ), ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ, ΛΑΣΙΘΙΟΥ, ΠΙΕΡΙΑΣ, ΤΡΙΚΑΛΩΝ, ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ - ΗΛΕΙΑΣ – ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ – ΛΑΡΙΣΑΣ – ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ – ΔΡΑΜΑΣ – ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ – ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ – ΑΙΓΑΛΕΩ – ΛΑΚΩΝΙΑΣ – ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ –- ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ – ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ - ΞΑΝΘΗΣ – ΧΙΟΥ – ΡΕΘΥΜΝΟΥ – ΚΕΡΚΥΡΑΣ – ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΙΘΑΚΗΣ – ΑΡΤΑΣ – ΗΜΑΘΙΑΣ
Λήξη προθεσμίας Υποβολής: 22/7/2005

ΤΑ Κ.Ε.Ε. ΕΙΝΑΙ ΚΑΙΝΟΤΟΜΕΣ ΔΟΜΕΣ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΗΣ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ, ΠΟΥ ΑΠΕΥΘΥΝΟΝΤΑΙ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΝΗΛΙΚΕΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ, ΠΑΡΕΧΟΝΤΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΙΣΧΥΣΗ, ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΚΑΙ ΕΠΙΚΑΙΡΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΓΝΩΣΕΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΔΕΞΙΟΤΗΤΩΝ ΤΟΥΣ, ΜΕ ΣΤΟΧΟ ΤΗΝ ΑΝΕΛΙΞΗ ΤΟΥΣ ΣΕ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ, ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ.
Τα Κ.Ε.Ε. αναπτύσσουν ακτινωτά εκπαιδευτική δράση σε όλους τους δήμους των νομών – νομαρχιών, που ανήκουν.
Τα Θεματικά πεδία των Κ.Ε.Ε. είναι τα ακόλουθα:
1) Ελληνική Γλώσσα - Ιστορία,
2) Ευρωπαϊκές Γλώσσες - Ευρωπαϊκή Ιστορία,
3) Βασικές Γνώσεις Μαθηματικών - Στατιστικής,
4) Τεχνολογίες – Πληροφορικής - Επικοινωνιών,
5) Οικονομία - Επιχειρήσεις,
6) Ενεργός Πολίτης: Δικαιώματα και Υποχρεώσεις – Διαχείριση Νοικοκυριού,
7) Πολιτισμός – Τέχνες – Διαχείριση Ελεύθερου Χρόνου,
Cool Εκπαίδευση και Συμβουλευτική για Κοινωνικά ευάλωτες Ομάδες (Τσιγγάνοι, Φυλακισμένοι, Μετανάστες, Μουσουλμανική Μειονότητα της Θράκης).
ΤΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ (ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ) ΑΝΑ ΘΕΜΑΤΙΚΟ ΠΕΔΙΟ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΕΞΗΣ:
1) Ελληνική Γλώσσα - Ιστορία
[Κωδ.1] Εισαγωγή στο αλφαβητικό σύστημα 50 ώρες
[Κωδ.2] Ελληνική Γλώσσα και Επικοινωνία Ι - Γενική θεματολογία 25 ώρες
[Κωδ.3] Ελληνική Γλώσσα & Επικοινωνία Ι - Θέματα καθημερινής ζωής 50 ώρες
[Κωδ.4] Ελληνική Γλώσσα και Επικοινωνία Ι - Χώρος εργασίας (ελληνική γλώσσα & συμβουλευτική) 25 ώρες
[Κωδ.5] Ελληνική Γλώσσα και Επικοινωνία ΙΙ – Γενική θεματολογία 50 ώρες
[Κωδ.6] Ελληνική Γλώσσα και Επικοινωνία ΙΙ - Αξιοποίηση υπηρεσιών δημοσίου και ιδιωτικού τομέα: (ελληνική γλώσσα - μαθηματικά - πληροφορική) 50 ώρες
[Κωδ.7] Ελληνική Γλώσσα και Επικοινωνία ΙΙ - Δικαιώματα πολίτη (ελληνική γλώσσα - μαθηματικά) 25 ώρες
[Κωδ.8] Ελληνική Γλώσσα και Επικοινωνία ΙΙ Δικαιώματα εργαζομένου (ελληνική γλώσσα + μαθηματικά) 25 ώρες
[Κωδ.9] Ελληνική Γλώσσα και Επικοινωνία ΙΙ Χώρος Εργασίας Νέες επικοινωνιακές δεξιότητες (ελληνική γλώσσα - μαθηματικά -συμβουλευτική) 25 ώρες
[Κωδ.10] Δημιουργική γραφή - Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης 25 ώρες
[Κωδ.11] Δημιουργική γραφή – Λογοτεχνία 25 ώρες
[Κωδ.12] Οικογενειακός Γραμματισμός 25 ώρες
[Κωδ.13] Ελληνική Ιστορία: Σημαντικοί σταθμοί από την Αρχαιότητα μέχρι σήμερα 50 ώρες
Ελληνική Ιστορία: Σημαντικοί σταθμοί από την Αρχαιότητα μέχρι σήμερα
Διάρκεια 50 ώρες
Στόχοι: Η γνώση της εξέλιξης του Ελληνισμού μέσα στην Ιστορία και της θέσης της Ελλάδας στη σύγχρονη εποχή
[Κωδ14] Τοπική Ιστορία 25 ώρες
Τοπική Ιστορία
Διάρκεια 25 ώρες
Στόχοι: Η δυνατότητα εμπλουτισμού των γνώσεων των ενηλίκων και η συλλογική συμβολή τους στη βελτίωση της πολιτιστικής ζωής του τόπου τους
Θεματικές Ενότητες :Έννοια της τοπικής ιστορίας, εργαλεία και μέθοδοι ιστορικής γνώσης, ιστορική αναζήτηση και έρευνα. Ιστορικές πηγές, αποδελτίωση. Ομαδική εργασία - σύνθεση και παρουσίαση τοπικών δεδομένων.

2) Ευρωπαϊκές Γλώσσες - Ευρωπαϊκή Ιστορία
[Κωδ.15] Βασικά Αγγλικά 50 ώρες
[Κωδ.16] Αγγλικά στο Εργασιακό Περιβάλλον 25 ώρες
[Κωδ.17] Αγγλικά στον Τουρισμό 25 ώρες
[Κωδ.18] Βασικά Γαλλικά 50 ώρες
[Κωδ.19] Γαλλικά στο Εργασιακό Περιβάλλον 25 ώρες
[Κωδ.20] Γαλλικά στον Τουρισμό 25 ώρες
[Κωδ.21] Βασικά Γερμανικά 50 ώρες
[Κωδ.22] Γερμανικά στο Εργασιακό Περιβάλλον 25 ώρες
[Κωδ.23] Γερμανικά στον Τουρισμό 25 ώρες
[Κωδ.24] Συνοπτική Ιστορία της Ευρώπης και της Ευρωπαϊκής Ένωσης 25 ώρες
3) Βασικές Γνώσεις Μαθηματικών - Στατιστικής
[Κωδ.25] Μαθηματικά: Εφαρμογές στην καθημερινή ζωή 50 ώρες
[Κωδ.26] Μαθηματικά της Αγοράς 25 ώρες
[Κωδ.27] Στατιστική: Εφαρμογή στην καθημερινή ζωή 50 ώρες
[Κωδ.28] Οικογενειακός Αριθμητισμός 25 ώρες
4) Τεχνολογίες – Πληροφορικής - Επικοινωνιών,
[Κωδ.29] Πληροφορική Ι : Βασικό Επίπεδο 50 ώρες
[Κωδ.30] Πληροφορική ΙΙ: Βασικές έννοιες Η/Υ στη σημερινή Κοινωνία της Πληροφορίας 50 ώρες
[Κωδ.31] Πληροφορική ΙΙΙ: Εισαγωγή σε Υπολογιστικά Φύλλα - Παρουσιάσεις – Βάσεις Δεδομένων 50 ώρες
[Κωδ.32] Πληροφορική IV: Προχωρημένα Θέματα σχετικά με Υπολογιστικά Φύλλα – Παρουσιάσεις – Βάσεις Δεδομένων 50 ώρες
[Κωδ.33] Πληροφορική V: Πολυμέσα και Web Publishing 50 ώρες
[Κωδ.34] Πληροφορική VI: Δυναμικές εφαρμογές Παγκόσμιου Ιστού 25 ώρες
5) Οικονομία - Επιχειρήσεις,
[Κωδ.35] Στοιχεία Οικονομικής Θεωρίας 25 ώρες
[Κωδ.36] Καινοτομία – Επιχειρηματικότητα – Επιχειρήσεις 50 ώρες
[Κωδ.37] Οργάνωση και Διοίκηση Επιχειρήσεων 25 ώρες
[Κωδ.38] Μάρκετινγκ 25 ώρες
[Κωδ.39] Χρηματοοικονομική – Λογιστική 50 ώρες
[Κωδ.40] Χρήση Νέων Τεχνολογιών στις Επιχειρήσεις 25 ώρες
6) Ενεργός Πολίτης: Δικαιώματα και Υποχρεώσεις – Διαχείριση Νοικοκυριού,
[Κωδ.41] Βασικοί Θεσμοί της Ελληνικής Πολιτείας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης 50 ώρες
[Κωδ.42] Ο Πολίτης στην Ελλάδα και στην Ευρώπη 50 ώρες
[Κωδ.43] Ο Εργαζόμενος στην Ελλάδα και στην Ευρώπη 50 ώρες
[Κωδ.44] Δημιουργική Σκέψη Παραγωγή Καινοτόμων και Πρωτότυπων Ιδεών 25 ώρες
[Κωδ.45] Οικονομική Διαχείριση και Χρήση Νέων Τεχνολογιών στη Διαχείριση του Νοικοκυριού 25 ώρες
[Κωδ.46] Σωματική και Ψυχική Υγεία: Θέματα Αιχμής 25 ώρες
[Κωδ.47] Διατροφή: Θέματα Αιχμής 25 ώρες
[Κωδ.48] Γενικές Αρχές της Διαχείρισης Κινδύνων και Κρίσεων - Πρώτες Βοήθειες 25 ώρες
7) Πολιτισμός – Τέχνες – Διαχείριση Ελεύθερου Χρόνου,
[Κωδ.49] Ιστορία της Τέχνης 50 ώρες
[Κωδ.50] Θέατρο – Θεατρική Παιδεία 50 ώρες
Θέατρο – Θεατρική Παιδεία
Διάρκεια 50 ώρες
Στόχοι: Η εξοικείωση των εκπαιδευομένων με το χώρο του θεάτρου με απώτερο στόχο τη συμμετοχή σε πολιτιστικά δρώμενα μέσω της ενίσχυσης των υπαρχουσών καλλιτεχνικών τάσεων και ανησυχιών, της μετάδοσης στοιχειωδών γνώσεων σχετικά με το θέατρο (εισαγωγή στη θεατρολογία) και απόκτηση μιας στοιχειώδους θεατρικής παιδείας.
Θεματικές Ενότητες: Ιστορία του θεάτρου, θεατρικά είδη, κλασικό θέατρο- Αρχαία Ελλάδα, σύγχρονο νεοελληνικό θέατρο, έργα σύγχρονου θεατρικού ρεπερτορίου – Ευρώπη, Η.Π.Α., πρ.Ε.Σ.Σ.Δ., θεατρική παιδεία - πολιτιστική ταυτότητα, θέατρο και κοινωνικο-πολιτική κριτική.

[Κωδ.51] Ακούγοντας Μουσική 25 ώρες
Ακούγοντας Μουσική
Διάρκεια 25 ώρες
Στόχοι : Η επαφή με τις πολλές χρήσεις της μουσικής, τα διάφορα είδη, καθώς και η κατανόηση των κρίσεων, των μέσων και των παραδόσεων της μουσικής.
Θεματικές Ενότητες: Στοιχεία της μουσικής, εξωμουσικά στοιχεία, νόημα της μουσικής, ακρόαση – παίξιμο μουσικών οργάνων, χορός – τραγούδι – οπτικοακουστική προσέγγιση, μουσικά όργανα – παραδοσιακή και επιστημονική ομαδοποίηση, μεμβρανόφωνα
[Κωδ.52] Ελληνική Μουσική 25 ώρες
Ελληνική Μουσική
Διάρκεια :25 ώρες
Στόχοι: Η βοήθεια των εκπαιδευομένων, μέσω πρακτικών παραδειγμάτων, ώστε να εμβαθύνουν στην κατανόηση του επεξεργασμένου ήχου, εισάγοντάς τους καταρχήν στην ελληνική μουσική παράδοση και στη συνέχεια φέρνοντάς τους σε επαφή με διαφορετικά είδη μουσικής, μέσω της ιστορίας και της χρηστικότητας των διαφορετικών μουσικών ειδών
Θεματικές Ενότητες: Εισαγωγή στη μουσική παιδεία, ρυθμός και μελωδία, πολιτιστικό νόημα της μουσικής, ιστορία της ελληνικής μουσικής από την αρχαιότητα ως σήμερα, βυζαντινή μουσική, ελληνική παραδοσιακή μουσική και χορός, έλληνες μουσικοσυνθέτες, λαϊκό τραγούδι, σύγχρονη ελληνική μουσική (ποπ, ροκ, κτλ).
[Κωδ.53] Λαογραφία: Παραδοσιακός Πολιτισμός 25 ώρες
Λαογραφία: Παραδοσιακός Πολιτισμός
Διάρκεια :25 ώρες
Στόχοι: Η επαφή με την ελληνική πολιτιστική παράδοση, κυρίως σε τοπικό επίπεδο, με σκοπό να γνωρίσουν οι εκπαιδευόμενοι τη δυνατότητα να γνωρίσουν τις διάφορες όψεις του ελληνικού παραδοσιακού πολιτισμού και να κατανοήσουν τη σημασία του για το σύγχρονο άνθρωπο
Θεματικές Ενότητες: Εισαγωγή στην έννοια του παραδοσιακού πολιτισμού, ελληνικός παραδοσιακός πολιτισμός, όψεις ελληνικού παραδοσιακού πολιτισμού:δημοτικά τραγούδια - αινίγματα- παροιμίες- παραμύθια- παραδόσεις - κατοικία-τέχνη-ενδυμασία κ.α., κοινωνική παραδοσιακή ζωή, ήθη και έθιμα. φυσικές και μεταφυσικές αναζητήσεις, επίσκεψη σε τοπικό λαογραφικό μουσείο.
[Κωδ.54] Φωτογραφία και Κινηματογράφος 25 ώρες
[Κωδ.55] Φωτογραφία 25 ώρες
[Κωδ.56] Ελληνικός Κινηματογράφος 25 ώρες
Ελληνικός Κινηματογράφος
Διάρκεια 25 ώρες
Στόχοι: Η ανάλυση των τρόπων με τους οποίους η μυθοπλασία του κινηματογράφου διαπλέκεται με την κοινωνική πραγματικότητα με σκοπό την κατανόηση της πολιτιστικής ιδιαιτερότητας του ελληνικού κινηματογράφου και τη θεώρηση του κινηματογράφου ως ισχυρού μέσου μετάδοσης κυρίαρχων πολιτιστικών προτύπων
Θεματικές Ενότητες: Οι πρώτες ελληνικές ταινίες - πρωτοπόροι, σταθμοί του ελληνικού κινημταγράφου 1940-1995 - αντιπροσωπευτικές ταινίες, βραβευμένες ταινίες μικρού μήκους και ντοκυμαντέρ, Έλληνες σεναριογράφοι - μουσικοσυνθέτες - οπερατέρ, Έλληνες σκηνοθέτες στο εξωτερικό.
[Κωδ.57] Εικαστικά: Ζωγραφική, Αγιογραφία, Γλυπτική, Χαρακτική 50 ώρες
[Κωδ.58] Μουσεία 25 ώρες
Προγράμματος Μουσεία
Διάρκεια: 25 ώρες
Στόχοι: Η ανάδειξη της δημιουργικής και ενεργητικής πλευρά μιας δραστηριότητας (επίσκεψης στο μουσείο) που στους περισσότερους ενήλικες φαντάζει παθητική.
Θεματικές Ενότητες: Εισαγωγή στη μουσειολογία, γνωριμία με τα μουσεία της πόλης - της χώρας, μεγάλα μουσεία του εξωτερικού: Ευρώπη, Η.Π.Α., Ασία-Αυστραλία, τρόποι περιήγησης σ’ ένα μουσείο, Δικαιώματα-Υποχρεώσεις επισκέπτη μουσείου, μουσειακή παιδεία, σύγχρονες μορφές μουσείων

[Κωδ.59] Πολιτιστικός Τουρισμός - Εναλλακτικές Μορφές Τουρισμού 25 ώρες
[Κωδ.60] Βιβλία – Βιβλιοθήκες 25 ώρες
[Κωδ.61] Λογοτεχνία: Έλληνες και Ξένοι Λογοτέχνες 50 ώρες
Λογοτεχνία: Έλληνες και Ξένοι Λογοτέχνες
Διάρκεια 50 ώρες
Στόχοι : Η γνωριμία των εκπαιδευομένων με μεγάλες μορφές της σύγχρονης λογοτεχνίας , η ανάπτυξη της ικανότητας κατανόησης, ανάλυσης, αποκωδικοποίησης και ερμηνείας λογοτεχνικών κειμένων και η τοποθέτηση του κάθε λογοτεχνικού κειμένου σε συγκεκριμένο ιστορικό, πολιτικό και πολιτιστικό πλαίσιο (η κοινωνιολογική “αποδόμηση” των λογοτεχνικών κειμένων)
Θεματικές Ενότητες : Μύθοι και παραμύθια, αφήγηση στην ιστορία και τη λογοτεχνία, ο συγγραφέας στον αναγνώστη, τα πρόσωπα, ο αφηγητής και οι οπτικές γωνίες της αφήγησης, ο χρόνος, ο χώρος, ομοιοκαταληξία και οργάνωση ήχων στην ποίηση, λυρική ποίηση, σατιρική ποίηση, θέατρο

[Κωδ.62] Ψυχαγωγία & Ενημέρωση με τη Χρήση Νέων Τεχνολογιών 25 ώρες
[Κωδ.63] Δημιουργώντας τοπική εφημερίδα 25 ώρες
Cool Εκπαίδευση και Συμβουλευτική για Κοινωνικά ευάλωτες Ομάδες (Τσιγγάνοι, Φυλακισμένοι, Μετανάστες, Μουσουλμανική Μειονότητα της Θράκης).
[Κωδ.64] Εκπαίδευση Τσιγγάνων Ι 50 ώρες
[Κωδ.65] Εκπαίδευση Τσιγγάνων ΙΙ 50 ώρες
[Κωδ.66] Συμβουλευτική Τσιγγάνων 50 ώρες
[Κωδ.67] Συμβουλευτική Κρατουμένων 50 ώρες
[Κωδ.68] Συμβουλευτική Προσφύγων, Παλιννοστούντων, Μεταναστών και Αιτούντων Άσυλο 50 ώρες
Συμβουλευτική Προσφύγων, Παλιννοστούντων, Μεταναστών και Αιτούντων Άσυλο
Διάρκεια 50 ώρες
Στόχοι: Η συμβουλευτική υποστήριξη των Μεταναστών, Προσφύγων, Παλιννοστούντων, Αιτούντων Άσυλο που συμμετέχουν σε εκπαιδευτικά προγράμματα των ΚΕΕ., η δυνατότητα δημιουργικής και αποτελεσματικής συμμετοχής τους στην εκπαιδευτική διαδικασία., η παρροχή, εύρεση και διαχείριση της πληροφορίας και η αποτελεσματικότερη διεκδίκηση των δικαιωμάτων τους
Θεματικές Ενότητες: Δικαιώματα και υποχρεώσεις στη χώρα υποδοχής, θέματα εκπαίδευσης και εκμάθηση ελληνικής γλώσσας, προϋποθέσεις και διαδικασία απόκτησης άδειας παραμονής και άδειας εργασίας, Νομικό πλαίσιο, ρατσισμός – στερεότυπα, διαφορετικότητα και πολιτισμική ταυτότητα –γλώσσα - θρησκεία - πεποιθήσεις, θέματα οικογένειας, κοινωνική ένταξη
ΚΑΘΕ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΥΠΟΒΑΛΕΙ ΜΟΝΟ ΜΙΑ ΑΙΤΗΣΗ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΕΝΑ Κ.Ε.Ε. ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.
ΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ/ΕΣ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΚΑΛΗ ΓΝΩΣΗ ΣΕ ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΠΡΟΑΝΑΦΕΡΟΜΕΝΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ.
ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ :
Α. ΠΤΥΧΙΟΥΧΟΙ ΤΩΝ ΕΞΗΣ ΤΜΗΜΑΤΩΝ ΑΕΙ:
ΦΙΛΟΛΟΓΙΑΣ, ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΦΙΛΟΛΟΓΙΑΣ,
ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ,
ΦΙΛΟΣΟΦΙΑΣ – ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗΣ ΚΑΙ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑΣ (ΠΤΥΧΙΟ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗΣ ΚΑΙ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑΣ ΜΕ ΕΙΔΙΚΕΥΣΕΙΣ Α) ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗΣ ΚΑΙ Β) ΨΥΧΟΛΟΓΙΑΣ),
ΦΙΛΟΣΟΦΙΑΣ – ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗΣ (ΠΤΥΧΙΟ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑΣ –ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗΣ ΜΕ ΕΙΔΙΚΕΥΣΗ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗ),
ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΜΕ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ ΓΛΩΣΣΟΛΟΓΙΑΣ,
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑΣ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑΣ, ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗΣ ΚΑΙ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑΣ (ΠΤΥΧΙΟ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑΣ),
ΨΥΧΟΛΟΓΙΑΣ,
ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΚΑΙ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΑΣ, ΙΣΤΟΡΙΑΣ,
ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΛΟΓΙΑΣ,
ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΩΝ ΑΓΑΘΩΝ,
ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΚΑΙ ΕΘΝΟΛΟΓΙΑΣ,
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΙΣΤΟΡΙΑΣ,
ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ ΚΑΙ ΙΣΤΟΡΙΑΣ,
Επικοινωνίας και ΜΜΕ,
Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών,
Διεθνών και Ευρωπαϊκών και Πολιτικών Σπουδών με κατεύθυνση Πολιτικών Σπουδών και Διπλωματίας,
[size=24]Σπουδών στον Ελληνικό Πολιτισμό ΕΑΠ,
Σπουδών Ευρωπαϊκού Πολιτισμού ΕΑΠ,

Νομικής,
Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης,
Πολιτικών Επιστημών,
Δημόσιας Διοίκησης με κατεύθυνση Δημοσίων Θεσμών,
Κοινωνικής Διοίκησης,
Κοινωνιολογίας,
Πτυχιούχοι Κοινωνιολογίας με ειδίκευση στη Λογοτεχνία,
Πτυχιούχοι Κοινωνιολογίας με γνώσεις Πληροφορικής,
Κοινωνικής Πολιτικής,
Κοινωνικής Ανθρωπολογίας,
Κοινωνικής Διοίκησης (με κατευθύνσεις α)Κοινωνικής Διοίκησης και Πολιτικής, β)Κοινωνικής Εργασίας)
Αγγλικής Γλώσσας και Φιλολογίας,
Γαλλικής Γλώσσας και Φιλολογίας,
Γερμανικής Γλώσσας και Φιλολογίας,
Μαθηματικών,
Εφαρμοσμένων Μαθηματικών και Φυσικών Επιστημών (Μαθηματικοί Εφαρμογών),
Εφαρμοσμένων Μαθηματικών,
Στατιστικής,
Στατιστικής και Ασφαλιστικής Επιστήμης,
Στατιστικής και Αναλογιστικής Επιστήμης,
Οικονομικών Επιστημών,
Οικονομικής Επιστήμης, Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής,
Διεθνών και Ευρωπαϊκών-Οικονομικών Σπουδών,
Διεθνών και Ευρωπαϊκών-Οικονομικών και Πολιτικών Σπουδών με κατεύθυνση τις Διεθνείς και Ευρωπαϊκές Οικονομικές Σπουδές,
Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων,
Διοίκησης Επιχειρήσεων,
Διοίκησης Επιχειρήσεων και Οργανισμών,
Δημόσιας Διοίκησης και Διοίκησης Επιχειρήσεων,
Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας,
Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής,
Χρηματοοικονομικής και Τραπεζικής Διοικητικής
Πτυχιούχοι Τμημάτων των Επιστημών Οικονομίας και Διοίκησης με κατεύθυνση Διοίκηση Επιχειρήσεων ή Μάρκετινγ ή Λογιστική,
Μάρκετινγκ και Επικοινωνίας,
Μάρκετινγκ και Διοίκηση Λειτουργιών,
Πτυχιούχοι Τμημάτων των Επιστημών Οικονομίας και Διοίκησης με μεταπτυχιακές σπουδές στην Οργάνωση και Διοίκηση Επιχειρήσεων ή στα Χρηματοοικονομικά ή στην Οικονομική Θεωρία ή στα Οικονομικά ή στο Μάρκετινγκ ή στη Λογιστική,
Πληροφορικής,
Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών,
Επιστήμης και Τεχνολογίας των Υπολογιστών,
Εφαρμοσμένης Πληροφορικής,
Μηχανικών Ηλεκτρονικών Υπολογιστών και Πληροφορικής,
Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών,
Ηλεκτρονικών και Μηχανικών Υπολογιστών,
Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Τεχνολογίας Υπολογιστών,
Διδακτικής της Τεχνολογίας και Ψηφιακών Συστημάτων,
Μηχανικών Πληροφοριακών και Επικοινωνιακών Συστημάτων,
Μηχανικών Η/Υ Τηλ/νιων και Δικτύων,
Επιστήμης και Τεχνολογίας Τηλεπικοινωνιών,
Πληροφορικής ΕΑΠ,
Πτυχιούχοι Θετικών Επιστημών με μεταπτυχιακή εξειδίκευση στην Πληροφορική
Ιατρικής,
Νοσηλευτικής,
Οδοντιατρικής,
Φαρμακευτικής,
Ιατρικής με ειδίκευση σε θέματα διατροφής,
Επιστήμης Διαιοτολογίας και Διατροφής,
Ειδικοί σε θέματα εκπαίδευσης ενηλίκων, εθελοντισμού, διαχείρισης κινδύνων από φυσικές ή άλλες αιτίες, γνωσιακής ψυχολογίας
Οικιακής Οικονομίας και Οικολογίας,
Μεθοδολογίας Ιστορίας και Θεωρίας των Επιστημών,
Εικαστικών Τεχνών,
Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών,
Πλαστικών Τεχνών και Επιστημών της Τέχνης,
Τεχνών Ήχου και Εικόνας,
Διαχείρισης Πολιτισμικού Περιβάλλοντος και Νέων Τεχνολογιών,
Επικοινωνίας Μέσων και Πολιτισμού,
Δημοσιογραφίας και Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης,
Πολιτισμική Τεχνολογία και Επικοινωνία,
Θεατρικών Σπουδών,
Θεάτρου,
Μουσικών Σπουδών,
Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης,
Κινηματογράφου,
Αρχειονομίας και Βιβλιοθηκονομίας
Μεταπτυχιακές σπουδές στην Ιστορία της Τέχνης, ή στη Μουσειολογία ή στη Διαχείριση ελεύθερου χρόνου.
Β. ΠΤΥΧΙΟΥΧΟΙ ΤΩΝ ΕΞΗΣ ΣΧΟΛΩΝ Η ΤΜΗΜΑΤΩΝ ΤΕΙ:
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ,
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΙΚΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ,
ΕΦΑΡΜΟΣΜΕΝΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΚΑΙ ΠΟΛΥΜΕΣΩΝ,
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ,
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ,
ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΚΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΔΙΚΤΥΩΝ,
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΚΑΙ ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ,
ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΣΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ,
ΤΗΛΕΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΣΗ,
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ ΚΑΙ ΜΕΣΩΝ ΜΑΖΙΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ,
ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ,
ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ,
Νοσηλευτικής,
Κοινωνικής Εργασίας,
Διατροφής και Διαιτολογίας,
ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ ΈΡΓΩΝ ΤΕΧΝΗΣ,
ΛΑΪΚΗΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ,
ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΑΚΟΥΣΤΙΚΗΣ,
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΉΧΟΥ ΚΑΙ ΜΟΥΣΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΝ,
ΓΡΑΦΙΚΩΝ ΤΕΧΝΩΝ ΚΑΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ,
ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ
Γ. Απόφοιτοι Αναγνωρισμένων Σχολών
Απόφοιτοι Αναγνωρισμένων Σχολών Θεάτρου ή Σκηνοθεσίας,
Απόφοιτοι Αναγνωρισμένων Μουσικών Ωδείων
ΑΠΟΦΟΙΤΟΙ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΩΝ ΣΧΟΛΩΝ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ Η ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ Η ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑΣ,
Απόφοιτοι Σχολών Αγιογραφίας, Ζωγραφικής, Γλυπτικής, Χαρακτικής, Κεραμικής, κ.ά.
Δ. Αγιογράφοι, Ζωγράφοι, Γλύπτες, Χαράκτες, Κεραμιστές, Φωτογράφοι, Σκηνοθέτες, Κινηματογραφιστές, Μουσικοί με σημαντικό έργο και σχετική επαγγελματική εμπειρία.
ΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ/ΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΕΣ/ΤΡΙΕΣ ΕΠΙΛΕΓΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΑΡΜΟΔΙΑ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΟΥ Ι.Δ.ΕΚ.Ε., ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΑ ΤΥΠΙΚΑ ΚΑΙ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΟΝΤΑ ΚΑΙ ΑΞΙΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΣΤΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΤΩΝ Κ.Ε.Ε., ΑΝΑΛΟΓΑ ΜΕ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΚΑΙ ΤΗ ΖΗΤΗΣΗ ΤΩΝ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΑΝΑ ΠΕΡΙΟΧΗ.
ΩΣ ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΕΠΙΛΟΓΗΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΤΑΞΗΣ ΟΡΙΖΟΝΤΑΙ:
Α. ΤΥΠΙΚΑ ΠΡΟΣΟΝΤΑ, ΣΕ ΠΟΣΟΣΤΟ 30%
ΠΤΥΧΙΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΜΕ ΤΑ ΠΡΟΚΗΡΥΣΣΟΜΕΝΑ ΘΕΜΑΤΙΚΑ ΠΕΔΙΑ
ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟΙ ΤΙΤΛΟΙ (MASTER, PHD.) ΣΧΕΤΙΚΟΙ ΜΕ ΤΑ ΠΡΟΚΗΡΥΣΣΟΜΕΝΑ ΘΕΜΑΤΙΚΑ ΠΕΔΙΑ
ΞΕΝΕΣ ΓΛΩΣΣΕΣ
ΓΝΩΣΗ Η/Υ
Β. ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΕΝΗΛΙΚΩΝ Η ΣΤΗΝ ΤΥΠΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ, ΣΕ ΠΟΣΟΣΤΟ 20%
Γ. ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΕ ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΚΑΙ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ, ΑΡΘΡΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ, ΣΕ ΠΟΣΟΣΤΟ 10%
Δ. ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΣΤΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ, ΣΕ ΠΟΣΟΣΤΟ: 40% ?!!!
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΚΗ ΙΚΑΝΟΤΗΤΑ, ΚΙΝΗΤΡΟ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΤΩΝ ΚΕΝΤΡΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΕΝΗΛΙΚΩΝ, ΣΥΝΕΡΓΑΤΙΚΟΤΗΤΑ, ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ
ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΠΙΛΟΓΗ ΤΟΥΣ, ΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΕΣ/ΤΡΙΕΣ ΘΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΟΥΝ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ ΣΧΕΤΙΚΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ.
Η ΩΡΙΑΙΑ ΑΝΤΙΜΙΣΘΙΑ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΩΝ, ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΗΝ ΥΠ’ ΑΡΙΘΜ. 1908/25-05-2005 ΥΠΟΥΡΓΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΥΠΕΠΘ, ΑΝΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΟΡΙΖΕΤΑΙ ΩΣ ΕΞΗΣ:
ΜΗ ΠΤΥΧΙΟΥΧΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΩΝ ΜΕ ΤΑ ΑΝΑΦΕΡΟΜΕΝΑ ΣΤΗΝ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΓΝΩΣΤΙΚΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ ΜΕ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ 10 ΕΤΗ : 13 EURO, ΜΕ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΤΩΝ 10 ΕΤΩΝ: 14 EURO
ΠΤΥΧΙΟΥΧΟΙ ΤΡΙΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΩΝ ΜΕ ΤΑ ΑΝΑΦΕΡΟΜΕΝΑ ΣΤΗΝ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΓΝΩΣΤΙΚΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ ΜΕ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ 10 ΕΤΗ : 16 EURO, ΜΕ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΤΩΝ 10 ΕΤΩΝ: 17 EURO
ΠΤΥΧΙΟΥΧΟΙ ΤΡΙΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΜΕ MSC ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΩΝ ΜΕ ΤΑ ΑΝΑΦΕΡΟΜΕΝΑ ΣΤΗΝ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΓΝΩΣΤΙΚΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ ΜΕ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ 10 ΕΤΗ: 18 EURO, ΜΕ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΤΩΝ 10 ΕΤΩΝ: 19 ΕURO
ΠΤΥΧΙΟΥΧΟΙ ΤΡΙΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΜΕ PHD ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΩΝ ΜΕ ΤΑ ΑΝΑΦΕΡΟΜΕΝΑ ΣΤΗΝ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΓΝΩΣΤΙΚΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ ΜΕ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ 10 ΕΤΗ: 20 EURO, ΜΕ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΤΩΝ 10 ΕΤΩΝ: 21 EURO
ΛΕΚΤΟΡΕΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΩΝ ΜΕ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ 10 ΕΤΗ: 22 EURO, ΜΕ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΤΩΝ 10 ΕΤΩΝ: 23 EURO
ΕΠΙΚΟΥΡΟΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΩΝ - ΕΠΙΚΟΥΡΟΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ Τ.Ε.Ι ΜΕ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ 10 ΕΤΗ: 24 EURO, ΜΕ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΤΩΝ 10 ΕΤΩΝ: 25 EURO
ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΕΣ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΩΝ - ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ Τ.Ε.Ι ΜΕ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ 10 ΕΤΗ: 26 EURO, ΜΕ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΤΩΝ 10 ΕΤΩΝ: 27 EURO
ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΩΝ ΜΕ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ 10 ΕΤΗ: 28 EURO, ΜΕ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΤΩΝ 10 ΕΤΩΝ: 30 EURO
ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΑΜΟΙΒΕΣ ΣΥΜΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΕΙΣΦΟΡΕΣ (ΑΝΑΛΟΓΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ), ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΩΝ, ΠΟΥ Η ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΣΤΟ ΙΚΑ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΙΣΧΥΟΥΣΑ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ, ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΟΙ ΔΑΠΑΝΕΣ ΕΠΙΔΟΜΑΤΩΝ ΕΟΡΤΩΝ, ΑΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΩΝ ΑΔΕΙΑΣ, ΠΟΥ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΟΥΝ ΣΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΠΟΥ ΔΙΑΡΚΕΙ Η ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ. ΕΠΙ ΤΟΥ ΠΟΣΟΥ ΤΗΣ ΩΡΙΑΙΑΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗΣ, ΠΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΕΣ, ΘΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΝΟΜΙΜΕΣ ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ.
Οι ενδιαφερόμενοι/ες μπορούν να προμηθευτούν την αίτηση υποψηφιότητας από: την ιστοσελίδα του ΙΔΕΚΕ www.ideke.edu.gr/kee
τα γραφεία του ΙΔΕΚΕ, Αχαρνών 426 & Κοκκινάκη 17, 11143 Αθήνα.
ΜΕ ΤΗΝ ΑΙΤΗΣΗ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑΣ ΣΥΝΥΠΟΒΑΛΛΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΕΠΙΚΥΡΩΜΕΝΑ ΑΝΤΙΓΡΑΦΑ ΤΩΝ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΩΝ ΤΙΤΛΩΝ, ΒΕΒΑΙΩΣΕΩΝ ΚΑΙ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΩΝ ΠΟΥ ΔΗΛΩΣΑΝ ΟΙ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΜΕΝΟΙ/ΕΣ ΣΤΗ ΣΧΕΤΙΚΗ ΑΙΤΗΣΗ. ΔΗΛΩΣΗ ΠΡΟΣΟΝΤΩΝ ΣΤΗΝ ΑΙΤΗΣΗ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΣΥΝΟΔΕΥΕΤΑΙ ΑΠΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΟ ΔΕΝ ΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ ΥΠΟΨΗ.
ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΕΣ, ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΕΙΧΑΝ ΥΠΟΓΡΑΨΕΙ ΣΥΜΒΑΣΗ ΜΕ ΤΟ Ι.Δ.Ε.Κ.Ε. ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΟΧΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΕΡΓΟΥ ΣΤΑ Κ.Ε.Ε. ΤΗΝ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟ (ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2004 – ΙΟΥΝΙΟΣ 2005), ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΥΠΟΒΟΛΗ ΤΗΣ ΑΙΤΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΑ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΔΕΝ ΕΠΙΣΥΝΑΠΤΟΥΝ ΤΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΒΕΒΑΙΩΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΙΧΑΝ ΠΡΟΣΚΟΜΙΣΕΙ ΣΤΗΝ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΑΙΤΗΣΗ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑΣ.
Οι πρωτότυπες αιτήσεις υποψηφίων υποβάλλονται στο Ι.Δ.ΕΚ.Ε. ιδιοχείρως ή ταχυδρομικά (Αχαρνών 426 και Κοκκινάκη 17, Αθήνα Τ.Κ. 11143) με καταληκτική προθεσμία παραλαβής των αιτήσεων και των αντίστοιχων δικαιολογητικών έως τις 22/7/2005 ημέρα Παρασκευή και ώρα 14.00.
Δεν γίνονται αποδεκτές αιτήσεις με FAX ή e-mail.
ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΟΥΔΕΜΙΑ ΑΙΤΗΣΗ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟΔΕΚΤΗ ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΑ (Η ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΤΟΥ ΤΑΧΥΔΡΟΜΕΙΟΥ ΔΕΝ ΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ ΥΠΟΨΗ).
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΑΠΟ 10.00 ΕΩΣ 14.00 ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΣΤΟ ΤΗΛΕΦΩΝΟ 210 25.30.334 & 210 25.84.803.
Τα αποτελέσματα κατάταξης των υποψηφίων εκπαιδευτών ανά Κ.Ε.Ε. δημοσιοποιούνται με καταχώρησή τους στην ηλεκτρονική σελίδα του Έργου ( www.ideke.edu.gr/kee ) και παράλληλα γίνεται ανάρτησή τους σε πίνακα, στα γραφεία του Ι.Δ.ΕΚ.Ε. για διάστημα 5 ημερών από την έκδοσή τους.
Τυχόν ενστάσεις υποβάλλονται στο Ι.Δ.ΕΚ.Ε. μέσα στην ανατρεπτική προθεσμία των πέντε (5) ημερών, αρχομένης από την επόμενη της τρίτης μέρας δημοσιοποίησης του πίνακα των αποτελεσμάτων επιλογής στην ιατοσελίδα των Κ.Ε.Ε.. Εάν η τελευταία μέρα της ανωτέρω πενθήμερης προθεσμίας υποβολής των ενστάσεων είναι Σάββατο ή ημέρα αργίας των δημοσίων υπηρεσιών, τότε η προθεσμία παρατείνεται αυτοδικαίως μέχρι και την πρώτη εργάσιμη ημέρα μετά την αργία. Μετά το πέρας της προθεσμίας αυτής ουδεμία ένσταση γίνεται δεκτή.
Ο Γενικός Διευθυντής του Ι.Δ.ΕΚ.Ε
ΕΥΘΥΜΙΟΣ ΔΡΟΣΟΣ[/size]
_________________
Φιλοσοφία είναι μια μάχη ενάντια στη γοητεία που ασκείται στο νου μας μέσω των λέξεων.
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
krimizeirk
Χρήστης
Χρήστης


Ένταξη: Sep 23, 2005
Δημοσιεύσεις: 925

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τρι Ιούλ 25, 2006 1:20 pm    Θέμα δημοσίευσης: Re: (Ι.Δ.ΕΚ.Ε.) και οι "Ιστορικοί-Πολιτισμιολόγοι" Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

[quote="despell"]Δεν θέλω να σας κουράσω αλλά αναρωτιέμαι πως πέρσι τέτοιο καιρό το Ινστιτούτο Διαρκούς Εκπαίδευσης Ενηλίκων (Ι.Δ.ΕΚ.Ε.), πραγματοποιούσε προκήρυξη για εκπαιδευτές στα ΚΕΕ (Κέντρο Εκπαίδευσης Ενηλίκων) και δεχόταν και τους πτυχιούχους του Ελληνικού και Ευρωπαϊκού Πολιτισμού και φέτος η Κοσμήτορας μας γνωμοδότησε ότι η «φύση» (όπως λέμε η γυναικεία «φύση» …) του ΠΣ δεν το επιτρέπει.
Αν και νομίζω ότι αυτό που αναρτώ έχει ξαναμπεί στο φόρουμ έχει ενδιαφέρον να δούμε πως πολλοί από τους κωδικούς των εκπαιδευτικών προγραμμάτων επεξηγούνται (βλέπε κόκκινα γράμματα).
Το κακό είναι ότι φέτος δεν έχουν προκηρυχτεί τέτοιες θέσεις για να βλέπαμε αν άλλαξε κάτι. Ο διαγωνισμός που έληξε στις 28/2/2006 αφορούσε στελέχη των ΚΕΕ. quote]

Η κοσμήτορας, αν θυμάμαι καλά, έκανε λόγο για δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Προς το παρόν δεν έχει βγει προκήρυξη για τα ΚΕΕ αλλά δεν νομίζω να αλλάξει κάτι και φέτος. Δέχονται και δικούς μας πτυχιούχους (ΕΛΠ και ΕΠΟ) εννοώ.
_________________
Ρεύμα έχουμε, φως δεν βλέπουμε.
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος MSN Messenger
LAKEDAIMONIOS
Χρήστης
Χρήστης


Ένταξη: Oct 27, 2004
Δημοσιεύσεις: 797
Τόπος: LACONIA

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τρι Ιούλ 25, 2006 1:35 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Η κοσμήτορας και ο όποιος κοσμήτορας, δεν αποκτά σοβαρότητα από τον όποιο τίτλο αλλά από τα όσα υποστηρίζει, στοιχειοθετεί και σε κάθε περίπτωση αποδεικνύει, το να πούμε κάτι (ακόμη και μέσα από τα γραπτά) δεν σημαίνει και τόσα, το να το αποδείξουμε είναι που μετράει. Ας προσμένουμε λοιπόν την απόδειξη.

Να με συγχωρείται αλλά δεν μπορώ να πάρω σοβαρά την κοσμήτορα της σχολής μας, καθόλου σοβαρά δεν μπορώ να την πάρω.
_________________
The world was all before them, where to choose
Their place of rest, and Providence their guide.
They, hand in hand, with wand’ring steps and slow,
Through Eden took their solitary way.

John Milton, Paradise Lost
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
krimizeirk
Χρήστης
Χρήστης


Ένταξη: Sep 23, 2005
Δημοσιεύσεις: 925

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τρι Ιούλ 25, 2006 1:41 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

LAKEDAIMONIOS έγραψε:
Η κοσμήτορας και ο όποιος κοσμήτορας, δεν αποκτά σοβαρότητα από τον όποιο τίτλο αλλά από τα όσα υποστηρίζει, στοιχειοθετεί και σε κάθε περίπτωση αποδεικνύει, το να πούμε κάτι (ακόμη και μέσα από τα γραπτά) δεν σημαίνει και τόσα, το να το αποδείξουμε είναι που μετράει. Ας προσμένουμε λοιπόν την απόδειξη.

Να με συγχωρείται αλλά δεν μπορώ να πάρω σοβαρά την κοσμήτορα της σχολής μας, καθόλου σοβαρά δεν μπορώ να την πάρω.


Θα συμφωνήσω μαζί σου, πως θα μπορούσα να διαφωνήσω άλλοστε τώρα που πλησιάζεις τις 666 δημοσιεύσεις Make fun
Να συμπληρώσω μόνο ότι μιλάμε όχι για την κυρία κοσμήτορα, αλλά για την κυρία "διακοσμήτορα" Laughing Laughing
_________________
Ρεύμα έχουμε, φως δεν βλέπουμε.
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος MSN Messenger
LAKEDAIMONIOS
Χρήστης
Χρήστης


Ένταξη: Oct 27, 2004
Δημοσιεύσεις: 797
Τόπος: LACONIA

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τρι Ιούλ 25, 2006 1:46 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

krimizeirk έγραψε:

Θα συμφωνήσω μαζί σου, πως θα μπορούσα να διαφωνήσω άλλοστε τώρα που πλησιάζεις τις 666 δημοσιεύσεις Make fun


Think τις μαύρες γάτες, τις.......φοβάσαι ;

Make fun
_________________
The world was all before them, where to choose
Their place of rest, and Providence their guide.
They, hand in hand, with wand’ring steps and slow,
Through Eden took their solitary way.

John Milton, Paradise Lost
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
silva
Χρήστης
Χρήστης


Ένταξη: Jan 22, 2005
Δημοσιεύσεις: 57

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τρι Ιούλ 25, 2006 5:41 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

krimizeirk έγραψε:
LAKEDAIMONIOS έγραψε:
Η κοσμήτορας και ο όποιος κοσμήτορας, δεν αποκτά σοβαρότητα από τον όποιο τίτλο αλλά από τα όσα υποστηρίζει, στοιχειοθετεί και σε κάθε περίπτωση αποδεικνύει, το να πούμε κάτι (ακόμη και μέσα από τα γραπτά) δεν σημαίνει και τόσα, το να το αποδείξουμε είναι που μετράει. Ας προσμένουμε λοιπόν την απόδειξη.

Να με συγχωρείται αλλά δεν μπορώ να πάρω σοβαρά την κοσμήτορα της σχολής μας, καθόλου σοβαρά δεν μπορώ να την πάρω.


Θα συμφωνήσω μαζί σου, πως θα μπορούσα να διαφωνήσω άλλοστε τώρα που πλησιάζεις τις 666 δημοσιεύσεις Make fun
Να συμπληρώσω μόνο ότι μιλάμε όχι για την κυρία κοσμήτορα, αλλά για την κυρία "διακοσμήτορα" Laughing Laughing
Σσσσσ!!!! Μην ενοχλείτε την Κοσμητεία της Σ.Α.Σ. είναι όλοι απασχολημένοι, πιθανόν δεν προλαβαίνουν να δίνουν συνεντεύξεις.
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
krimizeirk
Χρήστης
Χρήστης


Ένταξη: Sep 23, 2005
Δημοσιεύσεις: 925

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ Ιούλ 27, 2006 9:14 am    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Βγήκε η προκήρυξη και είμαστε μέσα (ως πτυχιούχοι βεβαίως - βεβαίως)
_________________
Ρεύμα έχουμε, φως δεν βλέπουμε.
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος MSN Messenger
despell
Χρήστης
Χρήστης


Ένταξη: Oct 07, 2005
Δημοσιεύσεις: 118
Τόπος: Θεσσαλονίκη

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ Ιούλ 27, 2006 10:59 am    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Πράγματι, φίλη krimizeirk.

Πολύ καλό. Άσχετα τι λέει η κοσμήτορας ένας δημόσιος φορέας μας δέχεται ως εκπαιδευτικούς.!!!!!

Δείτε εδώ όσοι ενδιαφέρεστε: http://www.ideke.edu.gr/kee2005/default.asp
_________________
Φιλοσοφία είναι μια μάχη ενάντια στη γοητεία που ασκείται στο νου μας μέσω των λέξεων.
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
JONIC
Χρήστης
Χρήστης


Ένταξη: Oct 09, 2005
Δημοσιεύσεις: 60

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ Ιούλ 27, 2006 11:39 am    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Δεν μπορώ να το ανοίξω. Είναι εύκολο να μου πείς σε τι θέσεις αναφέρεται?
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
silva
Χρήστης
Χρήστης


Ένταξη: Jan 22, 2005
Δημοσιεύσεις: 57

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ Ιούλ 27, 2006 11:48 am    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

despell έγραψε:
Πράγματι, φίλη krimizeirk.

Πολύ καλό. Άσχετα τι λέει η κοσμήτορας ένας δημόσιος φορέας μας δέχεται ως εκπαιδευτικούς.!!!!!

Δείτε εδώ όσοι ενδιαφέρεστε: http://www.ideke.edu.gr/kee2005/default.asp


Αγαπητοί συνάδελφοι, θεωρώ ως εξαιρετικά θετική εξέλιξη, για τους πτυχιούχους του ΕΑΠ τη δυνατότητα συμμετοχής στη διαδικασία επιλογής εκπαιδευτικών για τη στελέχωση των ΚΕΕ. Πιστεύω πως το γεγονός αυτό αποτελεί ένα ισχυρό πλεονέκτημα, για να αποδείξουμε, τόσο στη Διοικούσα Επιτροπή, όσο και στους «Σοφούς» της Κοσμητείας ότι διαθέτουμε τις ικανότητες και τα ανάλογα προσόντα για να συμμετάσχουμε ισάξια στο χώρο της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
krimizeirk
Χρήστης
Χρήστης


Ένταξη: Sep 23, 2005
Δημοσιεύσεις: 925

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ Ιούλ 27, 2006 12:13 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

silva έγραψε:
despell έγραψε:
Πράγματι, φίλη krimizeirk.

Πολύ καλό. Άσχετα τι λέει η κοσμήτορας ένας δημόσιος φορέας μας δέχεται ως εκπαιδευτικούς.!!!!!

Δείτε εδώ όσοι ενδιαφέρεστε: http://www.ideke.edu.gr/kee2005/default.asp


Αγαπητοί συνάδελφοι, θεωρώ ως εξαιρετικά θετική εξέλιξη, για τους πτυχιούχους του ΕΑΠ τη δυνατότητα συμμετοχής στη διαδικασία επιλογής εκπαιδευτικών για τη στελέχωση των ΚΕΕ. Πιστεύω πως το γεγονός αυτό αποτελεί ένα ισχυρό πλεονέκτημα, για να αποδείξουμε, τόσο στη Διοικούσα Επιτροπή, όσο και στους «Σοφούς» της Κοσμητείας ότι διαθέτουμε τις ικανότητες και τα ανάλογα προσόντα για να συμμετάσχουμε ισάξια στο χώρο της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.


Δεν αφορά δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Πρόκειται για τα Κέντρα Εκπαίδευσης Ενηλίκων. Είναι πολύ ενδιαφέρον και ιδιαίτερα προσοδοφόρο, αν και κάθε χρόνο μειώνουν τα χρήματα.
_________________
Ρεύμα έχουμε, φως δεν βλέπουμε.
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος MSN Messenger
krimizeirk
Χρήστης
Χρήστης


Ένταξη: Sep 23, 2005
Δημοσιεύσεις: 925

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ Ιούλ 27, 2006 12:18 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

JONIC έγραψε:
Δεν μπορώ να το ανοίξω. Είναι εύκολο να μου πείς σε τι θέσεις αναφέρεται?


Σου δίνω την προκήρυξη. Θα βρεις την αίτηση στο link που αναφέραμε παραπάνω.

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ
ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΕΝΗΛΙΚΩΝ
ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΔΙΑΡΚΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΕΝΗΛΙΚΩΝΑρ. Πρωτ. 13070
ΑΘΗΝΑ 25-07-2006


ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΘΕΣΕΙΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΩΝ/ΤΡΙΩΝ ΤΟΥ Κ.Ε.Ε.

Το Ινστιτούτο Διαρκούς Εκπαίδευσης Ενηλίκων (Ι.Δ.ΕΚ.Ε.), υπάγεται στη Γενική Γραμματεία Εκπαίδευσης Ενηλίκων του Υπουργείου Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων και υλοποιεί το Έργο «Κέντρα Εκπαίδευσης Ενηλίκων (Κ.Ε.Ε.) IV», το οποίο εντάσσεται στο ΕΠΕΑΕΚ ΙΙ του ΥΠΕΠΘ, Μέτρο 1.1., ενέργεια 1.1.2β. και συγχρηματοδοτείται κατά 75% από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ε.Κ.Τ) και κατά 25% από το Ελληνικό Δημόσιο.
Στο πλαίσιο αυτό προκηρύσσονται θέσεις ωρομισθίων εκπαιδευτών – εκπαιδευτριών πολλαπλών ειδικοτήτων των Κέντρων Εκπαίδευσης Ενηλίκων: Καβάλας, Κιλκίς, Πρέβεζας, Λευκάδας, Αχαϊας, Χανίων, Ηρακλείου, Κυκλάδων, Φωκίδας, Ευβοίας, Δυτικής Αττικής (Μέγαρα) και Χαλανδρίου.
Τα Κ.Ε.Ε. είναι καινοτόμες δομές στο πλαίσιο της διά βίου εκπαίδευσης, που απευθύνονται σε όλους τους ενήλικες της χώρας, παρέχοντας εκπαιδευτικές υπηρεσίες για την ενίσχυση, αναβάθμιση και επικαιροποίηση των γνώσεων και των δεξιοτήτων τους, με στόχο την ανέλιξή τους σε επαγγελματικό, προσωπικό και κοινωνικό επίπεδο.
Τα Κ.Ε.Ε. αναπτύσσουν ακτινωτά εκπαιδευτική δράση σε όλους τους δήμους των νομών – νομαρχιών, που ανήκουν.
Τα Θεματικά πεδία των Κ.Ε.Ε. είναι τα ακόλουθα:
1) Ελληνική Γλώσσα - Ιστορία,
2) Ευρωπαϊκές Γλώσσες - Ευρωπαϊκή Ιστορία,
3) Βασικές Γνώσεις Μαθηματικών - Στατιστικής,
4) Τεχνολογίες – Πληροφορικής - Επικοινωνιών,
5) Οικονομία - Επιχειρήσεις,
6) Ενεργός Πολίτης: Δικαιώματα και Υποχρεώσεις – Διαχείριση Νοικοκυριού,
7) Πολιτισμός – Τέχνες – Διαχείριση Ελεύθερου Χρόνου,
Cool Εκπαίδευση και Συμβουλευτική για Κοινωνικά ευάλωτες Ομάδες (Τσιγγάνοι, Φυλακισμένοι, Μετανάστες, Μουσουλμανική Μειονότητα της Θράκης).

Οι ειδικότητες που αντιστοιχούν στις θέσεις που προκηρύσσονται περιγράφονται αναλυτικά στο Παράρτημα Γ ανά εκπαιδευτικό πρόγραμμα ή θεματικό πεδίο. Τα ενδεικτικά εκπαιδευτικά προγράμματα ανά θεματικό πεδίο αναφέρονται αναλυτικά στο Παράρτημα Β.
Οι ειδικότητες των εκπαιδευτών/τριών ανά εκπαιδευτικό πρόγραμμα και θεματικό πεδίο αναφέρονται αναλυτικά στο Παράρτημα Γ.
Οι κατηγορίες υποψηφίων εκπαιδευτών/τριών αναφέρονται αναλυτικά στο Παράρτημα Δ.
Οι υποψήφιοι/ες θα πρέπει να έχουν καλή γνώση σε ένα από τα εκπαιδευτικά προγράμματα που αναφέρονται αναλυτικά στο Παράρτημα Β.

Οι υποψήφιοι/ες εκπαιδευτές/τριες επιλέγονται από αρμόδιες επιτροπές του Ι.Δ.ΕΚ.Ε. οι οποίες θα τους καλέσουν σε συνέντευξη το πρώτο 15μερο του Σεπτεμβρίου 2006.
Οι επιτροπές επιλογών θα κατατάξουν τους υποψήφιους εκπαιδευτές ανεξάρτητα της ειδικότητάς τους, ενώ τα ΚΕΕ θα αξιοποιούν εκπαιδευτές από τη σχετική λίστα κατάταξης με σειρά και ανάλογα με τις απαιτούμενες ειδικότητες στα προγράμματα που θα υλοποιούνται (Παράρτημα Γ)Ως κριτήρια επιλογής και κατάταξης ορίζονται:

1. Σπουδές : 36%
1α. Στο τυπικό σύστημα εκπαίδευσης 30 %
Πτυχίο ΑΕΙ, ΤΕΙ 18 %
Μεταπτυχιακή Ειδίκευση (Master ή ισότιμο Ελληνικού ΑΕΙ) σε αντίστοιχο αντικείμενο 6 %
Μεταπτυχιακή Ειδίκευση (Master ή ισότιμο Ελληνικού ΑΕΙ) σε άλλο αντικείμενο 3 %
Διδακτορικό σε αντίστοιχο αντικείμενο 6 %
Διδακτορικό σε άλλο αντικείμενο 4 %
1β. Δια Βίου Εκπαίδευσης, Επιμόρφωσης - Κατάρτισης 2%
1γ. Γνώση Η/Υ (Με Πιστοποίηση) 2%
1δ. Ξένες Γλώσσες (Με Πιστοποίηση) 2%

2. Συγγραφικό Έργο, Δημοσιεύσεις, Εισηγήσεις σε Συνέδρια, Σεμινάρια 10%

3. Συμμετοχή σε Συνέδρια, Σεμινάρια 4%

4. Εμπειρία 30%
4α. Διδακτική σε Δομές της Τυπικής Εκπαίδευσης 12%
4β. . Διδακτική σε Δομές της Διά Βίου Μάθησης (μέσα από ανοιχτές διαδικασίες επιλογής ) 12%
4γ. Άλλη εργασία 6%

5. Συνέντευξη 20%
Επικοινωνιακή ικανότητα, Κίνητρο συμμετοχής στα προγράμματα Διά Βίου Εκπαίδευσης των Κέντρων Εκπαίδευσης Ενηλίκων, Συνεργατικότητα, Διαθεσιμότητα
6. Σύνολο 100%

Σε υποψηφίους εκπαιδευτές πολύτεκνους γονείς ή σε ένα από τα τέκνα πολύτεκνων οικογενειών, προστίθεται το 10% επί του συνόλου της βαθμολογίας που θα συγκεντρώσουν.

Η ωριαία αντιμισθία των εκπαιδευτών, με βάση την υπ’ αριθμ. 1908/25-05-2005 Υπουργική Απόφαση του ΥΠΕΠΘ, ανά κατηγορία ορίζεται ως εξής:
Ψ Μη πτυχιούχοι σχετικών ειδικοτήτων με τα αναφερόμενα στην προκήρυξη γνωστικά αντικείμενα με εμπειρία μέχρι και 10 έτη : 13 Euro, με εμπειρία μεγαλύτερη των 10 ετών: 14 Euro
Ψ Πτυχιούχοι Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης σχετικών ειδικοτήτων με τα αναφερόμενα στην προκήρυξη γνωστικά αντικείμενα με εμπειρία μέχρι και 10 έτη : 16 Euro, με εμπειρία μεγαλύτερη των 10 ετών: 17 Euro
Ψ Πτυχιούχοι Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης με MSc σχετικών ειδικοτήτων με τα αναφερόμενα στην προκήρυξη γνωστικά αντικείμενα με εμπειρία μέχρι και 10 έτη: 18 Euro, με εμπειρία μεγαλύτερη των 10 ετών: 19 Εuro
Ψ Πτυχιούχοι Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης με PhD σχετικών ειδικοτήτων με τα αναφερόμενα στην προκήρυξη γνωστικά αντικείμενα με εμπειρία μέχρι και 10 έτη: 20 Euro, με εμπειρία μεγαλύτερη των 10 ετών: 21 Euro
Ψ Λέκτορες Πανεπιστημίων με εμπειρία μέχρι και 10 έτη: 22 Euro, με εμπειρία μεγαλύτερη των 10 ετών: 23 Euro
Ψ Επίκουροι Καθηγητές Πανεπιστημίων - Επίκουροι Καθηγητές Τ.Ε.Ι με εμπειρία μέχρι και 10 έτη: 24 Euro, με εμπειρία μεγαλύτερη των 10 ετών: 25 Euro
Ψ Αναπληρωτές Καθηγητές Πανεπιστημίων - Καθηγητές Τ.Ε.Ι με εμπειρία μέχρι και 10 έτη: 26 Euro, με εμπειρία μεγαλύτερη των 10 ετών: 27 Euro
Ψ Καθηγητές Πανεπιστημίων με εμπειρία μέχρι και 10 έτη: 28 Euro, με εμπειρία μεγαλύτερη των 10 ετών: 30 Euro

Σε όλες τις παραπάνω αμοιβές συμπεριλαμβάνονται οι ασφαλιστικές εισφορές (αναλογία εργαζομένων), για τις περιπτώσεις εκπαιδευτών, που η ασφάλιση στο ΙΚΑ είναι υποχρεωτική σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, καθώς και οι δαπάνες επιδομάτων εορτών, αδείας και αποζημιώσεων αδείας, που αντιστοιχούν στο χρονικό διάστημα που διαρκεί η εκπαίδευση. Επί του ποσού της ωριαίας αποζημίωσης, που δικαιούνται οι εκπαιδευτές, θα γίνονται οι νόμιμες κρατήσεις.

Οι ενδιαφερόμενοι/ες μπορούν να προμηθευτούν την αίτηση υποψηφιότητας από:
· την ιστοσελίδα του ΙΔΕΚΕ www.ideke.edu.gr/kee
· τα γραφεία του ΙΔΕΚΕ, Αχαρνών 426 & Κοκκινάκη 17, 11143 Αθήνα.

Με την αίτηση υποψηφιότητας συνυποβάλλονται και επικυρωμένα αντίγραφα των αντίστοιχων τίτλων, βεβαιώσεων και πιστοποιητικών, που δήλωσαν οι ενδιαφερόμενοι/ες στη σχετική αίτηση. Δήλωση προσόντων στην αίτηση υποψηφίου χωρίς να συνοδεύεται από σχετικό δικαιολογητικό δεν λαμβάνεται υπόψη.

Οι πρωτότυπες αιτήσεις υποψηφίων υποβάλλονται στο Ι.Δ.ΕΚ.Ε. ιδιοχείρως ή ταχυδρομικά (Αχαρνών 426 και Κοκκινάκη 17, Αθήνα Τ.Κ. 11143) με καταληκτική προθεσμία παραλαβής των αιτήσεων και των αντίστοιχων δικαιολογητικών έως τις 25/8/2006 ημέρα Παρασκευή και ώρα 14.00.
Μετά την παραπάνω ημερομηνία ουδεμία αίτηση γίνεται αποδεκτή ούτε και ταχυδρομικά (η ημερομηνία του ταχυδρομείου δεν λαμβάνεται υπόψη).
Πληροφορίες από 10.00 έως 14.00 καθημερινά στο τηλέφωνο 210 25.30.334 & 210 25.84.803.
Δεν γίνονται δεκτές και απορρίπτονται αιτήσεις που αποστέλλονται με FAX ή e-mail καθώς και αιτήσεις χωρίς πλήρη δικαιολογητικά ή αιτήσεις που δεν έχουν χρησιμοποιήσει την προβλεπόμενη έντυπη αίτηση. Επίσης αιτήσεις που δεν έχουν μία μόνον επιλογή Κ.Ε.Ε. ή αιτήσεις του ιδίου υποψηφίου σε διαφορετικά Κ.Ε.Ε.
Στην προκήρυξη δεν μπορούν να συμμετάσχουν στελέχη άλλων έργων του ΙΔΕΚΕ όπως ΣΔΕ, ΗΡΩΝ, ΗΣΙΟΔΟΣ, πρόγραμμα Μεταναστών, Σχολές Γονέων. Ο σχετικός περιορισμός δεν ισχύει για εκπαιδευτές.
Επίσης δεν μπορούν να συμμετάσχουν στια ΚΕΕ της Αττικής (Δυτ. Αττικής και Χαλανδρίου) εκπαιδευτές οι οποίοι είχαν σύμβαση με το ΙΔΕΚΕ την περίοδο 2005-2006 και εργάζονταν στα ΚΕΕ Αθήνας, Πειραιά, Αν. Αττικής, Αιγάλεω, Ηλιούπολης.

Τα αποτελέσματα των επιλογών δημοσιοποιούνται με καταχώρησή τους στην ηλεκτρονική σελίδα του έργου (www.ideke.edu.gr/kee) και παράλληλα γίνεται ανάρτησή τους σε πίνακα, στα γραφεία του Ι.Δ.ΕΚ.Ε. για διάστημα 3 ημερών από την έκδοσή τους.

Τυχόν ενστάσεις υποβάλλονται στο Ι.Δ.ΕΚ.Ε. μέσα στην ανατρεπτική προθεσμία των τριών (3) ημερών, αρχομένης από την επόμενη της ανάρτησης των αποτελεσμάτων επιλογής στην ιστοσελίδα των Κ.Ε.Ε.. Εάν η τελευταία μέρα της ανωτέρω τριήμερης προθεσμίας υποβολής των ενστάσεων είναι Σάββατο ή ημέρα αργίας των δημοσίων υπηρεσιών, τότε η προθεσμία παρατείνεται αυτοδικαίως μέχρι και την πρώτη εργάσιμη ημέρα μετά την αργία. Μετά το πέρας της προθεσμίας αυτής ουδεμία ένσταση γίνεται δεκτή.


ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ Β
Τα ενδεικτικά εκπαιδευτικά προγράμματα ανά θεματικό πεδίο αναφέρονται αναλυτικά:

1) Ελληνική Γλώσσα - Ιστορία

[Κωδ.1] Εισαγωγή στο αλφαβητικό σύστημα 50 ώρες
[Κωδ.2] Ελληνική Γλώσσα και Επικοινωνία Ι - Γενική θεματολογία 25 ώρες
[Κωδ.3] Ελληνική Γλώσσα & Επικοινωνία Ι - Θέματα καθημερινής ζωής 50 ώρες
[Κωδ.4] Ελληνική Γλώσσα και Επικοινωνία Ι - Χώρος εργασίας (ελληνική γλώσσα & συμβουλευτική) 25 ώρες
[Κωδ.5] Ελληνική Γλώσσα και Επικοινωνία ΙΙ – Γενική θεματολογία 50 ώρες
[Κωδ.6] Ελληνική Γλώσσα και Επικοινωνία ΙΙ – Αξιοποίηση υπηρεσιών δημοσίου και ιδιωτικού τομέα: (ελληνική γλώσσα – μαθηματικά - πληροφορική) 50 ώρες
[Κωδ.7] Ελληνική Γλώσσα και Επικοινωνία ΙΙ - Δικαιώματα πολίτη (ελληνική γλώσσα - μαθηματικά) 25 ώρες
[Κωδ.8] Ελληνική Γλώσσα και Επικοινωνία ΙΙ Δικαιώματα εργαζομένου (ελληνική γλώσσα + μαθηματικά) 25 ώρες
[Κωδ.9] Ελληνική Γλώσσα και Επικοινωνία ΙΙ Χώρος Εργασίας Νέες επικοινωνιακές δεξιότητες (ελληνική γλώσσα - μαθηματικά -συμβουλευτική) 25 ώρες
[Κωδ.10] Δημιουργική γραφή - Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης 25 ώρες
[Κωδ.11] Δημιουργική γραφή – Λογοτεχνία 25 ώρες
[Κωδ.12] Οικογενειακός Γραμματισμός και Αριθμητισμός 50 ώρες
[Κωδ.13] Ελληνική Ιστορία: Σημαντικοί σταθμοί από την Αρχαιότητα μέχρι σήμερα 50 ώρες
[Κωδ14] Τοπική Ιστορία 25 ώρες

2) Ευρωπαϊκές Γλώσσες - Ευρωπαϊκή Ιστορία

[Κωδ.15] Βασικά Αγγλικά 50 ώρες
[Κωδ.16] Αγγλικά στο Εργασιακό Περιβάλλον 25 ώρες
[Κωδ.17] Αγγλικά στον Τουρισμό 25 ώρες
[Κωδ.18] Βασικά Γαλλικά 50 ώρες
[Κωδ.19] Γαλλικά στο Εργασιακό Περιβάλλον 25 ώρες
[Κωδ.20] Γαλλικά στον Τουρισμό 25 ώρες
[Κωδ.21] Βασικά Γερμανικά 50 ώρες
[Κωδ.22] Γερμανικά στο Εργασιακό Περιβάλλον 25 ώρες
[Κωδ.23] Γερμανικά στον Τουρισμό 25 ώρες
[Κωδ.24] Συνοπτική Ιστορία της Ευρώπης και της Ευρωπαϊκής Ένωσης 25 ώρες3) Βασικές Γνώσεις Μαθηματικών - Στατιστικής

[Κωδ.25] Μαθηματικά: Εφαρμογές στην καθημερινή ζωή 50 ώρες
[Κωδ.26] Μαθηματικά της Αγοράς 25 ώρες
[Κωδ.27] Στατιστική Ι: Εφαρμογές στη διοίκηση, στην οικονομία και τις επιχειρήσεις 25 ώρες
[Κωδ.28] Στατιστική ΙΙ: Εφαρμογές στη διοίκηση, στην οικονομία και τις επιχειρήσεις 25 ώρες

4) Τεχνολογίες Πληροφορικής - Επικοινωνιών

[Κωδ.29] Πληροφορική Ι : Βασικό Επίπεδο 50 ώρες
[Κωδ.30] Πληροφορική ΙΙ: Βασικές έννοιες Η/Υ στη σημερινή Κοινωνία της Πληροφορίας 50 ώρες
[Κωδ.31] Πληροφορική ΙΙΙ: Εισαγωγή σε Υπολογιστικά Φύλλα - Παρουσιάσεις – Βάσεις Δεδομένων 50 ώρες
[Κωδ.32] Πληροφορική IV: Προχωρημένα Θέματα σχετικά με Υπολογιστικά Φύλλα – Παρουσιάσεις – Βάσεις Δεδομένων 50 ώρες
[Κωδ.33] Πληροφορική V: Πολυμέσα και Web Publishing 50 ώρες
[Κωδ.34] Πληροφορική VI: Δυναμικές εφαρμογές Παγκόσμιου Ιστού 25 ώρες


5) Οικονομία –Διοίκηση - Επιχειρήσεις

[Κωδ.35] Στοιχεία Οικονομικής Θεωρίας 25 ώρες
[Κωδ.36] Καινοτομία – Επιχειρηματικότητα – Επιχειρήσεις 50 ώρες
[Κωδ.37] Οργάνωση και Διοίκηση Επιχειρήσεων 25 ώρες
[Κωδ.38] Μάρκετινγκ 25 ώρες
[Κωδ.39] Χρηματοοικονομική – Λογιστική 50 ώρες
[Κωδ.40] Χρήση Νέων Τεχνολογιών στις Επιχειρήσεις 25 ώρες

6) Ενεργός Πολίτης: Δικαιώματα και Υποχρεώσεις – Διαχείριση Νοικοκυριού

[Κωδ.41] Βασικοί Θεσμοί της Ελληνικής Πολιτείας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης 50 ώρες
[Κωδ.42] Ο Πολίτης στην Ελλάδα και στην Ευρώπη 50 ώρες
[Κωδ.43] Ο Εργαζόμενος στην Ελλάδα και στην Ευρώπη 50 ώρες
[Κωδ.44] Δημιουργική Σκέψη Παραγωγή Καινοτόμων και Πρωτότυπων Ιδεών 25 ώρες
[Κωδ.45] Οικονομική Διαχείριση και Χρήση Νέων Τεχνολογιών στη Διαχείριση του Νοικοκυριού 25 ώρες
[Κωδ.46] Σωματική και Ψυχική Υγεία: Θέματα Αιχμής 25 ώρες
[Κωδ.47] Διατροφή: Θέματα Αιχμής 25 ώρες
[Κωδ.48] Γενικές Αρχές της Διαχείρισης Κινδύνων και Κρίσεων - Πρώτες Βοήθειες 25 ώρες

7) Πολιτισμός – Τέχνες – Διαχείριση Ελεύθερου Χρόνου
[Κωδ.49] Ιστορία της Τέχνης 50 ώρες
[Κωδ.50] Θέατρο – Θεατρική Παιδεία 50 ώρες
[Κωδ.51] Ακούγοντας Μουσική 25 ώρες
[Κωδ.52] Ελληνική Μουσική 25 ώρες
[Κωδ.53] Λαογραφία: Παραδοσιακός Πολιτισμός 25 ώρες
[Κωδ.54] Φωτογραφία και Κινηματογράφος 25 ώρες
[Κωδ.55] Φωτογραφία 25 ώρες
[Κωδ.56] Ελληνικός Κινηματογράφος 25 ώρες
[Κωδ.57] Εικαστικά: Ζωγραφική, Αγιογραφία, Γλυπτική, Χαρακτική 50 ώρες
[Κωδ.58] Μουσεία 25 ώρες
[Κωδ.59] Πολιτιστικός Τουρισμός - Εναλλακτικές Μορφές Τουρισμού 25 ώρες
[Κωδ.60] Βιβλία – Βιβλιοθήκες 25 ώρες
[Κωδ.61] Λογοτεχνία: Έλληνες και Ξένοι Λογοτέχνες 50 ώρες
[Κωδ.62] Ψυχαγωγία & Ενημέρωση με τη Χρήση Νέων Τεχνολογιών 25 ώρες
[Κωδ.63] Δημιουργώντας τοπική εφημερίδα 25 ώρες

Cool Εκπαίδευση και Συμβουλευτική για Κοινωνικά ευάλωτες Ομάδες (Τσιγγάνοι, Φυλακισμένοι, Μετανάστες, Μουσουλμανική Μειονότητα της Θράκης)

[Κωδ.64] Εκπαίδευση Τσιγγάνων Ι 50 ώρες
[Κωδ.65] Εκπαίδευση Τσιγγάνων ΙΙ 50 ώρες
[Κωδ.66] Συμβουλευτική Τσιγγάνων 50 ώρες
[Κωδ.67] Συμβουλευτική Κρατουμένων 50 ώρες
[Κωδ.68] Συμβουλευτική Προσφύγων, Παλιννοστούντων, Μεταναστών και Αιτούντων Άσυλο 50 ώρες
[Κωδ.83] Εκπαίδευση και υποστήριξη γονέων Μεταναστών - Παλιννοστούντων (100 ώρες)
[Κωδ.84] Εκπαίδευση και υποστήριξη γονέων Τσιγγάνων (100 ώρες)
[Κωδ.85] Εκπαίδευση και υποστήριξη γονέων Μουσουλμανικής Μειονότητας (100 ώρες)
ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ Γ
ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ
Στόχοι – Ειδικότητες εκπαιδευτών/τριών

I. ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ – ΙΣΤΟΡΙΑ
1. Εισαγωγή στο αλφαβητικό σύστημα : Διάρκεια 50 ώρες
ΣΤΟΧΟΣ EΙΔΙΚΟΤΗΤΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΩΝ
Η ενίσχυση στη χρήση του αλφαβητικού συστήματος, η εξοικείωση με τα κείμενα καθημερινού λόγου Πτυχιούχοι των εξής Τμημάτων ή Σχολών ΑΕΙ με σειρά προτεραιότητας:1 Παιδαγωγικών Τμημάτων Δημοτικής Εκπαίδευσης,2 Φιλολογίας με ειδίκευση Νεοελληνικής και Γλωσσολογίας,3 Κλασσικής Φιλολογίας4 Φιλοσοφίας – Παιδαγωγικής και Ψυχολογίας με ειδίκευση στην Παιδαγωγική5 Ιστορίας και Αρχαιολογίας με ειδικεύσεις Ιστορίας και Αρχαιολογίας6 Μεσογειακών Σπουδών με κατεύθυνση Γλωσσολογίας,

2. Ελληνική Γλώσσα και Επικοινωνία Ι - Γενική θεματολογία : Διάρκεια 25 ώρες
ΣΤΟΧΟΣ EΙΔΙΚΟΤΗΤΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΩΝ
Η κατανόηση, παραγωγή και η αποτελεσματική χρήση προφορικού και γραπτού λόγου σε συγκεκριμένο επικοινωνιακό πλαίσιο Πτυχιούχοι των εξής Τμημάτων ή Σχολών ΑΕΙόπως 1. Εισαγωγή στο αλφαβητικό σύστημα

3. Ελληνική Γλώσσα και Επικοινωνία Ι - θέματα Καθημερινής ζωής : Διάρκεια 50 ώρες
ΣΤΟΧΟΣ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΩΝ
Η αποτελεσματική κατανόηση κειμένων, ποσοτικών δεδομένων και ηλεκτρονικών πληροφοριών, αναγκάιων στην καθημερινή ζωή Πτυχιούχοι των εξής Τμημάτων ή Σχολών ΑΕΙ όπως 1. Εισαγωγή στο αλφαβητικό σύστημα

4. Ελληνική Γλώσσα και Επικοινωνία Ι – Χώρος εργασίας: Διάρκεια 25 ώρες(ελληνική γλώσσα + Συμβουλευτική)
ΣΤΟΧΟΣ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΩΝ
Η ενίσχυση των γλωσσικών και κοινωνικών δεξιοτήτων, η εξοικείωση διαδικασιών αναζήτησης εργασίας, πρόσληψης, προσωπικής ανάπτυξης Πτυχιούχοι των εξής Τμημάτων ή Σχολών ΑΕΙ με σειρά προτεραιότητας:όπως 1. Εισαγωγή στο αλφαβητικό σύστημα και επιπλέον για την ενότητα συμβουλευτική:Ψ Μεταπτυχιακοί τίτλοι στη συμβουλευτικήΨ Πτυχία ΨυχολογίαςΨ Πτυχία Φιλοσοφίας – Παιδαγωγικής και Ψυχολογίας ή Φ.Κ.Σ. με ειδίκευση στην Ψυχολογία5. Ελληνική Γλώσσα και Επικοινωνία ΙΙ – Γενική θεματολογία: Διάρκεια 50 ώρες
ΣΤΟΧΟΣ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΩΝ
Η κατανόηση, παραγωγή και η αποτελεσματική χρήση προφορικού και γραπτού λόγου σε συγκεκριμένο επικοινωνιακό πλαίσιο Πτυχιούχοι των εξής Τμημάτων ή Σχολών ΑΕΙόπως 1. Εισαγωγή στο αλφαβητικό σύστημα


6. Ελληνική Γλώσσα και Επικοινωνία Ι Ι - Αξιοποίηση υπηρεσιών δημοσίου και ιδιωτικού τομέα: Διάρκεια 50 ώρες (ελληνική γλώσσα + μαθηματικά + πληροφορική)
ΣΤΟΧΟΣ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΩΝ
Η βελτίωση των δεξιοτήτων επικοινωνίας (προφορικών, γραπτών, ηλεκτρονικών), αριθμητικής πρόβλεψης – εκτίμησης στις συναλλαγές με υπηρεσίες του δημοσίου και ιδιωτικού τομέα Πτυχιούχοι των εξής Τμημάτων ή Σχολών ΑΕΙ με σειρά προτεραιότητας: όπως 1. Εισαγωγή στο αλφαβητικό σύστημα και επιπλέον για μαθηματικά:Ψ Μαθηματικών ,Ψ Εφαρμοσμένων ΜαθηματικώνΓια πληροφορικήΨ Πτυχία πληροφορικής όπως στο πρόγραμμα 29Ι


7. Ελληνική Γλώσσα και Επικοινωνία Ι Ι - Δικαιώματα πολίτη : Διάρκεια 25 ώρες (ελληνική γλώσσα + μαθηματικά + δικαιώματα))
ΣΤΟΧΟΣ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΩΝ
Η βελτίωση των γλωσσικών, αριθμητικών και κοινωνικών δεξιοτήτων, ώστε να κατανοούν και να ασκούν τα δικαιώματά τους ως πολίτες, η εξοικείωση με τα δικαιώματα καταναλωτή, δικαιώματα του παιδιού, Συνταγματικά δικαιώματα, Δικαιώματα του Ευρωπαίου πολίτη Πτυχιούχοι των εξής Τμημάτων ή Σχολών ΑΕΙ με σειρά προτεραιότητας:όπως 1. Εισαγωγή στο αλφαβητικό σύστημα και επιπλέον για ενότητα μαθηματικά:Ψ Μαθηματικών ,Ψ Εφαρμοσμένων ΜαθηματικώνΓια ενότητα δικαιώματαΨ Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης, Ψ Πολιτικών Επιστημών,Ψ Δημόσιας Διοίκησης με κατεύθυνση Δημοσίων Θεσμών, Ψ Κοινωνικής Διοίκησης


8. Ελληνική Γλώσσα και Επικοινωνία Ι Ι - Δικαιώματα εργαζομένου : Διάρκεια 25 ώρες (ελληνική γλώσσα + μαθηματικά) +δικαιώματα
ΣΤΟΧΟΣ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΩΝ
Η κατανόηση βασικών πτυχών στις εργασιακές σχέσεις, στα δικαιώματα διαπραγμάτευσης, στις οικονομικές ανταλλαγές σε τοπικό, εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο Πτυχιούχοι των εξής Τμημάτων ή Σχολών ΑΕΙ με σειρά προτεραιότητας:όπως 1. Εισαγωγή στο αλφαβητικό σύστημα και επιπλέον για ενότητα μαθηματικά:Ψ Μαθηματικών ,Ψ Εφαρμοσμένων ΜαθηματικώνΓια ενότητα δικαιώματαΨ Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης, Ψ Πολιτικών Επιστημών,Ψ Δημόσιας Διοίκησης με κατεύθυνση Δημοσίων Θεσμών, Ψ Κοινωνικής Διοίκησης9. Ελληνική Γλώσσα και Επικοινωνία Ι Ι - Χώρος Εργασίας Νέες επικοινωνιακές δεξιότητες : Διάρκεια : 25 ώρες (ελληνική γλώσσα + μαθηματικά +συμβουλευτική)
ΣΤΟΧΟΣ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΩΝ
Η αποτελεσματική αντιμετώπιση των αυξημένων απαιτήσεων επικοινωνίας, αλληλεπίδρασης, διαπραγμάτευσης και πρόβλεψης στο σύγχρονο εργασιακό χώρο Πτυχιούχοι των εξής Τμημάτων ή Σχολών ΑΕΙ με σειρά προτεραιότητας:όπως 1. Εισαγωγή στο αλφαβητικό σύστημα και επιπλέον για ενότητα μαθηματικά:Ψ Μαθηματικών ,Ψ Εφαρμοσμένων Μαθηματικώνγια την ενότητα συμβουλευτική:Ψ Μεταπτυχιακοί τύλοι στη συμβουλευτικήΨ Πτυχία ΨυχολογίαςΨ Πτυχία Φιλοσοφίας – Παιδαγωγικής και Ψυχολογίας ή Φ.Κ.Σ.με ειδίκευση στην Ψυχολογία10. Δημιουργική γραφή - Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης : Διάρκεια 25 ώρες
ΣΤΟΧΟΣ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΩΝ
Η βελτίωση των δεξιοτήτων επεξεργασίας μηνυμάτων των ΜΜΕ ( προφορικά – γραπτά, τηλεοπτικά – ραδιοφωνικά ηλεκτρονικά) Πτυχιούχοι των εξής Τμημάτων ή Σχολών ΑΕΙ με σειρά προτεραιότητας:1. Φιλολογίας με ειδίκευση Νεοελληνικής και Γλωσσολογίας,2. Φιλοσοφίας – Παιδαγωγικής και Ψυχολογίας με ειδίκευση στην Παιδαγωγική,3. Κλασσικής Φιλολογίας4. Ιστορίας και Αρχαιολογίας με ειδικεύσεις Ιστορίας και Αρχαιολογίας5. Μεσογειακών Σπουδών με κατεύθυνση Γλωσσολογίαςκαι επιπλέον:Ψ Επικοινωνίας και ΜΜΕ
11. Δημιουργική γραφή – Λογοτεχνία : Διάρκεια 25 ώρες
ΣΤΟΧΟΣ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΩΝ
Η ενίσχυση των δεξιοτήτων ερμηνευτικής προσέγγισης λογοτεχνικών κειμένων και δημιουργικής γραφής Πτυχιούχοι των εξής Τμημάτων ή Σχολών ΑΕΙ με σειρά προτεραιότητας:1. Φιλολογίας με ειδίκευση Νεοελληνικής και Γλωσσολογίας,2. Φιλοσοφίας – Παιδαγωγικής και Ψυχολογίας με ειδίκευση στην Παιδαγωγική3. Κλασσικής Φιλολογίας4. Ιστορίας και Αρχαιολογίας με ειδικεύσεις Ιστορίας και Αρχαιολογίας5. Μεσογειακών Σπουδών με κατεύθυνση Γλωσσολογίας,
12. Οικογενειακός Γραμματισμός και Αριθμητισμός : Διάρκεια 50 ώρες
ΣΤΟΧΟΣ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΩΝ
Η ενίσχυση των δεξιοτήτων γραφής και ανάγνωσης καθώς και η εκμάθηση των βασικών στοιχείων των μαθηματικών από ενήλικες για την υποστήριξη των παιδιών τους στο σχολείο( προσχολική και πρώτη σχολική ηλικία) Πτυχιούχοι των εξής Σχολών ή Τμημάτων ΑΕΙ με σειρά προτεραιότητας:1. Παιδαγωγικών Τμημάτων Δημοτικής Εκπαίδευσης,2. Φιλοσοφίας – Παιδαγωγικής και Ψυχολογίας με ειδίκευση στην ΠαιδαγωγικήΓια μαθηματικάΨ Μαθηματικών,Ψ Εφαρμοσμένων Μαθηματικών13. Ελληνική Ιστορία: Σημαντικοί σταθμοί από την Αρχαιότητα μέχρι σήμερα : Διάρκεια 50 ώρες
ΣΤΟΧΟΣ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΩΝ
Η γνώση της εξέλιξης του Ελληνισμού μέσα στην Ιστορία και της θέσης της Ελλάδας στη σύγχρονη εποχή Πτυχιούχοι των εξής Σχολών ή Τμημάτων ΑΕΙΨ Ιστορίας,Ψ Ιστορίας Αρχαιολογίας,Ψ Πολιτικής Επιστήμης και Ιστορίας,Ψ Ιστορίας και ΕθνολογίαςΨ Κοινωνικής Ανθρωπολογίας και ΙστορίαςΨ Ιστορίας Αρχαιολογίας και Κοινωνικής Ανθρωπολογίας,Ψ Ιστορίας Αρχαιολογίας και Διαχείρισης πολιτισμικών αγαθώνΌλα τα προαναφερόμενα πτυχία με κατεύθυνση την ΙστορίαΚαι επιπλέον πτυχιούχοι άλλων κατευθύνσεων των ανωτέρω τμημάτων


14. Τοπική Ιστορία : Διάρκεια 25 ώρες
ΣΤΟΧΟΣ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΩΝ
Η δυνατότητα εμπλουτισμού των γνώσεων των ενηλίκων και η συλλογική συμβολή τους στη βελτίωση της πολιτιστικής ζωής του τόπου τους Πτυχιούχοι των εξής Σχολών ή Τμημάτων ΑΕΙ:Ψ Ιστορίας,Ψ Ιστορίας Αρχαιολογίας,Ψ Πολιτικής Επιστήμης και Ιστορίας,Ψ Ιστορίας και ΕθνολογίαςΨ Κοινωνικής Ανθρωπολογίας και ΙστορίαςΨ Ιστορίας Αρχαιολογίας και Κοινωνικής ΑνθρωπολογίαςΨ Ιστορίας Αρχαιολογίας και Διαχείρισης πολιτισμικών αγαθών, Ψ Σπουδών στον Ελληνικό Πολιτισμό ΕΑΠΌλα τα προαναφερόμενα πτυχία με κατεύθυνση την ΙστορίαΚαι επιπλέον πτυχιούχοι άλλων κατευθύνσεων των ανωτέρω τμημάτων


II. ΕΥΡΩΠΑΪΚΕΣ ΓΛΩΣΣΕΣ ΚΑΙ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ


15. Βασικά Αγγλικά : Διάρκεια 50 ώρες
ΣΤΟΧΟΣ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΩΝ
Η κατανόηση και παραγωγή προφορικού και γραπτού λόγου, η ανάπτυξη λειτουργικών δεξιοτήτων επικοινωνίας, η εξοικείωση με διαφορετικά επίπεδα και είδη λόγου, η αισθητική προσέγγιση της γλώσσας Πτυχιούχοι των εξής Σχολών ή Τμημάτων ΑΕΙ:Ψ Αγγλικής Γλώσσας και Φιλολογίας

16. Αγγλικά στο Εργασιακό Περιβάλλον : Διάρκεια 25 ώρες
ΣΤΟΧΟΣ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΩΝ
Η εξοικείωση και υιοθέτηση διαφορετικών γλωσσικών συμπεριφορών σε επικοινωνιακές περιστάσεις που αφορούν στον εργασιακό χώρο και η δυνατότητα διεκδίκησης ευκαιριών για απασχόληση και/ ή για επαγγελματική εξέλιξη Πτυχιούχοι των εξής Σχολών ή Τμημάτων ΑΕΙ:Ψ Αγγλικής Γλώσσας και Φιλολογίας

17. Αγγλικά στον Τουρισμό : Διάρκεια 25 ώρες
ΣΤΟΧΟΣ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΩΝ
Η εξοικείωση και υιοθέτηση διαφορετικών γλωσσικών συμπεριφορών σε επικοινωνιακές περιστάσεις που αφορούν σε θέματα τουρισμού Πτυχιούχοι των εξής Σχολών ή Τμημάτων ΑΕΙ:Ψ Αγγλικής Γλώσσας και Φιλολογίας

18. Βασικά Γαλλικά : Διάρκεια 50 ώρες
ΣΤΟΧΟΣ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΩΝ
Η κατανόηση και παραγωγή προφορικού και γραπτού λόγου, η ανάπτυξη λειτουργικών δεξιοτήτων επικοινωνίας, η εξοικείωση με διαφορετικά επίπεδα και είδη λόγου, η αισθητική προσέγγιση της γλώσσας Πτυχιούχοι των εξής Σχολών ή Τμημάτων ΑΕΙ:Ψ Γαλλικής Γλώσσας και Φιλολογίας

19. Γαλλικά στο Εργασιακό Περιβάλλον: Διάρκεια 25 ώρες
ΣΤΟΧΟΣ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΩΝ
Η εξοικείωση και υιοθέτηση διαφορετικών γλωσσικών συμπεριφορών σε επικοινωνιακές περιστάσεις που αφορούν στον εργασιακό χώρο και η δυνατότητα διεκδίκησης ευκαιριών για απασχόληση και/ ή για επαγγελματική εξέλιξη Πτυχιούχοι των εξής Σχολών ή Τμημάτων ΑΕΙ:Ψ Γαλλικής Γλώσσας και Φιλολογίας

20. Γαλλικά στον Τουρισμό : Διάρκεια 25 ώρες
ΣΤΟΧΟΣ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΩΝ
Η εξοικείωση και υιοθέτηση διαφορετικών γλωσσικών συμπεριφορών σε επικοινωνιακές περιστάσεις που αφορούν σε θέματα τουρισμού Πτυχιούχοι των εξής Σχολών ή Τμημάτων ΑΕΙ:Ψ Γαλλικής Γλώσσας και Φιλολογίας

21. Βασικά Γερμανικά : Διάρκεια 50 ώρες
ΣΤΟΧΟΣ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΩΝ
Η κατανόηση και παραγωγή προφορικού και γραπτού λόγου, η ανάπτυξη λειτουργικών δεξιοτήτων επικοινωνίας, η εξοικείωση με διαφορετικά επίπεδα και είδη λόγου, η αισθητική προσέγγιση της γλώσσας Πτυχιούχοι των εξής Σχολών ή Τμημάτων ΑΕΙ:Ψ Γερμανικής Γλώσσας και Φιλολογίας

22. Γερμανικά στο Εργασιακό Περιβάλλον : Διάρκεια 25 ώρες
ΣΤΟΧΟΣ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΩΝ
Η εξοικείωση και υιοθέτηση διαφορετικών γλωσσικών συμπεριφορών σε επικοινωνιακές περιστάσεις που αφορούν στον εργασιακό χώρο και η δυνατότητα διεκδίκησης ευκαιριών για απασχόληση και/ ή για επαγγελματική εξέλιξη Πτυχιούχοι των εξής Σχολών ή Τμημάτων ΑΕΙ:Ψ Γερμανικής Γλώσσας και Φιλολογίας

23. Γερμανικά στον Τουρισμό :Διάρκεια 25 ώρες
ΣΤΟΧΟΣ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΩΝ
Η εξοικείωση και υιοθέτηση διαφορετικών γλωσσικών συμπεριφορών σε επικοινωνιακές περιστάσεις που αφορούν σε θέματα τουρισμού Πτυχιούχοι των εξής Σχολών ή Τμημάτων ΑΕΙ:Ψ Γερμανικής Γλώσσας και Φιλολογίας

24. Συνοπτική Ιστορία της Ευρώπης και της Ευρωπαϊκής Ένωσης : Διάρκεια 25 ώρες
ΣΤΟΧΟΣ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΩΝ
Η εκτίμηση της συνεισφοράς των ευρωπαϊκών λαών στον παγκόσμιο πολιτισμό και η ανάπτυξη της πορείας της Ε.Ε. Πτυχιούχοι των εξής Σχολών ή Τμημάτων ΑΕΙ:Ψ Ιστορίας,Ψ Ιστορίας Αρχαιολογίας,Ψ Πολιτικής Επιστήμης και Ιστορίας,Ψ Ιστορίας και ΕθνολογίαςΨ Κοινωνικής Ανθρωπολογίας και ΙστορίαςΨ Ιστορίας Αρχαιολογίας και Κοινωνικής ΑνθρωπολογίαςΨ Ιστορίας Αρχαιολογίας και Διαχείρισης πολιτισμικών αγαθών, Ψ Σπουδών στον Ευρωπαϊκό Πολιτισμό ΕΑΠΌλα τα προαναφερόμενα πτυχία με κατεύθυνση την ΙστορίαΚαι επιπλέον πτυχιούχοι άλλων κατευθύνσεων των ανωτέρω τμημάτων

III. ΒΑΣΙΚΕΣ ΓΝΩΣΕΙΣ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗΣ

25. Μαθηματικά: Εφαρμογές στην Καθημερινή Ζωή : Διάρκεια 50 ώρες
ΣΤΟΧΟΙ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΩΝ
Η γνώση βασικών μαθηματικών εννοιών που έχουν άμεση εφαρμογή στην καθημερινή ζωή (αριθμητικές πράξεις, ποσοστά, μονάδες μέτρησης μεγεθών) Πτυχιούχοι των εξής Σχολών ή Τμημάτων ΑΕΙΨ Μαθηματικών ,Ψ Εφαρμοσμένων Μαθηματικών και επιπλέον:Ψ Παιδαγωγικών Τμημάτων Δημοτικής Εκπαίδευσης

26. Μαθηματικά της Αγοράς : Διάρκεια 25 ώρες
ΣΤΟΧΟΣ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΩΝ
Η γνώση μαθηματικών εννοιών που σχετίζονται με τις καθημερινές οικονομικές και εμπορικές συναλλαγές (κεφαλαιοποίηση, χρηματικές ροές, δάνεια και ομόλογα, χρηματιστήριο) Πτυχιούχοι των εξής Σχολών ή Τμημάτων ΑΕΙ Ψ Οικονομικών Επιστημών, Ψ Οικονομικής Επιστήμης, Λογιστικής και ΧρηματοοικονομικήςΨ Χρηματοοικονομικής και τραπεζικής διοικητικήςΚαι επιπλέονΨ Μαθηματικών ,Ψ Εφαρμοσμένων Μαθηματικών Ψ Στατιστικής,Ψ Στατιστικής και Ασφαλιστικής Επιστήμης,Ψ Στατιστικής και Αναλογιστικής Επιστήμης

Στατιστική: Εφαρμογές στην καθημερινή ζωή και και Επιχειρήσεις :Διάρκεια 50 ώρες
ΣΤΟΧΟΣ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΩΝ
Η εκπαίδευση στη συλλογή, παρουσίαση και ανάλυση στατιστικών στοιχείων Πτυχιούχοι των εξής Σχολών ή Τμημάτων ΑΕΙμε σειρά προτεραιότητας:1. Στατιστικής - Στατιστικής και Ασφαλιστικής Επιστήμης - Στατιστικής και Αναλογιστικής Επιστήμης2. Μαθηματικών - Εφαρμοσμένων ΜαθηματικώνΙV. ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ29. Πληροφορική Ι : Βασικό Επίπεδο : Διάρκεια 50 ώρες
ΣΤΟΧΟΣ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΩΝ
Η εισαγωγή σε βασικές έννοιες της πληροφορικής και των Η/Υ, η χρήση του λειτουργικού συστήματος MS Windows, η ανάδειξη και κατανόηση του διαδικτύου ως μέσου αναζήτησης και παροχής υπηρεσιών και η κατανόηση βασικών εννοιών και η εξοικείωση με βασικές λειτουργίες του κειμενογράφου (MS Word) Πτυχιούχοι των εξής Σχολών ή τμημάτων ΑΕΙ: Πληροφορικής, Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών, Επιστήμης και Τεχνολογίας των Υπολογιστών,Εφαρμοσμένης Πληροφορικής, Μηχανικών Ηλεκτρονικών Υπολογιστών και Πληροφορικής, Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών, Ηλεκτρονικών και Μηχανικών Υπολογιστών, Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Τεχνολογίας Υπολογιστών,Διδακτικής της Τεχνολογίας και Ψηφιακών Συστημάτων, Μηχανικών Πληροφοριακών και Επικοινωνιακών Συστημάτων, Μηχανικών Η/Υ Τηλ/νιών και Δικτύων, Επιστήμης και Τεχνολογίας Τηλεπικοινωνιών, Επιστήμης Υπολογιστών,Πληροφορικής ΕΑΠ, Πτυχιούχοι Μηχανολόγων Μηχανικών, Διαχείρισης Πολιτισμικού Περιβάλλοντος και Νέων Τεχνολογιών, Θετικών Επιστημών με μεταπτυχιακή εξειδίκευση στην ΠληροφορικήΠτυχιούχοι των εξής Σχολών ή Τμημάτων ΤΕΙ:Πληροφορικής, Ηλεκτρονικών Υπολογιστικών Συστημάτων, Εφαρμοσμένης Πληροφορικής και Πολυμέσων, Πληροφορικής και Τεχνολογίας Υπολογιστών, Πληροφορικής και Επικοινωνιών, Τηλεπικοινωνιακών Συστημάτων και Δικτύων, Τεχνολογίας Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών, Εφαρμογών πληροφορικής στη Διοίκηση και στην Οικονομία, Τηλεπληροφορικής και Διοίκησης, Πληροφορικής και Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, Διαχείρισης Πληροφοριών, Βιομηχανικής Πληροφορικής,Επιχειρηματικού Σχεδιασμού και Πληροφοριακών Συστημάτων, Θετικών Επιστημών, Πτυχιούχοι Ηλεκτρονικής, Μηχανολογίας, Ηλεκτρολογίας, Αυτοματισμού, Γεωπληροφορικής και Τοπογραφίας με μεταπτυχιακή εξειδίκευση στην Πληροφορική
30. Πληροφορική ΙΙ: Βασικές έννοιες Η/Υ στη σημερινή Κοινωνία της Πληροφορίας : Διάρκεια 50 ώρες
ΣΤΟΧΟΣ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΩΝ
Η εισαγωγή στα Δίκτυα πληροφοριών, στη χρήση του διαδικτύου (internet), στη βασική χρήση του λειτουργικού συστήματος MS Windows καθώς και εισαγωγή στo λογισμικό εφαρμογών MS Office και στην μορφοποίηση κειμένου (MS Word) Πτυχιούχοι των εξής Σχολών ή Τμημάτων ΑΕΙ και ΤΕΙ:Όπως 29. Πληροφορική Ι: Βασικό Επίπεδο


31. Πληροφορική ΙΙΙ: Εισαγωγή σε Υπολογιστικά Φύλλα – Παρουσιάσεις – Βάσεις Δεδομένων : Διάρκεια 50 ώρες
ΣΤΟΧΟΙ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΩΝ
Η κατανόηση βασικών εννοιών και εξοικείωση με βασικά είδη λογισμικών εφαρμογών (Υπολογιστικά Φύλλα MS Excel, Παρουσιάσεις MS Power Point και Βάσεις Δεδομένων MS Access) Πτυχιούχοι των εξής Σχολών ή Τμημάτων ΑΕΙ και ΤΕΙ:Όπως 29. Πληροφορική Ι: Βασικό Επίπεδο


32. Πληροφορική IV: Προχωρημένα Θέματα σχετικά με Υπολογιστικά Φύλλα – Παρουσιάσεις – Βάσεις Δεδομένων : Διάρκεια 50 ώρες
ΣΤΟΧΟΙ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΩΝ
Η απόκτηση επιπλέον γνώσεων σε θέματα σχετικά με υπολογιστικά φύλλα (επίλυση προβλημάτων Excel και φιλτράρισμα δεδομένων), παρουσιάσεις (διαχείριση διαφανειών, μορφοποίηση) και βάσεις δεδομένων (δημιουργία μακροεντολών) Πτυχιούχοι των εξής Σχολών ή Τμημάτων ΑΕΙ και ΤΕΙ:Όπως 29. Πληροφορική Ι: Βασικό Επίπεδο


33. Πληροφορική V: Πολυμέσα και Web Publishing : Διάρκεια 50 ώρες
ΣΤΟΧΟΙ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΩΝ
Η απόκτηση βασικών γνώσεων σε θέματα πολυμεσικών εφαρμογών, επεξεργασίας ήχου, εικόνας και κινούμενης εικόνας και δημιουργίας ιστοσελίδας στο διαδίκτυο Πτυχιούχοι των εξής Σχολών ή Τμημάτων ΑΕΙ και ΤΕΙ:Όπως 29. Πληροφορική Ι: Βασικό Επίπεδο34. Πληροφορική VI: Δυναμικές Εφαρμογές Παγκόσμιου Ιστού : Διάρκεια 25 ώρες
ΣΤΟΧΟΙ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΩΝ
Η δημιουργία - διαχείριση δυναμικών εφαρμογών του παγκόσμιου ιστού Πτυχιούχοι των εξής Σχολών ή Τμημάτων ΑΕΙ και ΤΕΙ:Όπως 29. Πληροφορική Ι: Βασικό Επίπεδο
V. ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ – ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

35. Στοιχεία Οικονομικής Θεωρίας : Διάρκεια 25 ώρες
ΣΤΟΧΟΙ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΩΝ
Η ανάλυση των βασικών μηχανισμών λειτουργίας της αγοράς (ανάλυση των μηχανισμών ορισμού των τιμών, νόμος προσφοράς και ζήτησης των αγαθών, τρόπος παραγωγής και διανομή των προϊόντων στην κοινωνία, οικονομική ανάπτυξη) Πτυχιούχοι των εξής Σχολών ή Τμημάτων ΑΕΙμε σειρά προτεραιότητας:1. Πτυχιούχοι Τμημάτων των Επιστημών Οικονομίας και Διοίκησης με μεταπτυχιακές σπουδές στην Οικονομική Θεωρία ή στα Οικονομικά 2. Πτυχιούχοι Οικονομικής επιστήμης, Οικονομικών επιστημών3. Διεθνών και Ευρωπαϊκών-Οικονομικών Σπουδών - Διεθνών και Ευρωπαϊκών-Οικονομικών και Πολιτικών Σπουδών με κατεύθυνση τις Διεθνείς και Ευρωπαϊκές Οικονομικές ΣπουδέςΚαι επιπλέον Ψ Λογιστικής και ΧρηματοοικονομικήςΨ Χρηματοοικονομικής και τραπεζικής διοικητικής

36. Καινοτομία – Επιχειρηματικότητα – Επιχειρήσεις : Διάρκεια 50 ώρες
ΣΤΟΧΟΙ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΩΝ
Η παροχή βασικών γνώσεων σε θέματα εκμάθησης ειδικών μεθόδων και τεχνικών για την παραγωγή πρωτότυπων ιδεών, για ενέργειες που απαιτούνται για την τυπική – νομική έναρξη μιας επιχείρησης και τρόποι αναζήτησης φορέων χρηματοδότησης ενός οικονομικού οργανισμού, η ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας ενθάρρυνση της αυτοαπασχόλησης Πτυχιούχοι των εξής Σχολών ή Τμημάτων ΑΕΙ με σειρά προτεραιότητας:1. Πτυχιούχοι Τμημάτων των Επιστημών Οικονομίας και Διοίκησης με μεταπτυχιακές σπουδές στην Οικονομική Θεωρία ή στα Οικονομικά 2. Πτυχιούχοι Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων3. Διοίκησης Επιχειρήσεων - Διοίκησης Επιχειρήσεων και Οργανισμών4. Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας - Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής - Χρηματοοικονομικής και Τραπεζικής Διοικητικής

37. Οργάνωση και Διοίκηση Επιχειρήσεων : Διάρκεια 25 ώρες
ΣΤΟΧΟΙ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΩΝ
Η παρουσίαση των επιμέρους επιστημονικών πεδίων που εξετάζει η επιστήμη της Διοίκησης Επιχειρήσεων, ο σχεδιασμός της επιχειρησιακής στρατηγικής και η ανάπτυξη δεξιοτήτων σε θέματα οργάνωσης και διοικητικών διαδικασιών Πτυχιούχοι των εξής Σχολών ή Τμημάτων ΑΕΙμε σειρά προτεραιότητας:1. Πτυχιούχοι Τμημάτων των Επιστημών Οικονομίας και Διοίκησης με μεταπτυχιακές σπουδές στην Οργάνωση και Διοίκηση Επιχειρήσεων 2. Πτυχιούχοι Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων3. Πτυχιούχοι Τμημάτων των Επιστημών Οικονομίας και Διοίκησης με κατεύθυνση Διοίκηση ΕπιχειρήσεωνΕπιπλέον πτυχιούχοι Οικονομικών επιστημών

38. Μάρκετινγκ : Διάρκεια 25 ώρες
ΣΤΟΧΟΙ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΩΝ
Η ανάλυση μεθόδων, τεχνικών και συστημάτων μάρκετινγκ Πτυχιούχοι των εξής Σχολών ή Τμημάτων ΑΕΙμε σειρά προτεραιότητας:1. Πτυχιούχοι Τμημάτων των Επιστημών Οικονομίας και Διοίκησης με μεταπτυχιακές σπουδές στο Μάρκετινγκ 2. Μάρκετινγκ και Επικοινωνίας3. Μάρκετινγκ και Διοίκηση Λειτουργιών4. Πτυχιούχοι Τμημάτων των Επιστημών Οικονομίας και Διοίκησης με κατεύθυνση Μάρκετινγκ

39. Χρηματοοικονομική Λογιστική : Διάρκεια 50 ώρες
ΣΤΟΧΟΙ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΩΝ
Η παρουσίαση εννοιών – διαδικασιών – τεχνικών που χρησιμοποιούνται από οικονομικούς οργανισμούς για την ανάλυση και ταξινόμηση των οικονομικών γεγονότων (αποσβέσεις, αποθέματα, ενεργητικό, λογαριασμοί τάξεως, ξένα κεφάλαια κ.α) και σύγχρονες τάσεις και εξελίξεις στη λογιστική Πτυχιούχοι των εξής Σχολών ή Τμημάτων ΑΕΙμε σειρά προτεραιότητας:1. Πτυχιούχοι Τμημάτων των Επιστημών Οικονομίας και Διοίκησης με μεταπτυχιακές σπουδές στην Λογιστική2. Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής3. Πτυχιούχοι Τμημάτων των Επιστημών Οικονομίας και Διοίκησης με κατεύθυνση Λογιστική4. Χρηματοοικονομικής και Τραπεζικής Διοικητικής

40. Χρήση Νέων Τεχνολογιών στις Επιχειρήσεις : Διάρκεια 25 ώρες
ΣΤΟΧΟΙ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΩΝ
Η εξοικείωση του επιχειρηματία με θέματα διαδικτύου (σύνδεση, εξοπλισμός, λογισμικό, ασφάλεια) και με Πληροφοριακά Συστήματα Διοίκησης Πτυχιούχοι των εξής Σχολών ή Τμημάτων ΑΕΙΌπως 29 Πληροφορική Ι: Βασικό Επίπεδο

VI. ΕΝΕΡΓΟΣ ΠΟΛΙΤΗΣ: ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ – ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΟΥ

41. Βασικοί Θεσμοί της Ελληνικής Πολιτείας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης : Διάρκεια 50 ώρες
ΣΤΟΧΟΙ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΩΝ
Η εξοικείωση του πολίτη με τους βασικούς πολιτειακούς θεσμούς, σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο με σκοπό την ενεργή συμμετοχή του στο πλαίσιο της ελληνικής και της ευρωπαϊκής κοινωνίας. Πτυχιούχοι των εξής Σχολών ή Τμημάτων ΑΕΙ με σειρά προτεραιότητας:1. Πολιτικών Επιστημών - Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης, 2. ,Δημόσιας Διοίκησης με κατεύθυνση Δημοσίων Θεσμών - Κοινωνικής Διοίκησης, Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών - Διεθνών και Ευρωπαϊκών και Πολιτικών Σπουδών με κατεύθυνση Πολιτικών Σπουδών και Διπλωματίας,3. ΝομικήςΚαι επιπλέονΚοινωνιολογίας - Κοινωνικής Πολιτικής - Κοινωνικής Ανθρωπολογίας - Κοινωνικής Διοίκησης


42. Ο Πολίτης στην Ελλάδα και στην Ευρώπη : Διάρκεια 50 ώρες
ΣΤΟΧΟΙ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΩΝ
Η πληροφόρηση σχετικά με τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις του πολίτη, τόσο σε εθνικό όσο και ευρωπαϊκό επίπεδο. Η πληροφόρηση αυτή συσχετίζεται με τους δημόσιους χώρους δράσης του πολίτη, με σκοπό να συμμετέχει σε αυτούς περισσότερο ενεργά και κριτικά Πτυχιούχοι των εξής Σχολών ή Τμημάτων ΑΕΙ:Ψ Νομικής,Ψ Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης, Ψ Πολιτικών Επιστημών,Ψ Δημόσιας Διοίκησης με κατεύθυνση Δημοσίων Θεσμών, Ψ Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών,Ψ Διεθνών και Ευρωπαϊκών και Πολιτικών, Σπουδών με κατεύθυνση Πολιτικών Σπουδών και ΔιπλωματίαςΚαι επιπλέον Ψ Κοινωνιολογίας,Ψ Κοινωνικής Ανθρωπολογίας,Ψ Κοινωνικής Διοίκησης,Ψ Κοινωνικής Πολιτικής,

43. Ο Εργαζόμενος στην Ελλάδα και στην Ευρώπη : Διάρκεια 50 ώρες
ΣΤΟΧΟΙ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΩΝ
Η πληροφόρηση σχετικά με τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις του εργαζομένου, τόσο σε εθνικό όσο και ευρωπαϊκό επίπεδο που συσχετίζεται αφενός με την πρόσβαση στο χώρο εργασίας και αφετέρου με το θεσμικό πλαίσιο λειτουργίας που διέπει τους εργασιακούς χώρους Πτυχιούχοι των εξής Σχολών ή Τμημάτων ΑΕΙ:Ψ Νομικής,Ψ Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης, Ψ Πολιτικών Επιστημών,Ψ Δημόσιας Διοίκησης με κατεύθυνση Δημοσίων Θεσμών, Ψ Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών,Ψ Διεθνών και Ευρωπαϊκών και Πολιτικών, Σπουδών με κατεύθυνση Πολιτικών Σπουδών και ΔιπλωματίαςΚαι επιπλέον Ψ Κοινωνιολογίας,Ψ Κοινωνικής Ανθρωπολογίας,Ψ Κοινωνικής Διοίκησης,Ψ Κοινωνικής Πολιτικής,
44. Δημιουργική Σκέψη Παραγωγή Καινοτόμων και Πρωτότυπων Ιδεών : Διάρκεια 25 ώρες
ΣΤΟΧΟΙ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΩΝ
Η απόκτηση γνώσεων και δεξιοτήτων που μπορούν να χρησιμοποιούν όλοι οι ενήλικες ώστε να βρίσκουν πολλές εναλλακτικές νέες και πρωτότυπες λύσεις στα προσωπικά, κοινωνικά και επαγγελματικά τους προβλήματα Πτυχιούχοι Σχολών ή Τμημάτων ΑΕΙ κατά ενότηταΨυχολογίας – ΦΠΨ/ΦΚΣ με κατεύθυνση ψυχολογίαςΚοινωνιολογίαςΕπιστήμης Διοίκησης Επιχειρήσεων45. Οικονομική Διαχείριση και Χρήση Νέων Τεχνολογιών στη Διαχείριση του Νοικοκυριού : Διάρκεια 25 ώρες
ΣΤΟΧΟΙ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΩΝ
Η δυνατότητα εκπαίδευσης και εξοικείωσης με ηλεκτρονικές εφαρμογές και βέλτιστες πρακτικές του σύγχρονου ηλεκτρονικού περιβάλλοντος στην σημερινή Κοινωνία της Γνώσης Πτυχιούχοι των εξής Σχολών ή Τμημάτων ΑΕΙΌπως 29.Πληροφορική Ι: Βασικό Επίπεδο

46. Σωματική και Ψυχική Υγεία – Θέματα Αιχμής: Διάρκεια 25 ώρες
ΣΤΟΧΟΙ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΩΝ
Η απόκτηση γνώσεων σε θέματα σωματικής και ψυχικής υγείας που ορίζονται ως θέματα αιχμής από το Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Πτυχιούχοι των εξής Σχολών ή Τμημάτων ΑΕΙ1. Ιατρικής,2. Νοσηλευτικής,3. Οδοντιατρικής,4. ΦαρμακευτικήςΠτυχιούχοι των εξής Σχολών ή Τμημάτων ΤΕΙΨ Νοσηλευτικής

47. Διατροφή : Διάρκεια 25 ώρες
ΣΤΟΧΟΙ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΩΝ
Η απόκτηση γνώσεων σε θέματα διατροφής Πτυχιούχοι των εξής Σχολών ή Τμημάτων ΑΕΙμε σειρά προτεραιότητας:Ψ ΙατρικήςΨ Διατροφής και ΔιαιτολογίαςΠτυχιούχοι των εξής Σχολών ή Τμημάτων ΤΕΙΨ Διατροφής και ΔιαιτολογίαςVII. ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΤΕΧΝΕΣ ΚΑΙ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΕΛΕΥΘΕΡΟΥ ΧΡΟΝΟΥ

49. Ιστορία της Τέχνης : Διάρκεια 50 ώρες
ΣΤΟΧΟΙ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΩΝ
Η επαφή με τα κλασικά αριστουργήματα της ελληνικής αλλά και της παγκόσμιας τέχνης (αρχιτεκτονικής, ζωγραφικής και γλυπτικής) με σκοπό την προαγωγή του πολιτισμού μέσα από την αισθητική έκφραση Πτυχιούχοι των εξής Σχολών ή Τμημάτων ΑΕΙμε σειρά προτεραιότητας:1. Μεταπτυχιακές σπουδές στην Ιστορία της Τέχνης –2. Ιστορίας της Τέχνης3. Καλών Τεχνών - Εικαστικών Τεχνών - Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών Πλαστικών Τεχνών και Επιστημών της Τέχνης 4. Σπουδών στον Ελληνικό Πολιτισμό ΕΑΠ5. Μεθοδολογίας Ιστορίας και Θεωρίας των Επιστημών,Πτυχιούχοι των εξής Σχολών ή Τμημάτων ΤΕΙΨ Συντήρησης Έργων Τέχνης


50. Θέατρο – Θεατρική Παιδεία : Διάρκεια 50 ώρες
ΣΤΟΧΟΙ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΩΝ
Η εξοικείωση των εκπαιδευομένων με το χώρο του θεάτρου με απώτερο στόχο τη συμμετοχή σε πολιτιστικά δρώμενα μέσω της ενίσχυσης των υπαρχουσών καλλιτεχνικών τάσεων και ανησυχιών, της μετάδοσης στοιχειωδών γνώσεων σχετικά με το θέατρο (εισαγωγή στη θεατρολογία) και απόκτηση στοιχειώδους θεατρικής παιδείας Πτυχιούχοι των εξής Σχολών ή Τμημάτων ΑΕΙΨ Θεατρικών Σπουδών,Ψ Θεάτρου,και επιπλέον:Απόφοιτοι Αναγνωρισμένων Σχολών, Θεάτρου ή Σκηνοθεσίας, Σκηνοθέτες θεάτρου με σημαντικό έργο και εμπειρία


51. Ακούγοντας Μουσική : Διάρκεια 25 ώρες
ΣΤΟΧΟΙ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΩΝ
Η επαφή με τις πολλές χρήσεις της μουσικής, τα διάφορα είδη, καθώς και η κατανόηση των μουσικής μας παράδοσης Πτυχιούχοι των εξής Σχολών ή Τμημάτων ΑΕΙΨ Μουσικών Σπουδών,Ψ Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης,Πτυχιούχοι των εξής Σχολών ή Τμημάτων ΤΕΙΨ Λαϊκής και Παραδοσιακής Μουσικής,και επιπλέον:Ψ Απόφοιτοι Αναγνωρισμένων Μουσικών Ωδείων

52. Ελληνική Μουσική : Διάρκεια 25 ώρες
ΣΤΟΧΟΙ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΩΝ
Η βοήθεια των εκπαιδευομένων, μέσω πρακτικών παραδειγμάτων, ώστε να εμβαθύνουν στην κατανόηση του επεξεργασμένου ήχου, εισάγοντάς τους καταρχήν στην ελληνική μουσική παράδοση και στη συνέχεια φέρνοντάς τους σε επαφή με διαφορετικά είδη μουσικής, μέσω της ιστορίας και της χρηστικότητας των διαφορετικών μουσικών ειδών Πτυχιούχοι των εξής Σχολών ή Τμημάτων ΑΕΙΨ Μουσικών Σπουδών,Ψ Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης,Πτυχιούχοι των εξής Σχολών ή Τμημάτων ΤΕΙΨ Λαϊκής και Παραδοσιακής Μουσικής,και επιπλέον:Ψ Απόφοιτοι Αναγνωρισμένων Μουσικών Ωδείων

53. Λαογραφία: Παραδοσιακός Πολιτισμός : Διάρκεια 25 ώρες
ΣΤΟΧΟΙ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΩΝ
Η επαφή με την ελληνική πολιτιστική παράδοση, κυρίως σε τοπικό επίπεδο, με σκοπό να γνωρίσουν οι εκπαιδευόμενοι τις διάφορες όψεις του ελληνικού παραδοσιακού πολιτισμού και να κατανοήσουν τη σημασία του για το σύγχρονο άνθρωπο Πτυχιούχοι των εξής Σχολών ή Τμημάτων ΑΕΙμε σειρά προτεραιότητας:1. Μεταπτυχιακό Λαογραφίας/Εθνολογίας/Κοινωνική Ανθρωπολογίας2. Ιστορίας και Εθνολογίας με κατεύθυνση εθνολογία - Κοινωνικής Ανθρωπολογίας και Ιστορίας με κατεύθυνση ανθρωπολογία - Ιστορίας Αρχαιολογίας και Κοινωνικής Ανθρωπολογίας με κατεύθυνση ανθρωπολογία 3. Ιστορίας - Ιστορίας Αρχαιολογίας - Πολιτικής Επιστήμης και Ιστορίας - Ιστορίας Αρχαιολογίας και Διαχείρισης πολιτισμικών αγαθών,4. Παιδαγωγικό Δημοτικής Εκπαίδευσης - Σπουδών στον Ελληνικό Πολιτισμό ΕΑΠ54. Φωτογραφία και Κινηματογράφος : Διάρκεια 25 ώρες
ΣΤΟΧΟΙ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΩΝ
Η εισαγωγή στη χρήση των μέσων της φωτογραφίας και του κινηματογράφου Πτυχιούχοι των εξής Σχολών ή Τμημάτων ΑΕΙμε σειρά προτεραιότητας:Ψ ΚινηματογράφουΠτυχιούχοι των εξής Σχολών ή Τμημάτων ΤΕΙΨ Φωτογραφίας,και επιπλέον:Ψ Απόφοιτοι Αναγνωρισμένων Σχολών Φωτογραφίας ή Κινηματογράφου ή Σκηνοθεσίας, Ψ Φωτογράφοι, σκηνοθέτες ή κινηματογραφιστές με σημαντικό έργο και εμπειρίαΨ Τεχνών Ήχου και Εικόνας


55. Φωτογραφία : Διάρκεια 25 ώρες
ΣΤΟΧΟΙ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΩΝ
Η χρηστική πληροφόρηση μέσω πρακτικών μεθόδων για τις τεχνικές και τα μέσα της ψηφιακής φωτογραφίας. Η εξοικείωση με τον χειρισμό των σχετικών εννοιών και η ευαισθητοποίηση των εκπαιδευόμενων απέναντι στην αφηγηματική δύναμη της εικόνας και την κατανόηση των πλεονεκτημάτων της ψηφιακής εικόνας Πτυχιούχοι των εξής Σχολών ή Τμημάτων ΤΕΙΨ Φωτογραφίας,και επιπλέον:Ψ Απόφοιτοι Αναγνωρισμένων Σχολών, ΦωτογραφίαςΨ Φωτογράφοι, σκηνοθέτες ή κινηματογραφιστές με σημαντικό έργο και εμπειρία56. Ελληνικός Κινηματογράφος : Διάρκεια 25 ώρες
ΣΤΟΧΟΙ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΩΝ
Η ανάλυση των τρόπων με τους οποίους η μυθοπλασία του κινηματογράφου διαπλέκεται με την κοινωνική πραγματικότητα με σκοπό την κατανόηση της πολιτιστικής ιδιαιτερότητας του ελληνικού κινηματογράφου και τη θεώρηση του κινηματογράφου ως ισχυρού μέσου μετάδοσης κυρίαρχων πολιτιστικών προτύπων Πτυχιούχοι των εξής Σχολών ή Τμημάτων ΑΕΙμε σειρά προτεραιότητας:Ψ Κινηματογράφουκαι επιπλέον:Ψ Απόφοιτοι Αναγνωρισμένων Σχολών Κινηματογράφου ή ΣκηνοθεσίαςΨ Σκηνοθέτες ή κινηματογραφιστές με σημαντικό έργο και εμπειρίαΨ Τεχνών Ήχου και Εικόνας,


57. Εικαστικά: Ζωγραφική, Αγιογραφία, Γλυπτική, Χαρακτική : Διάρκεια 50 ώρες
ΣΤΟΧΟΙ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΩΝ
Η ενίσχυση των καλλιτεχνικών τάσεων που τυχόν ενυπάρχουν στους εκπαιδευόμενους, μέσα από την εκμάθηση συγκεκριμένων βασικών τεχνικών χαμηλού επιπέδου δυσκολίας και την επαφή και εξοικείωση των ενηλίκων με διαφορετικά υλικά μέσα που θα τους επιτρέψουν να ανακαλύψουν τους τρόπους εικαστικής έκφρασης που προτιμούν Πτυχιούχοι των εξής Σχολών ή Τμημάτων ΑΕΙ:Ψ Καλών Τεχνών, Ψ Εικαστικών Τεχνών,Ψ Εικαστικών και Εφαρμοσμένων ΤεχνώνΨ Πλαστικών Τεχνών και Επιστημών της ΤέχνηςΠτυχιούχοι των εξής Σχολών ή Τμημάτων ΤΕΙ Ψ Γραφικών τεχνών και Καλλιτεχνικών Σπουδώνκαι επιπλέον:Ψ Απόφοιτοι Σχολών Αγιογραφίας, Ζωγραφικής, Γλυπτικής, Κεραμικής, κ.ά.Ψ Αγιογράφοι, Ζωγράφοι, Γλύπτες, Κεραμιστές, κ.ά. με σημαντικό έργο και εμπειρία58. Μουσεία : Διάρκεια 25 ώρες
ΣΤΟΧΟΙ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΩΝ
Η ανάδειξη της δημιουργικής/ενεργητικής πλευρά μιας δραστηριότητας (επίσκεψης στο μουσείο) που στους περισσότερους ενήλικες φαντάζει παθητική Πτυχιούχοι των εξής Σχολών ή Τμημάτων ΑΕΙμε σειρά προτεραιότητας:1. Μεταπτυχιακές σπουδές στη Μουσειολογία2. Αρχαιολογίας - Ιστορίας Αρχαιολογίας και Διαχείρισης Πολιτισμικών Αγαθών,3. Ιστορίας και Εθνολογίας - Κοινωνικής Ανθρωπολογίας και Ιστορίας - Ιστορίας Αρχαιολογίας και Κοινωνικής Ανθρωπολογίας - Πλαστικών Τεχνών και Επιστήμης της Τέχνης - Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών - Καλών Τεχνών - Εικαστικών και Εφαρμοσμένων ΤεχνώνΠτυχιούχοι των εξής Σχολών ή Τμημάτων ΤΕΙΣυντήρησης Έργων Τέχνης


59. Πολιτιστικός Τουρισμός - Εναλλακτικές Μορφές Τουρισμού : Διάρκεια 25 ω
ΣΤΟΧΟΙ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΩΝ
Η υπόδειξη τρόπων με τους οποίους μπορούν οι εκπαιδευόμενοι να απολαύσουν πληρέστερα τον πολιτιστικό τουρισμό, να τους ενημερώσει για τους πιθανούς κινδύνους που μπορεί να αντιμετωπίσει ένας σύγχρονος πολιτιστικός ταξιδιώτης και να καταδείξει τα πολλαπλά οφέλη του πολιτιστικού τουρισμού Πτυχιούχοι των Σχολών ή Τμημάτων ΑΕΙ- ΤΕΙ:Με ειδίκευση ή κατεύθυνση στις τουριστικές επιχειρήσεις

60. Βιβλία – Βιβλιοθήκες : Διάρκεια 25 ώρες
ΣΤΟΧΟΙ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΩΝ
Η αποτελεσματικότερη επαφή των ενηλίκων με το βιβλίο, η εξοικείωση με τη βιβλιοθήκη ως άτυπο περιβάλλον μάθησης, η διευκόλυνση της πρόσβασης σε αυτή καθώς και σε πηγές πληροφόρησης, ενημέρωσης και άτυπης μάθησης Πτυχιούχοι των εξής Σχολών ή Τμημάτων ΑΕΙμε σειρά προτεραιότητας:Ψ Αρχειονομίας και Βιβλιοθηκονομίας,Πτυχιούχοι των εξής Σχολών ή Τμημάτων ΤΕΙΒιβλιοθηκονομίας και Συστημάτων ΠληροφόρησηςΚαι επιπλέον Ψ Φιλολογίας με ειδίκευση Νεοελληνικής και Γλωσσολογίας,Ψ Παιδαγωγικού Δημοτικής Εκπαίδευσης

61. Λογοτεχνία: Έλληνες και Ξένοι Λογοτέχνες : Διάρκεια 50 ώρες
ΣΤΟΧΟΙ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΩΝ
Η επαφή των εκπαιδευομένων με μεγάλες μορφές της σύγχρονης λογοτεχνίας , η ανάπτυξη της ικανότητας κατανόησης, ανάλυσης, αποκωδικοποίησης και ερμηνείας λογοτεχνικών κειμένων και η τοποθέτηση του κάθε λογοτεχνικού κειμένου σε συγκεκριμένο ιστορικό, πολιτικό και πολιτιστικό πλαίσιο Πτυχιούχοι των εξής Σχολών ή Τμημάτων ΑΕΙ με σειρά προτεραιότητας:1. Νεοελληνικής φιλολογίας2. Φιλολογίας με άλλη κατεύθυνση3. ΦΠΨ ή ΦΚΣ62. Ψυχαγωγία & Ενημέρωση με τη Χρήση Νέων Τεχνολογιών : Διάρκεια 25 ώρες
ΣΤΟΧΟΙ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΩΝ
Η εξοικείωση των εκπαιδευόμενων με τη χρήση του Διαδικτύου ως πηγής ενημέρωσης και ψυχαγωγίας, ο προσανατολισμός των εκπαιδευόμενων προς κατευθύνσεις δημιουργικής απασχόλησης στο Διαδίκτυο σύμφωνα με τα ενδιαφέροντά τους και η χρήση των νέων τεχνολογιών για την επικοινωνία με άλλους Πτυχιούχοι των εξής Σχολών ή Τμημάτων ΑΕΙΌπως 29.Πληροφορική Ι: Βασικό Επίπεδο

63. Δημιουργώντας τοπική εφημερίδα : Διάρκεια 25 ώρες
ΣΤΟΧΟΙ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΩΝ
Η καλλιέργεια δεξιοτήτων σχετικά με την συλλογική δράση και την κριτική συμμετοχή στα κοινά, την επεξεργασία πληροφοριών, την επικοινωνία, την πολιτισμική ταυτότητα και έκφραση Πτυχιούχοι των εξής Σχολών ή Τμημάτων ΑΕΙμε σειρά προτεραιότητας:1. Δημοσιογραφίας και Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης,2. Επικοινωνίας και ΜΜΕ,3. Επικοινωνίας Μέσων και Πολιτισμού,4. Φιλολογίας με ειδίκευση Νεοελληνικής και Γλωσσολογίας,

64. Εκπαίδευση Τσιγγάνων Ι : Διάρκεια 50 ώρες
ΣΤΟΧΟΙ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΩΝ
Η δυνατότητα να αντεπεξέρχονται καλύτερα σε καθημερινές ανάγκες που αφορούν τα δικαιώματά τους στην εργασία, στην οικογένεια, στις δημόσιες υπηρεσίες Πτυχιούχοι των εξής Σχολών ή Τμημάτων ΑΕΙόπως 1. Εισαγωγή στο αλφαβητικό σύστημα και επιπλέον:Ψ Μαθηματικών ,Ψ Εφαρμοσμένων Μαθηματικών


65. Εκπαίδευση Τσιγγάνων ΙΙ : Διάρκεια 50 ώρες
ΣΤΟΧΟΙ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΩΝ
Η δυνατότητα να αντεπεξέρχονται καλύτερα σε καθημερινές ανάγκες που αφορούν την εργασία, την οικογένεια, τις δημόσιες υπηρεσίες, τα δικαιώματά τους Πτυχιούχοι των εξής Σχολών ή Τμημάτων ΑΕΙόπως 1. Εισαγωγή στο αλφαβητικό σύστημα και επιπλέον:Ψ Μαθηματικών ,Ψ Εφαρμοσμένων Μαθηματικών

66. Συμβουλευτική Τσιγγάνων : Διάρκεια 50 ώρες
ΣΤΟΧΟΙ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΩΝ
H συμβουλευτική υποστήριξη των Τσιγγάνων που συμμετέχουν σε εκπαιδευτικά προγράμματα των ΚΕΕ., η δυνατότητα δημιουργικής και αποτελεσματικής συμμετοχής τους στην εκπαιδευτική διαδικασία, η παροχή, εύρεση και διαχείριση πληροφοριών και η αποτελεσματικότερη διεκδίκηση των δικαιωμάτων τους Πτυχιούχοι των εξής Σχολών ή Τμημάτων ΑΕΙμε σειρά προτεραιότητας:Ψ Ψυχολογίας ή και ΣυμβουλευτικήςΠτυχιούχοι των εξής Σχολών ή Τμημάτων ΤΕΙΨ Κοινωνικής Εργασίας Και επιπλέονΦιλοσοφίας – Παιδαγωγικής και Ψυχολογίας με ειδίκευση στην Ψυχολογία

67. Συμβουλευτική Κρατουμένων : Διάρκεια 50 ώρες
ΣΤΟΧΟΙ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΩΝ
Η συμβουλευτική υποστήριξη των κρατουμένων που συμμετέχουν σε εκπαιδευτικά προγράμματα των ΚΕΕ., η δυνατότητα δημιουργικής και αποτελεσματικής συμμετοχής τους στην εκπαιδευτική διαδικασία, η παρροχή, εύρεση και διαχείριση πληροφοριών και η αποτελεσματικότερη διεκδίκηση των δικαιωμάτων τους Πτυχιούχοι των εξής Σχολών ή Τμημάτων ΑΕΙμε σειρά προτεραιότητας:Ψ ΨυχολογίαςΠτυχιούχοι των εξής Σχολών ή Τμημάτων ΤΕΙΨ Κοινωνικής Εργασίας ΚΑΙ επιπλέονΦιλοσοφίας – Παιδαγωγικής και Ψυχολογίας με ειδίκευση στην Ψυχολογία,

68. Συμβουλευτική Προσφύγων, Παλιννοστούντων, Μεταναστών και Αιτούντων Άσυλο: Διάρκεια 50 ώρες
ΣΤΟΧΟΙ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΩΝ
Η συμβουλευτική υποστήριξη των Μεταναστών, Προσφύγων, Παλιννοστούντων, Αιτούντων Άσυλο που συμμετέχουν σε εκπαιδευτικά προγράμματα των ΚΕΕ., η δυνατότητα δημιουργικής και αποτελεσματικής συμμετοχής τους στην εκπαιδευτική διαδικασία., η παρροχή, εύρεση και διαχείριση πληροφοριών και η αποτελεσματικότερη διεκδίκηση των δικαιωμάτων τους Πτυχιούχοι των εξής Σχολών ή Τμημάτων ΑΕΙμε σειρά προτεραιότητας:Ψ ΨυχολογίαςΠτυχιούχοι των εξής Σχολών ή Τμημάτων ΤΕΙΨ Κοινωνικής Εργασίας ΚΑΙ επιπλέονΦιλοσοφίας – Παιδαγωγικής και Ψυχολογίας με ειδίκευση στην Ψυχολογία,


Εκπαίδευση και υποστήριξη γονέων Ειδικών Ομάδων
ΣΤΟΧΟΙ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΩΝ
Γλώσσα και πολιτισμός Πτυχιούχοι των εξής Τμημάτων ή Σχολών ΑΕΙόπως 1. Εισαγωγή στο αλφαβητικό σύστημα ΚΑΙ ΕΠΙΠΛΈΟΝΨ Σπουδών στον Ελληνικό Πολιτισμό ΕΑΠ,
ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ Δ

Κατηγορίες υποψηφίων εκπαιδευτών/τριών:
Α. Πτυχιούχοι των εξής Τμημάτων ΑΕΙ:
Φιλολογίας, Ελληνικής Φιλολογίας,
Παιδαγωγικού Δημοτικής Εκπαίδευσης,
Φιλοσοφίας – Παιδαγωγικής και Ψυχολογίας (Πτυχίο Παιδαγωγικής και Ψυχολογίας με ειδικεύσεις α) Παιδαγωγικής και β) Ψυχολογίας),
Φιλοσοφίας – Παιδαγωγικής (Πτυχίο Φιλοσοφίας –Παιδαγωγικής με ειδίκευση Παιδαγωγική),
Φιλοσοφικών και Κοινωνικών σπουδών
Μεσογειακών Σπουδών με κατεύθυνση Γλωσσολογίας,
Μεταπτυχιακών στη Συμβουλευτική
Ψυχολογίας,
Προγραμμάτων Ψυχολογίας του Τμήματος Φιλοσοφίας, Παιδαγωγικής και Ψυχολογίας (Πτυχίο Ψυχολογίας),
Ιστορίας και Αρχαιολογίας,
Ιστορίας,
Ιστορίας Αρχαιολογίας και Κοινωνικής Ανθρωπολογίας,
Ιστορίας Αρχαιολογίας και Διαχείρισης Πολιτισμικών Αγαθών,
Ιστορίας και Εθνολογίας,
Κοινωνικής Ανθρωπολογίας και Ιστορίας,
Πολιτικής Επιστήμης και Ιστορίας,
Επικοινωνίας και ΜΜΕ,
Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών,
Διεθνών και Ευρωπαϊκών και Πολιτικών Σπουδών με κατεύθυνση Πολιτικών Σπουδών και Διπλωματίας,
Σπουδών Ευρωπαϊκού Πολιτισμού ΕΑΠ,
Νομικής,
Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης,
Πολιτικών Επιστημών,
Δημόσιας Διοίκησης με κατεύθυνση Δημοσίων Θεσμών,
Κοινωνικής Διοίκησης,
Κοινωνιολογίας,
Κοινωνικής Πολιτικής,
Κοινωνικής Ανθρωπολογίας,
Κοινωνικής Διοίκησης (με κατευθύνσεις α)Κοινωνικής Διοίκησης και Πολιτικής, β)Κοινωνικής Εργασίας)

Αγγλικής Γλώσσας και Φιλολογίας,
Γαλλικής Γλώσσας και Φιλολογίας,
Γερμανικής Γλώσσας και Φιλολογίας,

Μαθηματικών,
Εφαρμοσμένων Μαθηματικών και Φυσικών Επιστημών (Μαθηματικοί Εφαρμογών),
Εφαρμοσμένων Μαθηματικών,
Στατιστικής,
Στατιστικής και Ασφαλιστικής Επιστήμης,
Στατιστικής και Αναλογιστικής Επιστήμης,
Οικονομικών Επιστημών,
Οικονομικής Επιστήμης,
Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής,
Διεθνών και Ευρωπαϊκών-Οικονομικών Σπουδών,
Διεθνών και Ευρωπαϊκών-Οικονομικών και Πολιτικών Σπουδών με κατεύθυνση τις Διεθνείς και Ευρωπαϊκές Οικονομικές Σπουδές,
Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων,
Διοίκησης Επιχειρήσεων,
Διοίκησης Επιχειρήσεων και Οργανισμών,
Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας,
Χρηματοοικονομικής και Τραπεζικής Διοικητικής
Πτυχιούχοι Τμημάτων των Επιστημών Οικονομίας και Διοίκησης με κατεύθυνση Διοίκηση Επιχειρήσεων ή Μάρκετινγ ή Λογιστική,
Μάρκετινγκ και Επικοινωνίας,
Μάρκετινγκ και Διοίκηση Λειτουργιών,

Πτυχιούχοι Τμημάτων των Επιστημών Οικονομίας και Διοίκησης με μεταπτυχιακές σπουδές στην Οργάνωση και Διοίκηση Επιχειρήσεων ή στα Χρηματοοικονομικά ή στην Οικονομική Θεωρία ή στα Οικονομικά ή στο Μάρκετινγκ ή στη Λογιστική,
Πτυχία τουριστικής ειδίκευσης ή κατεύθυνσης

Πληροφορικής,
Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών,
Επιστήμης και Τεχνολογίας των Υπολογιστών,
Εφαρμοσμένης Πληροφορικής,
Μηχανικών Ηλεκτρονικών Υπολογιστών και Πληροφορικής,
Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών,
Ηλεκτρονικών και Μηχανικών Υπολογιστών,
Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Τεχνολογίας Υπολογιστών,
Διδακτικής της Τεχνολογίας και Ψηφιακών Συστημάτων,
Μηχανικών Πληροφοριακών και Επικοινωνιακών Συστημάτων,
Μηχανικών Η/Υ Τηλ/νιών και Δικτύων,
Επιστήμης και Τεχνολογίας Τηλεπικοινωνιών,
Επιστήμης Υπολογιστών,
Πληροφορικής ΕΑΠ,
Πτυχιούχοι Μηχανολόγων Μηχανικών, Διαχείρισης Πολιτισμικού Περιβάλλοντος και Νέων Τεχνολογιών,
Θετικών Επιστημών με μεταπτυχιακή εξειδίκευση στην Πληροφορική

Ιατρικής,
Νοσηλευτικής,
Οδοντιατρικής,
Φαρμακευτικής,
Επιστήμης Διαιτολογίας και Διατροφής,
Οικιακής Οικονομίας και Οικολογίας,

Ιστορίας της Τέχνης,
Καλών Τεχνών,
Μεθοδολογίας Ιστορίας και Θεωρίας των Επιστημών,
Εικαστικών Τεχνών,
Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών,
Πλαστικών Τεχνών και Επιστημών της Τέχνης,
Τεχνών Ήχου και Εικόνας,
Επικοινωνίας Μέσων και Πολιτισμού,
Επικοινωνίας και ΜΜΕ
Δημοσιογραφίας και Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης,
Θεατρικών Σπουδών,
Θεάτρου,
Μουσικών Σπουδών,
Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης,
Κινηματογράφου,
Αρχειονομίας και Βιβλιοθηκονομίας
Σπουδών στον Ελληνικό Πολιτισμό ΕΑΠ,
Μεταπτυχιακές σπουδές στην Ιστορία της Τέχνης, ή στη Μουσειολογία ή στη Διαχείριση ελεύθερου χρόνου ή στη Λαογραφία

Β. Πτυχιούχοι των εξής Σχολών ή Τμημάτων ΤΕΙ:
Πληροφορικής,
Ηλεκτρονικών Υπολογιστικών Συστημάτων,
Εφαρμοσμένης Πληροφορικής και Πολυμέσων,
Πληροφορικής και Τεχνολογίας Υπολογιστών,
Πληροφορικής και Επικοινωνιών,
Τηλεπικοινωνιακών Συστημάτων και Δικτύων,
Τεχνολογίας Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών,
Εφαρμογών πληροφορικής στη Διοίκηση και στην Οικονομία,
Τηλεπληροφορικής και Διοίκησης,
Πληροφορικής και Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης,
Διαχείρισης Πληροφοριών,
Βιομηχανικής Πληροφορικής,
Επιχειρηματικού Σχεδιασμού και Πληροφοριακών Συστημάτων,

Πτυχιούχοι Ηλεκτρονικής, Μηχανολογίας, Ηλεκτρολογίας, Αυτοματισμού, Γεωπληροφορικής και Τοπογραφίας όλοι με μεταπτυχιακή εξειδίκευση στην Πληροφορική

Νοσηλευτικής,
Κοινωνικής Εργασίας,
Διατροφής,
Διατροφής και Διαιτολογίας,
Συντήρησης Έργων Τέχνης,
Φωτογραφίας,
Λαϊκής και Παραδοσιακής Μουσικής,
Τεχνών ήχου και εικόνας
Βιβλιοθηκονομίας και Συστημάτων Πληροφόρησης
Πτυχία τουριστικής ειδίκευσης ή κατεύθυνσης

Γ. Απόφοιτοι Αναγνωρισμένων Σχολών
Απόφοιτοι Αναγνωρισμένων Σχολών Θεάτρου ή Σκηνοθεσίας,
Απόφοιτοι Αναγνωρισμένων Μουσικών Ωδείων
Απόφοιτοι Αναγνωρισμένων Σχολών Φωτογραφίας ή Κινηματογράφου ή Σκηνοθεσίας,
Απόφοιτοι Σχολών Αγιογραφίας, Ζωγραφικής, Γλυπτικής, Χαρακτικής, Κεραμικής, κ.ά.

Δ. Αγιογράφοι, Ζωγράφοι, Γλύπτες, Χαράκτες, Κεραμιστές, Φωτογράφοι, Σκηνοθέτες, Κινηματογραφιστές, Μουσικοί με σημαντικό έργο και σχετική επαγγελματική εμπειρία.

Ο Γενικός Διευθυντής του Ι.Δ.ΕΚ.Ε


Ευθύμιος Δρόσος
_________________
Ρεύμα έχουμε, φως δεν βλέπουμε.
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος MSN Messenger
JONIC
Χρήστης
Χρήστης


Ένταξη: Oct 09, 2005
Δημοσιεύσεις: 60

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ Ιούλ 27, 2006 12:51 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Ευχαριστώ πολύ Krimizeirk.
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
Makis7
Χρήστης
Χρήστης


Ένταξη: Mar 24, 2005
Δημοσιεύσεις: 651
Τόπος: Glifada

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Παρ Ιούλ 28, 2006 1:14 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Μια χαρά,
κάποιος δεν θέλει να μας δει εκεί!
_________________
"... τίποτε δεν είναι πιο δηλητηριώδες, βλαβερό ή διαβολικό από ένα επαναστατημένο άνθρωπο"
Martin Luther
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
LAKEDAIMONIOS
Χρήστης
Χρήστης


Ένταξη: Oct 27, 2004
Δημοσιεύσεις: 797
Τόπος: LACONIA

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Παρ Ιούλ 28, 2006 1:59 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Jeannie έγραψε:
Τώρα είμαστε η μόνη σχολή του ΕΑΠ που δεν έχει ΠΕ εκπαιδευτικών και η μόνη σχολή Ανθρωπιστικών Σπουδών σε Ελληνικό ΑΕΙ που ....δεν βγάζει καθηγητές. Twisted Evil


Είμαστε όμως και η μόνη σχολή που προσεγγίζει τις πολιτισμικές σπουδές ακριβώς στην ουσία του πράγματος ..... και δεν το λέω υπεροπτικά αυτό, απλά το διαπιστώνω.

Είναι φυσικό επακόλουθο νομίζω, σε έναν χωρόχρονο όπου η έννοια πολιτισμός είναι άγνωστη σχεδόν στο σύνολο της, να υπάρχει αυτή η σπασμωδική αντιμετώπιση.
_________________
The world was all before them, where to choose
Their place of rest, and Providence their guide.
They, hand in hand, with wand’ring steps and slow,
Through Eden took their solitary way.

John Milton, Paradise Lost
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
Επισκόπηση όλων των Δημοσιεύσεων που έγιναν πριν από:   
Δημοσίευση νέας  Θ.Ενότητας   Απάντηση στη Θ.Ενότητα    Ομάδες Συζητήσεων Αρχική σελίδα -> ΕΑΠ Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες
Μετάβαση στη σελίδα 1, 2  Επόμενη
Σελίδα 1 από 2

 
Μετάβαση στη:  
Δεν μπορείτε να δημοσιεύσετε νέο Θέμα σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Δεν μπορείτε να επεξεργασθείτε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράψετε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου στα δημοψηφίσματα αυτής της Δ.Συζήτησης

Powered by phpBB 2.0.10 © 2001 phpBB Group
phpBB port v2.1 based on Tom Nitzschner's phpbb2.0.6 upgraded to phpBB 2.0.4 standalone was developed and tested by:
ArtificialIntel, ChatServ, mikem,
sixonetonoffun and Paul Laudanski (aka Zhen-Xjell).

Version 2.1 by Nuke Cops © 2003 http://www.nukecops.com

κανονισμοί/όροι χρήσης | διαφημιστείτε στο eap-forums.gr


Web site engine code is Copyright © 2003 by PHP-Nuke. All Rights Reserved. PHP-Nuke is Free Software released under the GNU/GPL license.
Εμφάνιση Σελίδας σε: 0.233 Δευτερόλεπτα